Interpretacije: Matjaž Požleb (SI)

Interpretacije: Matjaž Požleb (SI)

Speculum Artium, 7. avgust 2017 ― Koprodukcija: KIBLA Instalacija Ko je polje razlage omejeno na enoznačnost, postane pomen tržno blago. S prilaščanjem pomena pa nas vpenjajo v mrežo odvisnosti, tudi po naši zaslugi. Avtor v želji, da ga množica obkroži, zgolj ponudi označevalec, ki je s tem že postal tudi označenec novega označevalca in tako naprej in naprej z vsakokratno razgradnjo […]
PIFcamp 2017 – 6. dan

PIFcamp 2017 – 6. dan

PIFcamp, 6. avgust 2017 ― Vse bližje je konec tabora, kar se pozna tudi pri projektih, ki bolj ali manj prihajajo v zaključno fazo. Po zajtrku smo si tako lahko vzeli čas za druženje ob reki. Odpravili smo se na zdaj že tradicionalen pohod do Velikih korit Soče, na resnično pravljično lokacijo, kjer lahko občuduješ smaragdno reko, skačeš v vodo … Continue reading PIFcamp 2017 – 6. dan The post PIFcamp 2017 – 6. dan appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 5. dan

PIFcamp 2017 – 5. dan

PIFcamp, 4. avgust 2017 ― Tabor je zjutraj zapustila Cindy, nekateri preostali pa smo jutro znova začeli z Geino uro joge, kar je najbolj ustrezalo predvsem tistim, ki so imeli razbolele noge od včerajšnjega pohoda na Krnsko jezero. In ker brez dnevnih pikov os v Soči ne gre, je Andrewa takoj po jogi ena pičila v jezik. Vendar brez usodnih … Continue reading PIFcamp 2017 – 5. dan The post PIFcamp 2017 – 5. dan appeared first on PIFcamp.
Vabilo na Odprto soboto!

Vabilo na Odprto soboto!

PIFcamp, 4. avgust 2017 ― 3. edicija PIFcampa se počasi bliža koncu. Neizmerna vročina, ki je zaznamovala letošnji teden, PIFovcev ob Soči seveda ni ustavila in tako pred koncem tedna vsi zagrizeno zaključujejo svoje projekte. Vabimo vas, da nas obiščete na tradicionalni Odprti soboti. V obliki celodnevnega prepleta pol-formalnih dogodkov se lahko prepričate o pestrosti letošnjih projektov in spoznate z … Continue reading Vabilo na Odprto soboto! The post Vabilo na Odprto soboto! appeared first on PIFcamp.

Mentor kit

KIBLA, 4. avgust 2017 ― KID KIBLA v sodelovanju z Zavodom 404 (Mladinski tehnološki center)od 6. avgusta do 11. avgusta 2017Lokacija: Rimske TopliceKID KIBLA in Zavod 404 (Mladinski tehnološki center) avgusta sodelujeta v projektu MENTOR KIT in sicer na poletnem taboru KIT CAMP Zavoda 404. S sodelovanjem združujemo...
PIFcamp 2017 – 4. dan

PIFcamp 2017 – 4. dan

PIFcamp, 3. avgust 2017 ― Že zgodaj zjutraj je del tabora vzel pot pod noge in se odpravil na Krnsko jezero. Najbolj navdušeni za hojo celo v povsem neprimerni obutvi, ki pa ni vplivala na užitek ob spremljanju spreminjajoče se lokalne flore in favne ob poti. Ob jezeru so si privoščili postanek, namakanje nog, ob katerem so se srečevali z … Continue reading PIFcamp 2017 – 4. dan The post PIFcamp 2017 – 4. dan appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 3. dan

PIFcamp 2017 – 3. dan

PIFcamp, 2. avgust 2017 ― Kljub dolgi noči je že zgodaj manjša skupina jutro začela z jogo. Tokrat sicer brez Gee, a jo je odvodil kar naš vsestranski Američan, sicer eden od osrednjih gostov letošnjega tabora in verjetno medijsko tudi najbolj prepoznaven, Andrew Quitmeyer. Nekateri ga morda poznate kot avtorja televizijske oddaje na temo »hekanja divjine« Hacking the Wild. No, … Continue reading PIFcamp 2017 – 3. dan The post PIFcamp 2017 – 3. dan appeared first on PIFcamp.
PIFcamp 2017 – 2. dan

PIFcamp 2017 – 2. dan

PIFcamp, 1. avgust 2017 ― Jutranji uvod v drugi dan tabora nas je dober ducat pričelo z jogo. Gea je uvodni in zaključni del ure »Yogee« posvetila sproščanju, ostali čas pa smo se zavzemali razne poze in se pri tem dobro raztegnili. Takoj po zajtrku je za jutranjo dozo deljenega znanja poskrbel Staš Vrenko, ki je manjši skupini predstavil proces … Continue reading PIFcamp 2017 – 2. dan The post PIFcamp 2017 – 2. dan appeared first on PIFcamp.
Evelin Stermitz - Blue House (2009) Plesni video

Evelin Stermitz - Blue House (2009) Plesni video

DIVA nove pridobitve, 1. avgust 2017 ― Plesna improvizaicja treh performerk, ki s svojim telesom raziskujejo prazne prostore v modri hiši. Avtorica modro barvo povezuje z zgodbo o Sinjebradcu (Bluebeard), ki govori o nasilju nad ženskami. Vendar je hiša v videu za ženske varen prostor. Nastopajo: Klaudia Ahrer, Tina Gressl, Judith Meister. Avtorica in izvajalka glasbe: Elise Kermani, Copyright 2008, Licensed by BMI.
še novic