Zbornik Juršinci skozi čas

Štajerski tednik, 15. avgust 2017 ― Letošnji 23. občinski praznik so v občini Juršinci obeležili z več pomembnimi dogodki: izdali so prvi zbornik občine, podelili občinska priznanja zaslužnim ter s slavnostno akademijo proslavili 500-letnico današnje podobe cerkve, s celovito obnovo notranjosti.

Pisateljica Zadie Smith: Bili smo slepi in naivni

Misli, 15. avgust 2017 ― Britanska pisateljica Zadie Smith (41) obžaluje politične napake svoje generacije v devetdesetih letih. "Bili smo slepi in naivni," je povedala za nemški časopis Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. "Nič nas ni zanimalo, živeli smo tja v en dan," je povedala Zadie Smith.
Kolektivnost pred vsem

Kolektivnost pred vsem

Odzven, 14. avgust 2017 ― Idrijsko zasedbo Divje jezero, ki se je pred dvema letoma predstavila s prvencem Mestni vrvež, prej kot virtuozne solistične improvizacije odlikuje kompaktna skupinska igra.

Oliverju Stoneu izročili častno srce Sarajeva

Misli, 14. avgust 2017 ― Ameriškemu režiserju in scenaristu Oliverju Stoneu so v nedeljo na 23. sarajevskem festivalu, na katerem se mudi kot gost, izročili posebno nagrado za doprinos k filmski umetnosti. Nagrado častno srce Sarajeva mu je pred številnim občinstvom vročil direktor festivala Mirsad Purivatra, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.
še novic