Black Panther (2018)

Black Panther (2018)

Deseta umetnost, 17. marec 2018 ― Če so vam superherojski filmi studia Marvel všeč ali ne, je treba priznati, da je njihov uspeh več kot impresiven. V 10. letih, odkar je uvod v vesolje otvoril Iron Man, je studio pridno razvijal svoje superherojske ikone v samostojnih filmih (Thor, Ant Man, Captain America, Guaridans of the Galaxy), včasih pa jih je tudi […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    [Pozor, hud prizor] - The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)  TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja - I. del  Fury (2014)  Man of Steel (2013)  [Pozor, hud prizor] - The Shining (1980) Copyright © Deseta umetnost [Black Panther (2018)], All Right Reserved. 2018.

Nagrajenci 27. festivala Dnevi komedije

SiGledal Novice, 17. marec 2018 ― Velika zmagovalka letošnjega festivala Dnevi komedije je predstava Trač Gašperja Tiča in Davorja Hercega v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega in Gledališča Koper, ki je prejela nagrado žlahtna komedija po izboru strokovne žirije in po izboru občinstva. Žlahtna komedijantka je postala Iva Krajnc Bagola, žlahtni komedijant Uroš Smolej, nagrado za žlahtnega režiserja je prejel Eduard Miler.

Boris Selko je postal predsednik Zveze slovenskih godb

Kamnik.info, 17. marec 2018 ― Na 24. Zboru zveze slovenskih godb, ki je danes potekal v prostorih Papirniškega pihalnega orkestra Vevče, je bil za predsednika Zbora slovenskih godb izvoljen kamničan Boris Selko, predsednik Mestne godbe Kamnik, ki je že pred tem opravljal funkcijo podpredsednika. Boris Selko, je ob izvolitvi na pomembno in zahtevno funkcijo predsednika ZSG slovenskim godbenikom zahvalil za ... The post Boris Selko je postal predsednik Zveze slovenskih godb appeared first on Kamnik Info.
No Fun at All prekinjajo ustvarjalni post!

No Fun at All prekinjajo ustvarjalni post!

SPRP, 17. marec 2018 ― No Fun at All (NFAA) so naznanili, da bodo aprila izdali novo ploščo. Album bo nosil naslov "Grit" (slo: pesek), izšel pa bo pri Bird Attack Records. Težak bo 12 štiklov, prvi skladbi z albuma pa so posvetili tudi spot, ki je na ogled spodaj.   NFAA so nastali leta 1991 v kraju Skinnskatteberg (Švedska). Kmalu po ustanovitvi so postali ena izmed gonilnih sil v evropski punk rock srenji. Prvi album so izdali leta 1994 "No Straight Angles", ki jim je prinesel svetovno prepoznavnost in koncerte po tujini. V nadaljevanju so izdali še štiri albume, zadnji je izšel konec leta 2008 in je nosil naslov "Low Rider". Nato je sledilo sušno obdobje, kar se tiče ustvarjanja novih pesmi, vseeno pa so nizali nastope po klubih in festivalih. No Fun at All bodo aprila postregli z novo izdajo. Foto: Jon Alexandersson Leta 2016 sta se skupini priključila Stefan Bratt na kitari (Atlas Losing Grip) in Fredrik Eriksson (Twopointeight) na basu. Skupina je tako dobila nov veter v jadra in sveže ideje. Kljub koncertnim aktivnostim pa so tako le našli čas za sveže stvaritve in izdajo albuma. Na albumu "Grit" so sodelovali in snemali skupaj s producentom Mathiasom Färmom, ki je obenem tudi član zasedbe Millencolin. V okviru poletne evropske turneje bodo NFAA nove zvoke tresli tudi po Tolminu na festivalu Punk Rock Holiday, za nagrado pa si privoščimo še eno pesem s prihajajočega albuma: GRIT by No Fun At All Piše: Matej Urbanč
The Prestige (2006)

The Prestige (2006)

Deseta umetnost, 17. marec 2018 ― Christopher Nolan je mojster filmskega posla, ki se taktno loteva združitve velikanskih filmov s filozfsko obarvanimi tematikami. Zgodba o dveh tekmovalnih odrskih čarovnikih iz 19. stoletja v Londonu je bolj kot triler pravzaprav premetena znanstveno fantastična pripoved, predvsem pa metafora o ustvarjalčevi filozofiji dela. Naj magično ostane praktično, ne razkrij svojih trikov in ostani čim […] Tags:   Del.icio.us Facebook TweetThis Digg StumbleUpon Comments:  0 (Zero), Be the first to leave a reply! You might be interested in this:    It (2017)  Insidious: The Last Key (2018)  [Pozor, hud prizor] - There Will Be Blood (2007)  TOP 25 romantičnih komedij 21. stoletja - I. del  The Conjuring 2 (2016) Copyright © Deseta umetnost [The Prestige (2006)], All Right Reserved. 2018.
Nataša Bučar za Dnevnik tudi o položaju žensk v filmski industriji

Nataša Bučar za Dnevnik tudi o položaju žensk v filmski industriji

Misli, 17. marec 2018 ― Ko se dela film, povečini za njim stoji moški režiser, napiše ga moški scenarist, posname moški direktor fotografije, masko pa naredi ženska. Da bi se pogoji za ženske v slovenski filmski industriji spremenili, so potrebni mehki ukrepi, je v pogovoru za prilogo današnjega Dnevnika zatrdila vodja SFC Nataša Bučar. Rešitev po njenem ni v kvotah.

180 – Umre Mark Avrelij

Zgodovina na dlani, 17. marec 2018 17. marca leta 180 je v mestu Vindobona (današnji Dunaj) umrl rimski vojskovodja, cesar in filozof Mark Avrelij. Star je bil 58 let. Pokopan je v Hadrijanovem mavzoleju v Rimu. Rimu je vladal od leta 161 pa do svoje smrti. Mark je že ob nastopu svoje vladavine predlagal svojega posvojenega … Preberi The post 180 – Umre Mark Avrelij appeared first on Zgodovina na dlani.
še novic