PODELILI NAGRADE PRIMORSKEGA DNEVNIKA 2018

SSG Trst, 15. junij 2018 ― PODELILI NAGRADE PRIMORSKEGA DNEVNIKA 2018 (NA DANAŠNJI TISKOVNI KONFERENCI OB PREDSTAVITVI REPERTOARJA SEZONE 2018/2019) Mednarodna koprodukcija Barufe je zmagovalka nagrade Primorski dnevnik 2018. Goldonijeva komedija v priredbi Predraga Lucića, ki je združila vsa primorska gledališča – Slovensko stalno gledališče, SNG Nova Gorica, Gledališče Koper in teater INK iz Pulja, je prepričala tako goriško kot tržaško […]

Gaja Vudrag bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 15. junij 2018 ― Gaja Vudrag je študentka anglistike in francistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Morala bi se ukvarjati s pisanjem magistrske naloge, a mnogo raje zaide v gledališče, se udeleži igralske delavnice, rožico že četrtič presadi v primernejši lonček, ob pivu debatira o odsotnosti svobodne volje, gre v Kranj na trening sodobnega plesa ali pa se ob vsem tem sprašuje, kdaj se bo nehala otepati akademskega razmišljanja. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je prejela iz rok Anke Eržen. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Alisa, Alica Dragice Potočnjak.

Ana Svetel bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 15. junij 2018 ― Ana Svetel je mlada raziskovalka na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani, ukvarja se s pisanjem poezije in kratke proze, pripovedovanjem in glasbo. Štafeto branja je prejela iz rok Anje Grmovšek. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Lahko bi bilo, ampak ni Ize Strehar.

Nagrado Primorskega dnevnika 2018 podelili predstavi Barufe

SiGledal Novice, 15. junij 2018 ― Mednarodna koprodukcija Barufe je zmagovalka nagrade Primorski dnevnik 2018. Goldonijeva komedija v priredbi Predraga Lucića, ki je združila vsa primorska gledališča – Slovensko stalno gledališče, SNG Nova Gorica, Gledališče Koper in teater INK iz Pulja, je prepričala tako goriško kot tržaško občinstvo, ki ji je prisodilo najvišjo srednjo oceno – kar 9,4.

Predstavitev prve številke šestega letnika Revije za teorijo scenskih umetnosti Amfiteater

SiGledal Novice, 14. junij 2018 ― Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani (UL AGRFT) vabita na predstavitev nove številke Revije za teorijo scenskih umetnosti AMFITEATER, ki bo v četrtek, 21. junija 2018, ob 11. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Predstavitev knjige Nenada Jelesijevića Performans-kritika: Zasuk v odpravo umetnosti

SiGledal Novice, 14. junij 2018 ― V sredo, 13. junija, so v MGL predstavili knjigo Nenada Jelesijevića, raziskovalca performansa, sodobnih scenskih umetnosti in filma. Pogovora sta se poleg avtorja knjige udeležila tudi njena recenzenta: kritika, teoretika, dramaturga in publicista Barbara Orel in Blaž Lukan. Predstavitev knjige, na kateri so nastopili tudi člani igralskega ansambla MGL Jernej Gašperin, Karin Komljanec, Milan Štefe in Jana Zupančič je povezovala urednica Knjižnice MGL Petra Pogorevc.

Predstavljamo NOVO SEZONO SSG! v petek, 15.junija ob 10.00

SSG Trst, 14. junij 2018 ― Jutri bomo razkrili vsebine naše nove sezone! KULTURNI DVOM NOVA SEZONA SLOVENSKEGA STALNEGA GLEDALIŠČA VSI vabljeni na predstavitev repertoarja 2018/ 2019 V PETEK, 15. JUNIJA 2018, OB 10.00 V KULTURNEM DOMU V TRSTU (ulica Petronio 4) vsebine bodo predstavili predsednica BREDA PAHOR, umetniški koordinator IGOR PISON…in nov umetniški koordinator SSG! ne zamudite!
še novic