O subkulturah včeraj in danes

O subkulturah včeraj in danes

Radio Študent, 20. november ― Jutri bo potekal pogovor o knjigi »V vrtincu subkultur«, ki je izšla pri založbi Sophia, avtorice Jasne Babić. Slednji se bo zgodil v Akademski čitalnici Aleša Debeljaka, na Fakulteti za družbene vede, ob 10. uri. Glavna tema pogovora bo poleg predstavitve knjige, ki je izšla lani, uporabnost pojma subkultura danes.
Padajoča telesa in Mother*Fuckers

Padajoča telesa in Mother*Fuckers

Radio Študent, 17. november ― Danes ob 19:00 se bo v Mariboru v sklopu projekta Centralna postaja otvorila razstava instalacije Neje Tomšič Padajoča telesa. Instalacija je nastala v sklopu cikla Škatla svetlobe in bo razstavljena na razstavišču, poimenovanem Vitrine.
TATOVI IN DRUGA NENARAVNA BITJA

TATOVI IN DRUGA NENARAVNA BITJA

Radio Študent, 16. november ― NUK je uspel za svojo zbirko pridobiti enciklopedijo italijanskega naravoslovca Aldrovandija, ki je živel in delal v 16. stoletju. Enciklopedija z naslovom Zgodovina nenaravnih bitij je bila nekoč del zasebne knjižnice turjaških grofov.
Ponovno rdeči oktober?

Ponovno rdeči oktober?

Radio Študent, 15. november ― Danes obeležujemo 100. obletnico smrti Davida Emila Durkheima, enega najvplivnejših intelektualcev sodobnega časa in utemeljitelja sodobne sociologije. Na ta dan se je leta 1917 zgrudil na tla in umrl za posledicami srčne kapi. Vendar pa ta 100-letnica ni edina 100. obletnica. Kot vsi še predobro vemo, letos praznujemo tudi 100. obletnico boljševiške revolucije.
Podmnožice in množice

Podmnožice in množice

Radio Študent, 14. november ― Podobo družbe kot heterogene gmote posameznikov, kot celovite amebe v družbenem konstruktu je nemogoče zapakirati v »neat and fit« paketek, ki bi ga lahko psihologi v miru preučevali. Pa bodimo malo bolj konkretni in neamaterski.
Vzemi si Moment za krščanstvo

Vzemi si Moment za krščanstvo

Radio Študent, 8. november ― Kot vsak pravi kuhar dobro ve, se vsaka jed začne s čebulo. Če pa želimo skuhati zares dobro omako, pa potrebujemo tudi sočen in zrel paradajz. Ker pa je sezona pravih paradižnikov že mimo, bomo za potešitev naše kuharske sle morali poseči po  metaforičnih paradižnikih.
Maske v Vžigalici, Koyaa v Kresiji

Maske v Vžigalici, Koyaa v Kresiji

Radio Študent, 7. november ― Pozor vsi, ki se danes zvečer nameravate odpraviti v mesto, pa se vam ne ljubi samo posedati po lokalih, piti piva in zmrzovati na cigaretah! Radio Študent ima nekaj idej, s katerimi si lahko polepšate deževen torkov večer v mali Ljubljani.
Odprtje Art kina v Pomurju

Odprtje Art kina v Pomurju

Radio Študent, 6. november ― Dva dni pred začetkom največjega ljubljanskega filmskega festivala LIFFe se v Kinu Bežigrad začenja krajši in ožje usmerjen festival Teden japonskega filma, ki bo trajal pol tedna, do četrtka. Vsak dan si boste lahko v poznopopoldanskih urah ogledali po en japonski film.
Dekarezistenca v deželi pridnih

Dekarezistenca v deželi pridnih

Radio Študent, 3. november ― Živelo poslušalstvo, če smo bili včeraj v pomirjujočem postprazničnem zenu, je naloga današnjega dne, da zamujeno nadoknadi. Zato smo izbrali dva dogodka, kjer je kulturna vsebina posredna - najdete jo med vrsticami. Naj razložimo: prvi dogodek je na papirju. Gre za novo številko revije Razpotja, o kateri nam je več povedal njen urednik - Blaž Kosovel:
Živeli

Živeli

Radio Študent, 2. november ― *** Spoštovano živo poslušalstvo, obveščamo vas, da so današnje Kulturne novice mrtve in pokopane: vsaka štorija se namreč, kot smo slišali - enkrat konča. Kaj pa sledi po smrti, je odvisno od marsikaterega boga miloga. Običaji so vsekakor zanimivi, tako za žive kot za mrtve.
še novic