V ospredju Foruma Tomizza tokrat azil

V ospredju Foruma Tomizza tokrat azil

Misli, 14. maj 2018 ― Mednarodno obmejno srečanje Forum Tomizza bo letos na vrsti že 19. leto in bo med sredo in petkom potekalo v Trstu, Kopru in Umagu. Letošnja rdeča nit je azil, v prvi vrsti kot notranje zatočišče intelektualcev pred norostmi sedanjega trenutka, kot vsako leto pa bodo udeleženci pozorni tudi na aktualno družbeno in politično problematiko.
Politična kariera kontroverznega ameriškega predsednika

Politična kariera kontroverznega ameriškega predsednika

Mladina, 14. maj 2018 ― Na rednem sporedu kinematografov bo od 17. maja dalje na ogled drama LBJ v režiji Roba Reinerja, v kateri spremljamo kontroverznega ameriškega predsednika Lyndona Johnsona ter njegove izjemne pogajalske spretnosti kot tudi osebne negotovosti. Po režiserjevih besedah je bil LBJ poleg Roosevelta verjetno najuspešnejši domači zakonodajni predsednik vseh časov; če ne bi bilo zadeve z Vietnamom, bi se v zgodovino...
Gostovanje Pedagoške fakultete na Kitajskem

Gostovanje Pedagoške fakultete na Kitajskem

Mladina, 14. maj 2018 ― Med 18. in 30. majem se bo v Galeriji  "1895 Nantong Cultural and Creative Industry Park" (razstavni prostor št. 1) z dvema razstavama predstavila Pedagoška fakulteta Univerze v Ljubljani. Na prvi razstavi bodo na ogled dela študentk in študentov Oddelka za likovno pedagogiko, na drugi pa se bo predstavil redni prof. Črtomir Frelih.
še novic