Gospoda Glembajevi

Gospoda Glembajevi

Radio Študent, 19. oktober 2017 ― Sprehodimo se skozi zaprašene tematike in senčne bančne izpiske dinastije, ali kakor bi mi sedaj rekli temu, družinske korporacije Glembay. Glembajeva dinastija, ki je nastala pod roko Miroslava Krleže, ne pomeni le ene drame ali enega baleta. Gre namreč za več kot 14 besedil, ki jih je sam avtor poimenoval fragmenti.
Medeja v tekmovalni selekciji 32. festivala »Gavelline večeri«

Medeja v tekmovalni selekciji 32. festivala »Gavelline večeri«

SNG Maribor, 19. oktober 2017 ― Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo jutri, v petek, 20. oktobra 2017, z Evripidovo Medejo v režiji Oliverja Frljića gostovala v Zagrebu v tekmovalni selekciji 32. festivala "Gavelline večeri". Igrajo Nataša Matjašec Rošker, Branko Jordan, Peter Boštjančič, Davor Herga, Maša Žilavec, Ivica Knez, Matija Stipanič, Mojca Simonič in Viktor Meglič.

V Cankarjevem domu projekt On (the) line - Na liniji

SiGledal Novice, 18. oktober 2017 ― V Cankarjevem domu se danes ob 16. uri nadaljuje projekt imenovan On (the) line oziroma Na liniji pod katerega se je kot idejni vodja podpisala Mateja Bučar, prejemnica nagrade Ksenije Hribar za življenjsko delo. Predstavljene bodo zgodbe o liniji, dobesedno v gibu, telesu, arhitekturi, razmišljanju, teoriji, zvočnosti in pogledu.

Mednarodna nagrada Ellen Stewart

SiGledal Novice, 18. oktober 2017 ― Objavljamo poziv za predloge za mednarodno nagrado Ellen Stewart. Nagrada se podeljuje posameznim gledališkim ustvarjalcem ali gledališkim skupinam, ki s svojim delom opozarjajo na pomembnost socialnih sprememb in sodelovanja znotraj posameznih skupnosti s posebnim poudarkom na vključevanju mladih.

Predstavitev sezone SSG za Gorico-v petek, 20. oktobra ob 10.30

SSG Trst, 17. oktober 2017 ―   PRIVLAČNOSTI/ ATTRAZIONI… Slovensko stalno gledališče v sodelovanju s Kulturnim domom Gorica in s Kulturnim centrom Lojze Bratuž vabi na kavo ob predstavitvi programa ABONMAJSKE SEZONE 2017/2018 ZA GORICO v petek, 20. oktobra, ob 10.30 v kavarni Vittoria v Gorici (piazza della Vittoria 42) Slovensko stalno gledališče / Teatro Stabile Sloveno-Stiki z javnostmi / Ufficio […]

Koprodukcijskega Fidelia uprizorili tudi v Vroclavu

SiGledal Novice, 17. oktober 2017 ― Edino Beethovno opero Fidelio, ki jo je SNG Opera in balet Ljubljana v minuli sezoni v režiji umetniškega vodje Rocca postavila na oder v koprodukciji z operno hišo v Vroclavu, je konec tedna doživela premiero tudi na odru omenjene opere na Poljskem. Nova ponovitev bo na sporedu nocoj, do konca leta pa sledi repriza še v novembru.
Kritika: Ultrazvok materinskih misli

Kritika: Ultrazvok materinskih misli

Dnevnik, 17. oktober 2017 ― Obravnava materinstva v sodobnih scenskih praksah spada med tiste vrste »marginalnih« topik, ki se na odru pogosto znajdejo in poglobljeno problematizirajo le ob pogoju, da je njen avtor ali avtorica (v zasebnem življenju) neposredno vpeta v samo...
še novic