MALE KRAJE PODTALNIH DIZAJN TERAPIJ

MALE KRAJE PODTALNIH DIZAJN TERAPIJ

Radio Študent, 24. maj ― Neučakanost dneva pred radostnim rajanjem mladosti nam v svojem kulturno natrpanem in raznolikem repertoarju še v zadnjih izdihljajih majske sezone predpisuje pred poletno dozo tako uprizoritvenega kot dozo dizajnerske terapije in »printing zdravljenja«, za tiste malo bolj poduhovljene.  
Pa ta pa ta pa ta kulturna novica

Pa ta pa ta pa ta kulturna novica

Radio Študent, 23. maj ― Začenjamo, kjer smo ostali pri prejšnjih kulturnih novicah – pri kulturi. Očitno. Vendar če smo bili včeraj posvečeni predvsem poeziji, smo danes uspeli zaplavali malo širše - pod odrske deske, v galerijske prostore in celo na podelitev nagrad tantadruj.  
Mesto za vse in vsi za mesto

Mesto za vse in vsi za mesto

Radio Študent, 21. maj ― Na današnji še en neizbežni ponedeljek se lahko v sklopu Svetlobne gverile, ki je v tem mesecu prežela ljubljanske ulice, odpravite do Palače Cukrarna in njene širše okolice, kjer se bo danes ob 21:30 otvoril projekt Cukrarna v barvah. Naj samo povemo, da se bo v sklopu tega projekta vse do 16.6. predstavilo več kot 40 slovenskih in tujih umetnikov.
Govoriti brezpredmetnost

Govoriti brezpredmetnost

Radio Študent, 18. maj ― Kam se dat, kam se dat, stalna petkova dilema. V zavodu Osmoza ob 140-letnici rojstva ruskega umetnika Kazimirja Maleviča poteka simpozij Svet kot brezpredmetnost. Malevič je sicer bolj kot po svojih teoretskih tekstih, ki jih bodo udeleženci mleli in predelovali, znan po sliki Bel kvadrat na beli podlagi.
Igor Bezinović in Jet Pack4

Igor Bezinović in Jet Pack4

Radio Študent, 17. maj ― V Slovenski Kinoteki se bodo danes in jutri v sodelovanju z revijo KINO! posvetili mlademu hrvaškemu avtorju in režiserju Igorju Bezinoviću. Avtor, ki je na zagrebški univerzi diplomiral iz režije, filozofije, sociologije in primerjalne književnosti, se bo danes ob 21:30 predstavil z uporniškim dokumentarcem Blokada iz leta 2012.
Mednarodni simpozij AZIL

Mednarodni simpozij AZIL

Radio Študent, 16. maj ― Na ulicah Trsta se danes, na ulicah Kopra jutri in Umaga pojutrišnjem dogaja Forum Tomizza. Forum je poimenovan po italijanskem pisatelju Fulviu Tomizzi, ki je v krajih dogajanja foruma tudi bival. V njegovih delih je pogosto osrednja nit ideja meje, ki jo opisuje skozi zgodbe posameznikov.
GVERILA BARV

GVERILA BARV

Radio Študent, 11. maj ― Čeprav ob dolgo pričakovanem rojstnodnevnem praznovanju 49. postaje Radia študent pričakujemo, da boste postali v glasbeno odeti Švicariji, vam ne bomo zamerili, če bo ena od vaših postojank tudi barvito preoblečena in svetlobno odeta Ljubljana.
Sredina sredine sredice

Sredina sredine sredice

Radio Študent, 9. maj ― Dan zmage nad fašizmom, dan Evrope, dan pred Škisovo, dan po predizboru Evrovizije, v katerem še nismo izpadli, in navsezadnje rojstni dan Radia Študent - kar preveč slavnostnih dni se je zgrnilo nad eno samo sredo, ki skromno čaka na svoje kulturne novičke.
Solidarnostne Kulturne novice

Solidarnostne Kulturne novice

Radio Študent, 8. maj ― Danes zvečer ob 20. uri bo premierno uprizoritev na Novi pošti doživela solidarnostna predstava S*S [ss], v kateri se umetniški kolektiv trinajstih ustvarjalcev in ustvarjalk odziva na sovraštvo, ki je bilo usmerjeno proti kulturi in umetnosti v času letošnjega kulturnega praznika. Ključno vsebinsko gonilo predstave predstavi Janez Janša:
Konserviranje in subverziranje

Konserviranje in subverziranje

Radio Študent, 7. maj ― V Narodni galeriji so opoldne podelili Steletovo nagrado za življenjsko delo in vrhunske konservatorske dosežke ter tri priznanja za posebne dosežke. Stanovsko nagrado, poimenovano po Francetu Steletu, umetnostnem zgodovinarju in pionirju konservatorske stroke pri nas, od leta 1991 podeljuje Slovensko konservatorsko društvo.
Karlovanje

Karlovanje

Radio Študent, 4. maj ― Naj za trenutek odloži delo naš filozofski oče, bivši mož in socialistični dedek, po domače Marxov Karl. Dragi Karli, ne glede na to, kaj na Študentu pišemo o tebi, vedi, da ti za okroglo dvestotico prav vsi pošiljamo praznične misli. Ker ti ne moremo postaviti mlaja in ker smo že nekaj let prepozni za orfiranje, pa ti posvečamo vsaj naslednje kulturne novičke.
še novic