Ptuj : Podobe svetlobe Lucije Stramec

Štajerski tednik, 17. september ― Do 15. oktobra so v Miheličevi galeriji na Ptuju na ogled likovna dela akademske slikarke Lucije Stramec pod naslovom Podobe svetlobe. Do konca leta bodo postavili še dve, Vesne Čadež, predvidoma 1. decembra pa tudi umetniška dela Janeza Mežana ob 120. obletnici njegovega rojstva, ki jih hranijo v Pokrajinskem muzeju Ptuj-Ormož.

Ptuj ostaja evropska in svetovna prestolnica poezije

Štajerski tednik, 28. avgust ― Že po sklepnem večeru 21. festivala Dnevi poezije in vina, 26. avgusta zvečer, je bilo mogoče oznaniti, da je tudi letošnji festival uspel. Navdušeni so bili pesniki, obiskovalci in snovalci izjemno bogatega festivalskega dogajanja z 62 dogodki, med njimi dvema novostma: Odprtim pismom Evropi izpod peresa enega najvidnejših glasov sodobne literature, pesnika, esejista, romanopisca in erudita, Flamca Stefana Hertmansa, in prvo pesniško promenado.

Ptujski grad: Samo za prenovo dela ostrešja potrebnih 145.000 evrov

Štajerski tednik, 23. avgust ― Letošnja poletna neurja marsikomu niso prizanesla. Tudi v Pokrajinskem muzeju Ptuj-Ormož so kar trikrat zapored povzročila škodo, ocenjeno na več deset tisoč evrov. Začelo se je z udarom strele, zaradi česar so imeli težave in okvare na računalnikih, tiskalnikih in telekomunikacijah, nadaljevalo pa se je z dvema neurjema, ki sta povzročili več deset tisoč evrov škode. Del te naj bi krila zavarovalnica, a velik problem bo zagotoviti preostanek prepotrebnih sredstev za ureditev problematike zamakanja na oknih, ki ogroža tudi zbirke v ptujskem gradu.

Ptuj:Znate »prebrati« rimske SMS-je?

Štajerski tednik, 20. avgust ― BRB ... WTF ... LP ... ASAP ... Znate »prebrati« te okrajšave? Ali so vam bližje tele: TOZD, SZDL, AVNOJ, AFŽ, OZNA? V katerokoli starostno skupino že spadate (prva skupina okrajšav je za tiste okrog 20 let, druga okrog 60), vedite, da ima vsako človeško obdobje, odkar uporablja človek pisavo, svoj sistem kratkih sporočil (SMS-jev oziroma esemesov – kakorkoli pač to zapišete). In mislite, da je bilo drugače v času, ko je svetu vladala latinščina?

Zbornik Juršinci skozi čas

Štajerski tednik, 15. avgust ― Letošnji 23. občinski praznik so v občini Juršinci obeležili z več pomembnimi dogodki: izdali so prvi zbornik občine, podelili občinska priznanja zaslužnim ter s slavnostno akademijo proslavili 500-letnico današnje podobe cerkve, s celovito obnovo notranjosti.
še novic