Arheolog Ivan Šprajc na Jukatanu letos raziskoval območje med tremi urbanimi središči kulture Majev

Arheolog Ivan Šprajc na Jukatanu letos raziskoval območje med tremi urbanimi središči kulture Majev

Misli, 11. oktober 2017 ― Ivan Šprajc, ki že vrsto leto vodi arheološke raziskave na polotoku Jukatan v Mehiki, je letos z ekipo raziskoval območje okoli treh večjih urbanih središč kulture Majev, ki so jih odkrili v letih 2013 in 2014. Raziskave so razkrile več poselitvenih jeder in vrsto drugih modifikacij terena, ki so večinoma služile poljedelstvu in upravljanju z vodo.
Razstava video umetnosti iz Južne Amerike

Razstava video umetnosti iz Južne Amerike

Radio Študent, 11. oktober 2017 ― V današnjih kulturnih novicah se bomo mudili na področju video umetnosti, ki nas bo popeljala čez lužo Tihega oceana v Južno Ameriko. V prostorih Zavoda za sodobno umetnost SCCA v Ljubljani bo danes, v sklopu projekta Brez žebljev in podstavkov & Videospotting, ob 19.

V San Franciscu razstava Klimt & Rodin

Misli, 11. oktober 2017 ― V Muzeju lepih umetnosti bo od 14. oktobra na ogled razstava Klimt & Rodin: Srečanje umetnikov. Z njo obeležujejo 100. obletnico smrti Augustea Rodina, ki je umrl novembra 1917, in bližnjo 100-letnico smrti slikarja Gustava Klimta v prihodnjem letu. Razstava ameriškemu občinstvu ponuja redko priložnosti za ogled pomembnih Klimtovih del.
Prvo sodelovanje Bolšoj teatra in Metropolitanske opere

Prvo sodelovanje Bolšoj teatra in Metropolitanske opere

Misli, 11. oktober 2017 ― Moskovski Bolšoj teater in newyorška Metropolitanska opera sta v ponedeljek razkrila prve skupne načrte. Veliki operni hiši in gledališči, med najpomembnejšimi na svetu, ki med seboj še nista sodelovali, bosta koproducirali tri opere, v vseh pa bo nastopila operna zvezdnica in sopranistka Anna Netrebko, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.
Prerokbe o usodi majhnega naroda

Prerokbe o usodi majhnega naroda

Mladina, 11. oktober 2017 ― V Cankarjevem domu v Ljubljani bo 16. oktobra ob 19.30 gostoval Balet Hrvaškega narodnega gledališča iz Zagreba z baletno različico drame Miroslava Krleže Gospoda Glembajevi v koreografiji in režiji Lea Mujića, ki je pripravil tudi libreto in izbral glasbo Ludwiga van Beethovna in Sergeja Rahmaninova. Gospoda Glembajevi, najbolj znana drama Miroslava Krleže je že ob krstni uprizoritvi leta 1929 v Hrvaškem narodnem...
še novic