Jet Li si to ti?

Jet Li si to ti?

Radio Študent, 18. januar ― “Kdor bo preizkušal potrpljenje Kitajske, se ne bo imel kam skriti,” je zadnja, usodna, patriotska replika kitajskega vojaškega poveljnika ob koncu kitajskega filma Wolf Warrior. Film iz leta 2015 je ostal dokaj neopažen in ustvarjalcem posledično prinesel povprečen zaslužek. Plot filma je sicer prav lepo ubogljivo domovinski.
Zrcalce, zrcalce

Zrcalce, zrcalce

Radio Študent, 15. januar ― Drago poslušalstvo, lepo pozdravljeni v Serijskih motrilcih. A lahko verjamete, da v vseh teh letih nismo niti ene oddaje namenili seriji Black Mirror? Če količkaj interesa namenite serijam, ste kak del gotovo pogledali. Če ne, pa vam je vsaj kdo predlagal Black Mirror. Saj veste, eden tistih »ej, to pa res moraš pogledat« scenarijev.
NAPREJ V PRIHODNOST: utopija ženskega pogleda?

NAPREJ V PRIHODNOST: utopija ženskega pogleda?

Radio Študent, 14. januar ― Drage poslušalke, dragi poslušalci, lepo pozdravljeni v januarski ediciji Temne zvezde. V kontekstu post-novoletnega pričakovanja se bomo skozi filmsko kamero tudi mi zazrli v napeta obzorja prihodnosti: v nocojšnji oddaji se bomo posvetili žanru znanstvenofantastičnega filma in njegovemu potencialu izrisovanja prihodnjih utopij n distopij.
Chavela o Chaveli

Chavela o Chaveli

Radio Študent, 12. januar ― V začetku devetdesetih se s Chavelo Vargas pogovarja Catherine Gund. Chavela sedi na stolu, sproščena je, komentira, pripoveduje. Posnetek je spontan, intenziven. Šele kasneje se izkaže, da bo zavzel vlogo izhodišča.
Drugačna fantovska leta

Drugačna fantovska leta

Radio Študent, 9. januar ― Začne se s prizorom poroda, še bolj surovim in naturalističnim, kot smo jih v sodobnem filmu običajno vajeni. Matej spremlja in bodri svojo punco, ko na svet prijoka deklica Nia, nemirna kamera pa nas v temni bolniški sobi postavlja skorajda neprijetno blizu intimnemu dogajanju. Rojena je Družina.
Slaba noč

Slaba noč

Radio Študent, 31. december 2017 ― Ko se nek film spretno smuka po obronkih mainstreama, pa hkrati izhaja iz klasičnega polja neodvisnega, se že iz te dvojnosti ponuja cel kup izhodišč za analizo.
Poenotenje s Silo

Poenotenje s Silo

Radio Študent, 25. december 2017 ― Hajp je nazaj! Po dveh letih se spet vrača največji film na svetu. Največja kinematografska franšiza vseh časov. Najdonosnejši prvi teden predvajanja. No, drugi, več je pokasirala le epizodina predhodnica.
Animateka po animateki

Animateka po animateki

Radio Študent, 18. december 2017 ― Že prejšnji vikend se je na že tradicionalnih lokacijah končala štirinajsta Animateka, mednarodni festival animiranega filma. Rezidenčna gostja in hkrati avtorica podobe je bila tokrat Caroline Sury, francoska grafičarka, ilustratorka, performerka in striparka.
Revizija filmskega leta 2017

Revizija filmskega leta 2017

Radio Študent, 17. december 2017 ― V nocojšnji Temni zvezdi bomo, decembrskemu obdobju primerno, prerešetali filmsko produkcijo skoraj izteklega leta, pregledali filmske lestvice od blockbusterjev, neodvisne produkcije, festivalskega art housa, televizijskih serij in obenem osvetlili kontekste domače in tuje sodobne filmske krajine v njeni družbeno-politični aktualnosti in slogovni inovativnosti znotraj pomembno spreminjajočih s
še novic