ČLOVEK PROTI OPICI

ČLOVEK PROTI OPICI

Radio Študent, 12. september 2017 ― Nebo še vedno joka zaradi včerajšnje dokončne zmage človeka nad opico. Končno se je zgodilo, pravno legalno, črno na belem. Naključnemu popotniku Davidu Slaterju je leta 2011 v Indoneziji navihan šimpanz ukradel fotoaparat in naredil selfi.

Iz raznolikih Rožančevih nominirancev veje pozitivnost

Misli, 12. september 2017 ― Za letošnjo jubilejno 25. Rožančevo nagrado za zbirko esejev so nominirana dela Mihe Blažiča ali N'toka, Mihe Pintariča, Renate Salecl in Marcela Štefančiča jr. Predsednica žirije za nagrado Ifigenija Simonović je povedala, da so v izbranih delih, ki obravnavajo zelo različne teme, iskali predvsem pozitivnost. Nagrajenca bodo razglasili v sredo.
V APT premiera Ljudje, kot smo mi v režiji Nejca Gazvode

V APT premiera Ljudje, kot smo mi v režiji Nejca Gazvode

Misli, 12. september 2017 ― V Anton Podbevšek Teatru (APT) v Novem mestu bodo drevi ob 20. uri premierno uprizorili predstavo Ljudje, kot smo mi, ki jo je zasnoval in režiral Nejc Gazvoda. Predstava, v kateri nastopajo trije igralci, je nastala kot dramska uprizoritev romana Ostanki dneva in drugih besedil v Veliki Britaniji živečega japonskega pisatelja Kazua Ishigure.

Na festivalu Spider premiera predstave Chorus Krajnčana, Kunška in Krmelja

Misli, 12. september 2017 ― V Ljubljani se je v četrtek s premiero predstave Hiša po zasnovi in v koreografiji Mateja Kejžarja začel festival Spider. V sklopu festivala bo drevi v CUK Kino Šiška premiero doživela predstava Chorus po koreografiji in v režiji Žigana Krajnčana, Gašperja Kunška in Jana Krmelja. Premiera napoveduje tudi CoFestival, ki se bo v Šiški začel v soboto.

Pismo Človeka slona na ogled v Leicestru

Misli, 12. september 2017 ― V Leicestru je na ogled edino ohranjeno pismo Josepha Merricka, bolj znanega z vzdevkom Človek slon. Merricka se je ime prijelo zaradi močno popačenega obraza in telesa. Pismo je napisal mladi vdovi Leili Maturin. Ta naj bi bila prva ženska, ki se mu je kdaj nasmehnila in se z njim rokovala. Tudi kasneje sta ostala v stikih, poroča britanski BBC.
Prispevek k izboljšanju družbe

Prispevek k izboljšanju družbe

Mladina, 12. september 2017 ― V organizaciji Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje bo med 14. in 16. septembrom 2017 potekal 9. mednarodni festival novomedijske kulture Speculum Artium, katerega namen je na zanimiv in interaktiven način približati novomedijsko kulturo 21. stoletja širšemu občinstvu, mu predstaviti drugačne možnosti uporabe novomedijske tehnologije in njeno povezavo s klasičnimi vizualnimi tehnikami.
še novic