Razstava v Ormožu z vlakom čez mejo

Štajerski tednik, 16. november ― V grajski pristavi Ormož je na ogled razstava Z vlakom čez mejo, ki je plod treh slovenskih in hrvaških obmejnih zgodovinskih arhivov. Razstavo je z zanimivimi predmeti in dokumenti popestrilo še Društvo za ohranjanje dediščine Prleški železničar.

Ptuj : 13. gledališki festival gluhih

Štajerski tednik, 10. november ― Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor je v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije in MO Ptuj odlično izpeljalo 13. gledališki festival gluhih 2017, ki potekal v kulturni dvorani Gimnazije Ptuj. Zbrani so uživali v desetih gledaliških nastopih iz devetih društev gluhih in naglušnih iz vse Slovenije.

Ptuj: Zbiralci se predstavljajo

Štajerski tednik, 30. oktober ― V ptujskem dominikanskem samostanu bodo pripravili tri predstavitve zbiralcev, ki svoj prosti čas in privarčevani denar namenjajo umetnosti, naravoslovju in tehniki. Prejšnji teden so v samostanski jedilnici gostili Rudija Ringbauerja in del njegove obsežne zbirke likovnih del, prihodnji mesec bodo predstavili Franca Goloba, decembra pa Marjana Eberla.

Vurberk: Razstava 3. Slikarske kolonije

Štajerski tednik, 26. oktober ― Dvorana kulturnega doma na Vurberku je bila skoraj pretesna za vse, ki so prišli na odprtje ter na ogled razstave, ki so jo pripravili člani likovne sekcije domačega turističnega društva. Na ogled so postavili dela 49 slikark in slikarjev, udeležencev letošnje slikarske kolonije, že tretje po vrsti.
še novic