Urša Majcen bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 21. april ― Urša Majcen, študentka prvega letnika dramaturgije in scenskih umetnosti na AGRFT, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Filipa Mramorja. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst I-z-š-t-e-v-a-n-k-e Simone Hamer.

Katarina Černe bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 21. april ― Katarina Černe je študentka primerjalne književnosti in literarne teorije ter slovenistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani, ki rada zahaja v gledališče in za pisalno mizo sestavlja različne like ter jih povezuje v prijetne in manj prijetne situacije. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok Zale Mojce Jerman Kuželički. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst 24ur Simone Semenič.

Jernej Gašperin bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 20. april ― Igralec Jernej Gašperin, član ansambla Mestnega gledališča ljubljanskega, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejel iz rok Ane Penca. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst ATL 220 Andreja Rozmana Roze.

Helena Fašalek bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 20. april ― Helena Fašalek je dramaturginja, dramatičarka in performerka, ki letos končuje drugo stopnjo študija dramaturgije. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok Leva Mastnaka Trobentarja. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči dramsko besedilo Ize Strehar Razpad.

Zala Mojca Jerman Kuželički bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 20. april ― Zala Mojca Jerman Kuželički je čisto na sveže zaposlena v NUK-u, kjer zavzeto zbira in prebira Cankarjeva dela, pisma in notice ter druga gradiva iz njegovega časa, sicer pa je anglistka in primerjalna jezikoslovka z veliko ljubezni do gledališča, sodobnega plesa in feminizma. V zadnjem času je imela v okviru projekta Študenteater priložnost soustvariti dve predstavi, v čemer je neizmerno uživala. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejela iz rok Ajde Bračič. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Jere Ivanc Smoking Kills.

Miha Rodman, igralec Prešernovega gledališča Kranj: »Monodrama je nekaj takšnega, kot bi se žogal sam s sabo ...«

SiGledal Novice, 20. april ― Pred nekaj dnevi se je vrnil iz Izraela. V velikem državnem gledališču Haifa teater je gostoval z monodramo Judovski pes, izraelskega avtorja Asherja Kravitza. Miha Rodman je tudi zaradi tega in dejstva, da je moral predstavo naštudirati v angleškem jeziku, nosil veliko odgovornost. Vse je bilo na njem. A uspelo mu je! Navdušeno občinstvo ga je sprejelo in vzelo za svojega.

Srečno, Kekec!

SiGledal Novice, 17. april ― Iz Slovenskega mladinskega gledališča so sporočili, da bo v soboto, 5. maja, ob 17. uri slovesna 250. ponovitev predstave, s katero se bodo poslovili od Kekca, ki nas je s svojo hudomušnostjo zabaval skoraj petnajst let.

V CD bosta nocoj Ona in On iskala svojo drugo polovico

SiGledal Novice, 17. april ― V Cankarjevem domu v Ljubljani bo zvečer gostovala plesno-gledališka predstava MN Dance Company z naslovom On/a. Predstava po zamisli dveh domačih uveljavljenih koreografov in plesalcev Nastje Bremec Rynia in Michala Rynie pripoveduje o iskanju našega drugega, moškega ali ženskega dela osebnosti, ter o iskanju romantične ljubezni in osamljenosti.
še novic