Prelomi, preboji in prihodnost

Prelomi, preboji in prihodnost

Radio Študent, 8. januar ― V zadnjih izdihljajih lanskoletnega praznovanja množičnih božično-novoletnih prelomnih dogodkov je za zaključek leta neodvisna gledališka scena nazdravila na dolgo pričakovano dvojno dvajsetletnico v polju sodobnih uprizoritvenih umetnosti - ustanovitev zavoda Bunker ter s tem tudi mednarodnega festivala Mladi Levi.
NEPOZABNA KAVA V GLEDALIŠČU- odprto srečanje za gledalce SSG

NEPOZABNA KAVA V GLEDALIŠČU- odprto srečanje za gledalce SSG

SSG Trst, 5. januar ― SLOVENSKO STALNO GLEDALIŠČE NEPOZABNA KAVA V GLEDALIŠČU Zgodbe, vtisi, misli, koncepti, pristopi, anekdote… …v pogovoru z režiserji, igralci, scenografi, kostumografi, glasbeniki. v foajeju parterja Kulturnega doma v Trstu (ulica Petronio 4) v nedeljo, 7. januarja 2018, ob 11.00 Peter Handke, LEPI DNEVI V ARANJUEZU z vami bodo režiser Igor Pison in igralca Nataša Barbara Gračner ter […]

Hanna Slak bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 5. januar ― Filmska režiserka in scenaristka Hanna Slak je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Daše Doberšek. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Slovensko narodno gledališče Janeza Janše.

Nadina Štefančič bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 5. januar ― Nadina Štefančič je sodelavka filmskih festivalov ter drugih kulturnih dogodkov in piska člankov na temo popkulture. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok Katje Perat. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst 1001 noč Katje Perat.

Žiga Brdnik bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 5. januar ― Novinar in filmski kritik Žiga Brdnik je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejel iz rok Nike Bezeljak. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst 24ur Simone Semenič.
Realizem s ciljem in namenom

Realizem s ciljem in namenom

Dnevnik, 5. januar ― Okrepljena medijska kampanja pred nedavno premiero predstave Cigan, ampak najlepši v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu je prepričala občinstvo, da gre za še eno produkcijo te gledališke hiše, ki jo morajo preprosto videti prav vsi.
še novic