Pametna kolesarska jakna

Pametna kolesarska jakna

PIFcamp, 21. junij ― V svojem predlogu projekta se Sanja Hrvaćanin in Eva Pondrk lotevata izdelave Pametne jakna za kolesarje s smernimi kazalci za večjo vidnost in varnost kolesarjev v prometu, ki bo združevala sodobne senzorje in elektroniko. Potek delavnice in dela 1. dan: osnove e-tekstilij (spoznavanje osnovnih elementov in šivanja s prevodnim sukancem …) 2. dan: izdelava osnovnega e-tekstilnega vezja … Continue reading Pametna kolesarska jakna The post Pametna kolesarska jakna appeared first on PIFcamp.
Boštjan Čadež Fšk: Trivolan

Boštjan Čadež Fšk: Trivolan

PIFcamp, 20. junij ― Letos se nam prvič pridružuje slovenski vizualni umetnik, razvpiti VJ in avtor danes kultne spletne igrice Line Rider Boštjan Čadež Fšk, ki se bo lotil izdelave DIY haptičnega vmesnika. Trivolan bo MIDI kontroler, ki bo omogočal kontroliranje treh parametrov v odnosu na položaj ročice v prostoru. Inspiracija zanj je bil haptični vmesnik podjetja Force Dimension, … Continue reading Boštjan Čadež Fšk: Trivolan The post Boštjan Čadež Fšk: Trivolan appeared first on PIFcamp.
Sinti v divjini z Bastl Instruments

Sinti v divjini z Bastl Instruments

PIFcamp, 19. junij ― Na PIFcamp se ponovno vrača Václav Peloušek, ustanovitelj kolektiva Bastl Instruments. Preverite katere vsebine ima v mislih! “Letos bi se na PIFu rad osredotočil na izdelovanje zelo enostavnih vezij, ki nam lahko pomagajo prevesti kakršnokoli informacijo iz okolja v uporabne signale za sinte. Prejšnja leta je bil Eurorack modul Sense glavno orodje za te prevode – bodisi … Continue reading Sinti v divjini z Bastl Instruments The post Sinti v divjini z Bastl Instruments appeared first on PIFcamp.
Projekt hekanja rok s Hanno Perner-Wilson

Projekt hekanja rok s Hanno Perner-Wilson

PIFcamp, 18. junij ― “Kako čudovite naprave, ta orodja na koncu naših rok. Od kodiranja do kvačkanja, roke so naši vmesniki za delovanje v svetu.” Razmigajte prste z našo staro znanko Hanno Perner-Wilson in se pridružite projektu, kjer bomo hekali – DLANI! Torej, jih poskusimo shekati in izvedeti več o teh mesenih aparatih? Dodamo lahko senzorje, s katerimi je moč zaznavati proces … Continue reading Projekt hekanja rok s Hanno Perner-Wilson The post Projekt hekanja rok s Hanno Perner-Wilson appeared first on PIFcamp.
PIFcamp hackaton

PIFcamp hackaton

PIFcamp, 9. maj ― Razvijamo in iščemo sveže projekte in koncepte, ki bi jih skupaj razvijali na letošnjem hekerskem taboru PIFcamp! 2. junij | 10.00 – 20.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana V skladu s tematskimi usmeritvami na PIFcampu vsako leto podpremo nekatere skupnostne projekte, letos pa v okviru enodnevnega hackatona vsem bodočim PIFudeležencem ponujamo še možnost, da svojo … Continue reading PIFcamp hackaton The post PIFcamp hackaton appeared first on PIFcamp.
PIFcamp hackathon

PIFcamp hackathon

PIFcamp, 9. maj ― Razvijamo in iščemo sveže projekte in koncepte, ki bi jih skupaj razvijali na letošnjem hekerskem taboru PIFcamp! 2. junij | 10.00 – 20.00 @ osmo/za, Slovenska 54, Ljubljana V skladu s tematskimi usmeritvami na PIFcampu vsako leto podpremo nekatere skupnostne projekte, letos pa v okviru enodnevnega hackathona vsem bodočim PIFudeležencem ponujamo še možnost, da svojo … Continue reading PIFcamp hackathon The post PIFcamp hackathon appeared first on PIFcamp.
Odprte prijave na PIFcamp 2018!

Odprte prijave na PIFcamp 2018!

PIFcamp, 24. april ― Prijave na četrto edicijo PIFcampa odprte. Končno! Letos začnemo 5. avgusta na že znani lokaciji. Več informacij o letošnjih pogojih poiščite tu. Potrdi svojo udeležbo do 13. maja, da prej ne zmanjka mest in da si zagotoviš cenejšo pristopnino. In ne pozabite deliti te novice! The post Odprte prijave na PIFcamp 2018! appeared first on PIFcamp.
PIFrecepti Daria Corteseja

PIFrecepti Daria Corteseja

PIFcamp, 16. avgust 2017 ― Korenčkova Solata z Divjimi rastlinami 1.0 V solatno skledo naribajte korenje. Dodajte bučno olje, kis in prepražena sezamova semena. V solato dodajte še malo cvetov ter fino narezanih listov rmana (Achillea millefolium) in navadnega pelina (Artemisia vulgaris). Več listov in cvetov boste dodali, več okusa bodo te aromatične rastline dale solati, zato ne pretiravajte, ker … Continue reading PIFrecepti Daria Corteseja The post PIFrecepti Daria Corteseja appeared first on PIFcamp.
Zaključil se je 3. PIFcamp!

Zaključil se je 3. PIFcamp!

PIFcamp, 9. avgust 2017 ― Tretja edicija PIFcampa je uspešno za nami, glede na odzive udeležencev in število končanih projektov pa lahko brez zadržkov zatrdimo, da je bila najuspešnješa do sedaj. Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem, ki so PIFcamp omogočili, začenši z organizacijsko ekipo Društva Ljudmila, Zavoda Projekt Atol in letošnjih so-organizatorjev, ekipe BioTehne in Rampa Laba. … Continue reading Zaključil se je 3. PIFcamp! The post Zaključil se je 3. PIFcamp! appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 6. dan

PIFcamp 2017 – 6. dan

PIFcamp, 6. avgust 2017 ― Vse bližje je konec tabora, kar se pozna tudi pri projektih, ki bolj ali manj prihajajo v zaključno fazo. Po zajtrku smo si tako lahko vzeli čas za druženje ob reki. Odpravili smo se na zdaj že tradicionalen pohod do Velikih korit Soče, na resnično pravljično lokacijo, kjer lahko občuduješ smaragdno reko, skačeš v vodo … Continue reading PIFcamp 2017 – 6. dan The post PIFcamp 2017 – 6. dan appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 5. dan

PIFcamp 2017 – 5. dan

PIFcamp, 4. avgust 2017 ― Tabor je zjutraj zapustila Cindy, nekateri preostali pa smo jutro znova začeli z Geino uro joge, kar je najbolj ustrezalo predvsem tistim, ki so imeli razbolele noge od včerajšnjega pohoda na Krnsko jezero. In ker brez dnevnih pikov os v Soči ne gre, je Andrewa takoj po jogi ena pičila v jezik. Vendar brez usodnih … Continue reading PIFcamp 2017 – 5. dan The post PIFcamp 2017 – 5. dan appeared first on PIFcamp.
Vabilo na Odprto soboto!

Vabilo na Odprto soboto!

PIFcamp, 4. avgust 2017 ― 3. edicija PIFcampa se počasi bliža koncu. Neizmerna vročina, ki je zaznamovala letošnji teden, PIFovcev ob Soči seveda ni ustavila in tako pred koncem tedna vsi zagrizeno zaključujejo svoje projekte. Vabimo vas, da nas obiščete na tradicionalni Odprti soboti. V obliki celodnevnega prepleta pol-formalnih dogodkov se lahko prepričate o pestrosti letošnjih projektov in spoznate z … Continue reading Vabilo na Odprto soboto! The post Vabilo na Odprto soboto! appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 4. dan

PIFcamp 2017 – 4. dan

PIFcamp, 3. avgust 2017 ― Že zgodaj zjutraj je del tabora vzel pot pod noge in se odpravil na Krnsko jezero. Najbolj navdušeni za hojo celo v povsem neprimerni obutvi, ki pa ni vplivala na užitek ob spremljanju spreminjajoče se lokalne flore in favne ob poti. Ob jezeru so si privoščili postanek, namakanje nog, ob katerem so se srečevali z … Continue reading PIFcamp 2017 – 4. dan The post PIFcamp 2017 – 4. dan appeared first on PIFcamp.
še novic