Sitopolutani v ljubljanskem mestnem jedru

Sitopolutani v ljubljanskem mestnem jedru

Radio Študent, 12. oktober ― V današnjih Kulturnih novicah bomo nekaj besed namenili razstavi Liminalni agenti, ki jo bodo danes ob sedmi uri otvorili v galeriji ŠKUC. Pogledali pa si bomo tudi projekt galerije na prostem Pocestnica, ki se danes zvečer predstavlja v svoji nočni ediciji.

Slovenj Gradec do sobote stičišče mladih literatov

Misli, 12. oktober ― Z opoldanskim pogovorom z dijaki se danes v Slovenj Gradcu začenja tridnevni sklepni del tokratnega Festivala mlade literature Urška. Zmagovalca festivala bodo razglasili v petek zvečer, še prej se bo v koroškem mestu predstavilo vseh pet letošnjih finalistov. Spremljevalni program festivala se bo prihodnji teden odvijal tudi v Ljubljani.

V Zagrebu kiparska razstava Matjaža Počivavška

Misli, 12. oktober ― V Muzeju za umetnost in obrt v Zagrebu bodo drevi odprli pregledno razstavo novejših del akademskega kiparja Matjaža Počivavška. V projekt z naslovom sine cura. cum sera (brez voska. z voskom) je vključil dela iz plemenitih kovin, ebenovine, železa, brona, granita ter voska. Razstava bo na ogled do 19. novembra.
Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Deset kulturnih dogodkov od četrtka do nedelje

Mladina, 12. oktober ― V Kinodvoru bo od 12. oktobra dalje na ogled film Družinica v režiji Jana Cvitkoviča, ki je na Festivalu slovenskega filma v Portorožu prejel štiri nagrade vesna. V KGLU Slovenj Gradec bodo odprli mednarodni razstavi Migracije strahu in Čas za zgodbe, v Mini teatru pa bodo premierno uprizorili predstavo Natanovi otroci, ki je nastala po tekstu nemškega dramatika Ulricha Huba.
Ponovni triumf dobrodošlih gostov

Ponovni triumf dobrodošlih gostov

Odzven, 12. oktober ― V atriju ZRC SAZU na Novem trgu v Ljubljani ansambel musica cubicularis že sedmo sezono prireja koncerte stare glasbe. Na njih se zasedba ansambla spreminja v skladu z izbranim sporedom, tako da vedno nastopijo solisti – specialisti za izbrani repertoar. In tokrat, v torek, 3. oktobra, ni bilo nič drugače.
še novic