Na Evropski jazz konferenci v Ljubljani o novih glasbenih vizijah

Misli, 21. september ― V Ljubljani se začenja Evropska jazz konferenca 2017 na temo Kaj če... Sodelujoči bodo odkrivali, kako se lahko glasbeniki podajo naproti novi viziji sveta in iščejo nove ideje ter kako sta lahko glasba in ustvarjalnost sredstvi za poglabljanje v neznano. Za glasbeni uvod bodo poskrbeli Bojan Z & Goran Bojčevski Project in Rabih Abou-Khalil Trio.
Peter Svetina bo prejel tretjo večernico

Peter Svetina bo prejel tretjo večernico

Misli, 21. september ― V Murski Soboti bodo Petru Svetini za pesniško zbirko Molitvice s stopnic danes podelili nagrado večernica za najbolj izvirno otroško in mladinsko leposlovno delo preteklega leta. Nagrado, ki jo podeljuje časnik Večer, mu bodo izročili v okviru srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede. Za Svetino je to tretja tovrstna nagrada.
V Narodni galeriji predstavitev opusa Helene Vurnik

V Narodni galeriji predstavitev opusa Helene Vurnik

Misli, 20. september ― V Narodni galeriji bodo drevi odprli razstavo o življenju in delu Helene Kottler Vurnik. Slikarka in oblikovalka je pomembno zaznamovala umetnostno produkcijo na Slovenskem. Pustila je jasno sled v ilustraciji, knjižni opremi in grafiki. Sooblikovala je sakralno umetnost in umetno obrt, ki jo je po kakovosti v 20. stoletju presegel le Stane Kregar.
V Ljubljani danes začetek Festivala Future Architecture

V Ljubljani danes začetek Festivala Future Architecture

Misli, 20. september ― V Ljubljani se začenja Festival Future Architecture, ki bo sklenil dve leti delovanja istoimenske platforme. V času festivala bodo na ogled razstave, potekala bodo predavanja, razprave, simpozija, delavnice, projekcije in pop-up dogodki. Festival bo združil arhitekte, oblikovalce, umetnike in kustose, soustvarjalce programa Future Architecture.

Dnevnik Ane Frank bo izšel kot risoroman

Misli, 20. september ― Dnevnik Ane Frank bo izšel kot risoroman, za katerega sta moči združila režiser in scenarist Ari Folman ter ilustrator David Polonsky. Risoroman, ki bo izšel v 50 državah, bo oktobra izšel v nizozemščini, nemščini, francoščini in španščini, angleška različica bo izšla spomladi. Folman in Polonsky pa načrtujeta tudi animirani film.
V Montrealu koncert ob prvi obletnici smrti Leonarda Cohena

V Montrealu koncert ob prvi obletnici smrti Leonarda Cohena

Misli, 19. september ― Leto dni po smrti se bodo kanadskega pevca, tekstopisca, pesnika in pisatelja Leonarda Cohena 6. novembra spomnili s koncertom v športni areni Bell Centre v Montrealu. Med nastopajočimi bodo Sting, Elvis Costello in Philip Glass, je po pisanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila Cohenova družina.

Jeseni na Dunaju od Bruegla, Raffaela in Rubensa do viennacontemporary

Misli, 19. september ― Razstavno jesen bodo na Dunaju popestrila tako velika imena renesančnega in baročnega slikarstva kot tudi sodobni umetniki. V Galeriji Albertina so posvetili razstave Petru Brueglu starejšemu in Raffaelu, v Umetnostnozgodovinskem muzeju bodo v središče postavil Rubensova dela, čez nekaj dni pa se začne umetniški sejem viennacontemporary.
še novic