PIFrecepti Daria Corteseja

PIFrecepti Daria Corteseja

PIFcamp, 16. avgust 2017 ― Korenčkova Solata z Divjimi rastlinami 1.0 V solatno skledo naribajte korenje. Dodajte bučno olje, kis in prepražena sezamova semena. V solato dodajte še malo cvetov ter fino narezanih listov rmana (Achillea millefolium) in navadnega pelina (Artemisia vulgaris). Več listov in cvetov boste dodali, več okusa bodo te aromatične rastline dale solati, zato ne pretiravajte, ker … Continue reading PIFrecepti Daria Corteseja The post PIFrecepti Daria Corteseja appeared first on PIFcamp.
Zaključil se je 3. PIFcamp!

Zaključil se je 3. PIFcamp!

PIFcamp, 9. avgust 2017 ― Tretja edicija PIFcampa je uspešno za nami, glede na odzive udeležencev in število končanih projektov pa lahko brez zadržkov zatrdimo, da je bila najuspešnješa do sedaj. Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki so PIFcamp omogočili, začenši z organizacijsko ekipo Društva Ljudmila, Zavoda Projekt Atol in letošnjih so-organizatorjev, ekipe BioTehne in Rampa Laba. … Continue reading Zaključil se je 3. PIFcamp! The post Zaključil se je 3. PIFcamp! appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 6. dan

PIFcamp 2017 – 6. dan

PIFcamp, 6. avgust 2017 ― Vse bližje je konec tabora, kar se pozna tudi pri projektih, ki bolj ali manj prihajajo v zaključno fazo. Po zajtrku smo si tako lahko vzeli čas za druženje ob reki. Odpravili smo se na zdaj že tradicionalen pohod do Velikih korit Soče, na resnično pravljično lokacijo, kjer lahko občuduješ smaragdno reko, skačeš v vodo … Continue reading PIFcamp 2017 – 6. dan The post PIFcamp 2017 – 6. dan appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 5. dan

PIFcamp 2017 – 5. dan

PIFcamp, 4. avgust 2017 ― Tabor je zjutraj zapustila Cindy, nekateri preostali pa smo jutro znova začeli z Geino uro joge, kar je najbolj ustrezalo predvsem tistim, ki so imeli razbolele noge od včerajšnjega pohoda na Krnsko jezero. In ker brez dnevnih pikov os v Soči ne gre, je Andrewa takoj po jogi ena pičila v jezik. Vendar brez usodnih … Continue reading PIFcamp 2017 – 5. dan The post PIFcamp 2017 – 5. dan appeared first on PIFcamp.
Vabilo na Odprto soboto!

Vabilo na Odprto soboto!

PIFcamp, 4. avgust 2017 ― 3. edicija PIFcampa se počasi bliža koncu. Neizmerna vročina, ki je zaznamovala letošnji teden, PIFovcev ob Soči seveda ni ustavila in tako pred koncem tedna vsi zagrizeno zaključujejo svoje projekte. Vabimo vas, da nas obiščete na tradicionalni Odprti soboti. V obliki celodnevnega prepleta pol-formalnih dogodkov se lahko prepričate o pestrosti letošnjih projektov in spoznate z … Continue reading Vabilo na Odprto soboto! The post Vabilo na Odprto soboto! appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 4. dan

PIFcamp 2017 – 4. dan

PIFcamp, 3. avgust 2017 ― Že zgodaj zjutraj je del tabora vzel pot pod noge in se odpravil na Krnsko jezero. Najbolj navdušeni za hojo celo v povsem neprimerni obutvi, ki pa ni vplivala na užitek ob spremljanju spreminjajoče se lokalne flore in favne ob poti. Ob jezeru so si privoščili postanek, namakanje nog, ob katerem so se srečevali z … Continue reading PIFcamp 2017 – 4. dan The post PIFcamp 2017 – 4. dan appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 3. dan

PIFcamp 2017 – 3. dan

PIFcamp, 2. avgust 2017 ― Kljub dolgi noči je že zgodaj manjša skupina jutro začela z jogo. Tokrat sicer brez Gee, a jo je odvodil kar naš vsestranski Američan, sicer eden od osrednjih gostov letošnjega tabora in verjetno medijsko tudi najbolj prepoznaven, Andrew Quitmeyer. Nekateri ga morda poznate kot avtorja televizijske oddaje na temo »hekanja divjine« Hacking the Wild. No, … Continue reading PIFcamp 2017 – 3. dan The post PIFcamp 2017 – 3. dan appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 2. dan

PIFcamp 2017 – 2. dan

PIFcamp, 1. avgust 2017 ― Jutranji uvod v drugi dan tabora nas je dober ducat pričelo z jogo. Gea je uvodni in zaključni del ure »Yogee« posvetila sproščanju, ostali čas pa smo se zavzemali razne poze in se pri tem dobro raztegnili. Takoj po zajtrku je za jutranjo dozo deljenega znanja poskrbel Staš Vrenko, ki je manjši skupini predstavil proces … Continue reading PIFcamp 2017 – 2. dan The post PIFcamp 2017 – 2. dan appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 1. dan

PIFcamp 2017 – 1. dan

PIFcamp, 31. julij 2017 ― Po uvodnem medsebojnem spoznavanju in seznanjanju z okolico smo popoldan prisluhnili prvim predstavitvam projektov ter razkrivanju načrtov za teden, ki ga bo dobrih petdeset ljubiteljev tehnologije, umetnosti, znanosti iz vseh koncev in krajev že tretje leto preživelo v dolini Soče. Znova je denimo z nami Peter Edwards, Američan, ki v zadnjem času živi na Češkem, … Continue reading PIFcamp 2017 – 1. dan The post PIFcamp 2017 – 1. dan appeared first on PIFcamp.
Bio-fermentirane Mate pijače

Bio-fermentirane Mate pijače

PIFcamp, 18. julij 2017 ― »Materva« je postala simbol kubanske diaspore in nostalgičnega odnosa do Kube pred Castrom. »Club Mate« je tipična in izjemno cenjena pijača, ki jo vidite v rokah večine post-fordističnih alternativnih inženirskih kultur (npr. hekerjev). »Nativa« pa je pijača, s katero je Coca-Cola naravnost pogorela na argentinskem trgu. Kar združuje te tri napitke je ideja, da bi … Continue reading Bio-fermentirane Mate pijače The post Bio-fermentirane Mate pijače appeared first on PIFcamp.
Senzorji za branje okolja

Senzorji za branje okolja

PIFcamp, 11. julij 2017 ― Pod mentorstvom Kristijan Tkalca iz BioTehne se bodo udeleženci poglobili v zbirko senzorjev in s pomočjo Arduino mikrokontrolerjev sestavili nove naprave, s katerimi bodo lažje zaznavali okolico. Delavnica je odprta za vse nadobudne raziskovalce, ki se želijo spoznati z osnovami programiranja in uporabo Arduina ter senzorjev. Cilj je narediti čim bolj zanimive male raziskovalne naprave, … Continue reading Senzorji za branje okolja The post Senzorji za branje okolja appeared first on PIFcamp.

Preparirana vezja

PIFcamp, 10. julij 2017 ― Projekt Preparirana vezja Staša Vrenka temelji na kreativnem in individualiziranem spoznavanju temeljnih principov povezovanja ter spajanja zvočnih vezij. Udeleženci se bodo tekom praktičnih predstavitev spoznali s koncepti ne-linearnega feedbacka, logičnih vezij, circuit bendanja in fizičnega procesiranja zvoka. V začetnem delu projekta bo moč izdelati kit prototipa elektroakustičnega instrumenta in orodja za fizično manipulacijo zvoka Soda v0.5. … Continue reading Preparirana vezja The post Preparirana vezja appeared first on PIFcamp.
Napad piezo mikrofonov na integrirana vezja!

Napad piezo mikrofonov na integrirana vezja!

PIFcamp, 10. julij 2017 ― Ste kdaj spraševali, kako piezo uporabiti na vašem DIY sintetizatorju zvoka? Recimo kot sprožilec za envelope generator ali impulz v resonančnem low-pass filtru? Če o kontaktnih mikrofonih razmišljate modularno, vas bo pričujoči projekta Antona Prykhodka zagotovo zanimal. Elektrika kontaktnega mikrofona je namenjena pretvorbi, je medij med elektronskim in akustičnim območjem. To pomeni, da lahko piezo … Continue reading Napad piezo mikrofonov na integrirana vezja! The post Napad piezo mikrofonov na integrirana vezja! appeared first on PIFcamp.
še novic