Sedma slovenska glasbena olimpijada

Sedma slovenska glasbena olimpijada

SIGIC - Novice, 16. april ― Na letošnji sedmi slovenski glasbeni olimpijadi se je predstavilo kar 58 učencev tretje triade osnovnih šol. Prisotni so bili tekmovalci iz različnih krajev države, kar je dober pokazatelj, da ustvarjalnost in želja po dodatnem izobraževanju obstajata tako pri mentorjih kot pri učencih po vsej Sloveniji.
66. Ljubljana Festival

66. Ljubljana Festival

SIGIC - Novice, 16. april ― Letošnji 66. Ljubljana Festival bo trajal od 28. junija do 3. septembra in tudi tokrat ga bodo zaznamovale baletne, operne in gledališke predstave, muzikali, komorni in simfonični koncerti, Mednarodna likovna kolonija, otroške in mladinske delavnice, Ljubljana Festival na Ljubljanici ter še mnogo več.
16. Koroški kulturni dnevi v Ljubljani

16. Koroški kulturni dnevi v Ljubljani

SIGIC - Novice, 16. april ― Koroški kulturni dnevi v Ljubljani, ki bodo v 16. izdaji potekali med 16. in 23. aprilom, bodo že tradicionalno ponudili razstavo, predstavitev novejših slovenskih koroških knjižnih izdaj, lutkovno predstavo in zaključni koncert v Cankarjevem domu. Na slednjem se bosta letos predstavila pevska skupina Akzent in ženski pevski zbor Rož iz Šentjakoba.
še novic