"Nekdaj, v starih časih"

Kamra.si, 17. november 2017 ― KD Vrh nad Laškim s skupino ljudskih pevcev Šetlenartčani vabi na 4. letni koncert ljudskih pesmi "Nekdaj, v starih časih"«, ki bo v nedeljo, 19. novembra 2017, ob 15. uri v dvorani Krajevne skupnosti Marija Gradec. Gosti: Učenci osnovne šole Vrh nad Laškim, Vaška godba Vrh nad Laškim in Terezija Zupanc.

Jaz pa pojdem

Kamra.si, 17. november 2017 ― Muzej Laško in Planinsko društvo Laško vabita na odprtje razstave Jaz pa pojdem - 95-letnica Planinskega društva Laško v petek, 17. novembra 2017 ob 17. uri v Muzeju Laško na Aškerčevem trgu.   

28. LIFFe: 120 utripov na minuto (120 battements par minute)

Koridor, 17. november 2017 ― 120 utripov na minuto je film o pariški sekciji društva ACT-UP, ki se je med prvimi v Evropi borila v vojni proti aidsu. Na prvi pogled se zdi, da so v središču filma prav ACT-UP z akcijami, s katerimi je društvo skušalo opozarjati javnost in politiko, ter (ne)uspešna srečanja društva s farmacevtskimi družbami, ki so […] The post 28. LIFFe: 120 utripov na minuto (120 battements par minute) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Raziskava o stanju neodvisne kulture v regiji

Asociacija, 17. november 2017 ― Nedavno je bilo v okviru organizacije Centre for Empirical Cultural Studies of South-East Europe objavljeno delo Between politics and culture dr. Predraga Cvetičanina. Delo na podlagi dveh empiričnih raziskav, pri katerih je za področje Slovenije izvedbeno sodelovala tudi Asociacija, raziskuje, kakšno je stane neodvisne kulture v jugovzhodni Evropi. Avtor ugotavlja, da se je krajina za … Preberi več o Raziskava o stanju neodvisne kulture v regiji
Continuum: Harmonia Mundi

Continuum: Harmonia Mundi

Seviqc Brežice, 17. november 2017 ― Continuum je nov, obetaven ansambel, ki išče nove zamisli ob polnem upoštevanju originalnih predlog. Njihov glasbeni jezik prehaja med novim in starim, med 17. in 21. stoletjem, med znanjem in inovacijo, med vokalno in instrumentalno glasbo.
Klika v živo!

Klika v živo!

Radio Študent, 17. november 2017 ― Pred večernim koncertom v Gala Hali se bodo v studiu Radia Študent oglasili člani novosadskega rap/trap/crap kolektiva KLIKA, ki jo tvorita grupaciji Kardež in Bekfleš.
Alen Drljević za STA: Udeleženci balkanske morije naj zajočejo

Alen Drljević za STA: Udeleženci balkanske morije naj zajočejo

Misli, 17. november 2017 ― V tekmovalnem programu Ljubljanskega filmskega festivala je bila prikazana slovenska manjšinska koprodukcija in prvenec bosansko-hercegovskega režiserja Alena Drljevića Moški ne jočejo, ki januarja prihaja v slovenske kinematografe. Drljević je za STA spregovoril o tem, kako regija koraka naprej ne zmore tudi zaradi teže potlačenih travm.
še novic