FOTO: Vlado Batista in Stringsi @ Jazz v Hendrixu 18.4.2018

Muzikobala, 19. april ― V sredo 18.4.2018 so v oddaji Jazz v Hendrixu nastopili Vlado Batista in Stringsi. STRINGSI je ime različnih glasbenih zasedb, ki jih od l. 2000 vodi skladatelj in violinist VLADO BATISTA. Stringse je popeljal v različne projekte. Prva leta je zasedba temeljila na godalnem kvartetu s kontrabasom, v zadnjem času pa so Stringsi jazz trio. [&hellip The post FOTO: Vlado Batista in Stringsi @ Jazz v Hendrixu 18.4.2018 appeared first on Muzikobala.

CMK Koper razpisuje natečaj za neuveljavljene glasbene skupine

Muzikobala, 18. april ― Center mladih Koper razpisuje natečaj za neuveljavljene glasbene skupine, za nastop na seriji koncertov poimenovanih CMK Muska 2018. Med vsemi prispelimi prijavami bo Center mladih Koper izbral ožji izbor 9 izvajalcev, ki bodo nastopili v maju in v začetku junija v Centru mladih Koper. Vsaka skupina bo imela nastop v dolžini 45 – 60 minut. Koncerti CMK Muska bodo v Centru mladih Koper, in sicer 5. 5., 12. 5., 26. 5. in 2. 6. 2018.  Vse zainteresirane skupine vabimo, da se prijavijo na razpis do vključno 20. 4. 2018 (velja poštni žig). NAGRADE: Vsem nastopajočim skupinam na koncertih CMK Muska 2018, Center mladih Koper zagotovi brezplačno snemanje določenega števila ur v snemalnem studiju namenjene snemanju studijskega posnetka lastne avtorske skladbe. Posnetki bodo izdani na zgoščenki CMK Muska 2018. Nastop na enodnevnem dogodku FlekFest 2018 – Barvit vstop v poletje!, ki bo 15. 6. 2018 na parkirišču Ukmarjev trg, Koper. POGOJI ZA PRIJAVO: Če se želite prijaviti na razpis morate zadostiti spodnjim pogojem: imeti vsaj 3 avtorske skladbe, demo posnetek z vsaj 3 avtorskimi skladbami, program za 1 (eno) uro nastopa v živo. K prijavi na razpis priložite: demo posnetek vsaj treh avtorskih skladb, kratek opis skupine s sliko (v promocijske namene), okviren seznam dosedanjih koncertnih nastopov, kontaktno osebo (Ime in priimek, e-pošto in telefonsko številko). Prijave s pripisom »Razpis za neuveljavljene glasbene skupine« pošljite do vključno 20. 4. 2018 na: Center mladih Koper Gregorčičeva 4 6000 Koper Prijave je možno oddati tudi preko elektronske pošte. In sicer tako, da se elektronska pošta z naslovom »Razpis za glasbene skupine« pošlje na naslov info@mladi-koper.si . Prijava prek elektronske pošte je veljavna, če ta prispe do 23:59 ure, 20. 4. 2018. Dodatne informacije na info@mladi-koper.si. Center mladih Koper (www.mladi-koper.si) The post CMK Koper razpisuje natečaj za neuveljavljene glasbene skupine appeared first on Muzikobala.

Moya in nova skladba Leto naokrog

Muzikobala, 9. april ― Pomlad je prinesla Moyino novo skladbo z naslovom Leto naokrog. Pesem je nastala v sodelovanju s Simonom Colja – Muraro (član zasedbe Moya in član skupine Na eks), ki je tudi avtor skladbe. Sicer Moya poje kantavtorske skladbe, tokrat pa se je odločila za Simonovo skladbo, ki ji je takoj padla v uho. Pesem je [&hellip The post Moya in nova skladba Leto naokrog appeared first on Muzikobala.
Neodvisni obalni radio bo imel prvo oddajanje!

Neodvisni obalni radio bo imel prvo oddajanje!

Muzikobala, 30. marec ― Na velikonočno nedeljo, 1. 4. 2018 bo od 15.00 do 21.00 ure lokalni spletni radio, NOR (Neodvisni obalni radio) imel prvo javno oddajanje. Pridružite se nam na spletni frekvenci noradio.org in prisluhnite projektu, ki dozoreva že dobri dve leti. Projekta se je lotila skupina zagnanih samoukov na radijskem področju, a ki si želi soustvarjati medijsko [&hellip The post Neodvisni obalni radio bo imel prvo oddajanje! appeared first on Muzikobala.

FOTO: Nika Solce z gosti @ Radio Koper 28.3.2018

Muzikobala, 29. marec ― V studiu Hendrix je v sredo, 28. marca, nastopila NIKA SOLCE z gosti.  Njen novi projekt TIHA MISEL prinaša poezijo Srečka Kosovela.  Na poti v subtilne sfere so NIKO SOLCE spremljali odlični glasbeniki, ki združujejo zvočnosti vseh koncev sveta. Fotografije v galeriji: Alan Radin The post FOTO: Nika Solce z gosti @ Radio Koper 28.3.2018 appeared first on Muzikobala.
Rudi Bučar in Istrabend – Šentiment

Rudi Bučar in Istrabend – Šentiment

Muzikobala, 27. marec ― Od prejšnjega Rudijevega albumskega prispevka, naslovljenega KonƏc, te dni mineva tri leta. Peti po vrsti, naslovljen Šentiment in izdan novembra 2017 pri založbi Celinka, ponuja deloma podoben, predvsem pa drugačen pristop. Podobnost je v raznolikosti – spomnimo, KonƏc so sestavljale skladbe, nabrane na različnih koncih s sodelovanjem različnih glasbenikov in tako je tudi sedaj. Šentiment [&hellip The post Rudi Bučar in Istrabend – Šentiment appeared first on Muzikobala.

Novi single in video Toxine: Heyday

Muzikobala, 23. marec ― Toxine znova raziskuje paradokse razuma. Heyday je pesem o višku človeštva, ki slavi razcvet civilizacije, a hkrati ignorira dejstvo, da naši imenitni dosežki prihajajo v tandemu z grozotami. Mislimo velike misli, govorimo velike besede, delamo veliko zlo in vehementno zavračamo razmišljanje in govorjenje o zlu, ki ga ustvarjamo. Toxine: Heyday Glasba: Jaša Hedžet, besedilo:  Tomi [&hellip The post Novi single in video Toxine: Heyday appeared first on Muzikobala.

Festivala JEFF ne bo več!

Muzikobala, 21. marec ― Sporočilo za medije: Spoštovane obiskovalke in obiskovalci festivala JEFF, spoštovane glasbenice in glasbeniki, spoštovani ljubitelji glasbe! Klub študentov občine Koper sporoča, da v letu 2018 ne bo organiziral Festivala JEFF. Festival JEFF je v svojih petnajstih letih delovanja postal eden izmed osrednjih glasbenih dogodkov koprskega poletja, ki se je odlikoval tako po kvaliteti glasbenega programa, [&hellip The post Festivala JEFF ne bo več! appeared first on Muzikobala.

Duco z ganljivo skladbo Ko cvetijo češnje

Muzikobala, 20. marec ― LEPO, A BOLI Duco – Ko cvetijo češnje “Duco” je Dušan Sagadin, Štajerec, ki že 20 let domuje na Primorskem. Tu je tudi prvič poiskal stik z glasbo. Vrsto let je bil namreč pevec in kitarist obalnega »cover banda« Why not, danes tudi član zasedbe Ptice. Dih jemajočo skladbo z naslovom “Ko cvetijo češnje” je [&hellip The post Duco z ganljivo skladbo Ko cvetijo češnje appeared first on Muzikobala.

FOTO: Lovro Ravbar @ Jazz v Hendrixu 14.3.2018

Muzikobala, 16. marec ― Studio Hendrix Radia Koper je bil v sredo v znamenju kozmičnega jazza! Mojca Maljevac je v oddaji Jazz v Hendrixu gostila devetčlansko zasedbo saksofonista LOVRA RAVBARJA! Njegov novi projekt GET ON BOARD prinaša tradicijo in avantgardo v isti sapi. Za najrazličnejša glasbena doživetja, ki izstopajo iz ustaljenih okvirov, so ob Lovro Ravbar poskrbeli še: trobentač [&hellip The post FOTO: Lovro Ravbar @ Jazz v Hendrixu 14.3.2018 appeared first on Muzikobala.
34. mednarodni festival Druga Godba 2018 v Piranu in Ljubljani

34. mednarodni festival Druga Godba 2018 v Piranu in Ljubljani

Muzikobala, 15. marec ― Piran in Ljubljana, od 24. do 26. maja Razkrivamo vse nastopajoče 34. mednarodnega festivala Druga godba: Ibeyi, James Holden, Kokoko!, Dirtmusic in mnogi drugi na letošnji Drugi godbi. Zavod Druga godba z velikim veseljem predstavlja osrednji del 34. mednarodnega festivala Druga godba, ki se vrača z udarnimi imeni in glasbenimi poslasticami. Kot običajno bo drugodbeni slog [&hellip The post 34. mednarodni festival Druga Godba 2018 v Piranu in Ljubljani appeared first on Muzikobala.
še novic