JAPANDROIDS, 6. 7. 2018

Kino Šiška, 18. april ― Prvi julijski petek se bomo dvignjenih rok in ob glasnem prepevanju himničnih refrenov vzneseno podali v poletje. Z novo ploščo nas bo namreč obiskal divji kitarski dvojec Japandroids, ena najboljših zasedb sodobnega indie rocka, ki nas je v živo prepričala že ob obisku leta 2012.

Špil liga – Garlik

Kino Šiška, 11. april ― 4 oddaje Gymnasium bomo posvetili dijaškim bendom, ki sodelujejo na letošnjem tekmovanju Špil liga. Špil liga je več kot le glasbeno tekmovanje, saj mladim nadobudnim glasbenikom omogoča, da pridobijo tudi koristne informacije in znanja, ki jih potrebuje vsak bend, ki začenja svojo glasbeno pot.

RŠ intervju: INTERVJU S SUPERSUCKERS

Kino Šiška, 10. april ― Rock'n'rollerji Supersuckers bodo 10.4. nastopili v Kinu Šiška, mi pa smo jih ujeli na poti do Slovenije, kjer smo govorili s frontmanom, Eddijem Spaghettijem. Povedal nam je vse ob prihajajočem albumu, svojih spominih na Ljubljano pred 14. leti in še kaj. Tune in!

O idealnih mestih

Kino Šiška, 9. april ― V torek so v gornjem preddverju Kina Šiška odprli razstavo akademske slikarke Suzane Brborović, Kranjčanke, ki zadnja leta živi in ustvarja v nemškem Leipzigu. Svoje slikarstvo spaja z urbanimi krajinami in arhitekturo. Tudi na tokratni razstavi z naslovom Centralizacija?

KATALENA: ČLOVEK NI ZVER

Kino Šiška, 9. april ― Katalena je skupina, ki poslušalcem že 17 let prinaša slovensko ljudsko glasbo. Z vsakim albumom tesneje prepletajo ljudske in avtorske pesmi, tako da je pogosto težko ločiti, katera pesem je povsem njihova in katera je plod ljudskega izročila. Prejšnji teden je Katalena predstavila nov album Človek ni zver, zgodbo intimnega doživljanja vojne, smrti, izgube.

KATALENA V KINO ŠIŠKA – PREDSTAVITEV NOVEGA ALBUMA ČLOVEK NI ZVER

Kino Šiška, 8. april ― Katalena. Vrhunski glasbeni sestav, se je po albumu z otroškimi izštevankami, zavitih v lahkotnost in nagajivost, potopil globoko v ocean povsem drugačnih čustev. Drugačnih zgodb. Četrtkov promocijski koncert ob izidu albuma Človek ni zver, je bilo pretresljivo potovanje v svet nesmisla, absurdnosti vojne, prikaz ekstremnega, brutalnega preskoka Katalene na temnejšo stran sveta, med temačne izštevanke življenja.

Prvič v Sloveniji – zločin in kazen s Trivium

Kino Šiška, 4. april ― Mešanica heavya, thrasha, metalcora, malo melodičnega deatha in zadnjih drobtin čokoladnega zajca. Neko zmerno količino žegna zdrav primerek že prenese, potem pa je najbolj varno nazaj na stara grešna pota. Konec koncev, zakaj bi kdo silil v onstranstvo, če pa je metal na tej strani. Pa še čez Alpe sili. Trivium prvič v Sloveniji s Power Trip in Venom Prison, aleluja, spet slavimo Kino Šiška.

ODILO. ZATEMNITEV. ORATORIJ., 20. in 21. 4. 2018

Kino Šiška, 4. april ― Odilo Globočnik (ali Globocnik) se je rodil 21. aprila 1904 v Trstu, v družini, ki je bila po poreklu iz Tržiča na Gorenjskem. Kot eden vodilnih avstrijskih nacionalsocialistov je odigral ključno vlogo pri padcu avstrijske vlade in anšlusu. Pozneje ga je Himmler, ki je cenil njegovo neusmiljenost in privrženost stvári, postavil za voditelja SS in policije v okrožju Lublin.
še novic