TestHangSzer – Telo kot glasbilo (3.10.2017 20:00)

Španski borci, 20. september 2017 ― TestHangSzer je eksperimentalna odprta delavnica v sodelovanju plesalke Dóra Viola Szántó ter flavtistke Janje Turk, kjer plesna umetnost in glasba srečata terapevtsko izkušnjo. Glasbena in gibalna, na improvizaciji temelječa interaktivna gledališčna izkušnja, v kateri se gledalec in izvajalec, kot ustaljeni kvaliteti, približata med sabo ali celo prestopita mejo, ki ju ločuje. Aktivno sodelovanje občinstva daje izkušnjo iskreno, vsebinsko polno umetniško stvaritev.

Oona Doherty: LOV NA UPANJE (11.10.2017 20:00)

Španski borci, 20. september 2017 ― Oona Doherty vas na skupnem živčnem sistemu popelje skozi umazano Evropo in uprizarja destilacijo moškega. Lov na upanje je poskus dekonstrukcije stereotipa neprivilegiranega moškega in njegovega privzdignjenja v svetel bel limb Carravaggia. Predstava je bila nagrajena za najboljšo izvedbo in nominirana za najboljšo predstavo na Dublin Tigre Fringe Festivalu 2016 in za Total Theatre Award Edinburgh Fringe 2017 ter izbrana v Aerowaves Twenty17. Predstavi sledi DJ set Roryja Moora in...

PLES V MESTU (9.9.2017 17:30)

Španski borci, 7. september 2017 ― Ples je povsod, le odkriti ga moramo! Na sprehodu po mestu odkrivamo ples in zanimivosti o plesu, ki se skrivajo na različnih neobičajnih lokacijah: na mostu, v cerkvi, glasbeni šoli, športni dvorani, na tržnici, v parku ... Do 30 udeležencem posameznega sprehoda po okolici Centra kulturi Španski borci se v dobri uri in pol predstavi skoraj 100 nastopajočih in različnih umetniških zvrsti. Izjemna izkušnja, o kateri navdušeni udeleženci plesnega sprehoda še dolgo...

Ponedeljek ob osmih (11.9.2017 20:00)

Španski borci, 6. september 2017 ― Fino je delat. Fino je gledat dobre predstave. In človek se veliko nauči. Fino je delat takšne predstave, kakršne bi sam rad gledal. Takšne, o katerih se da kaj pogovorit. Kaj vprašat. Take, ob katerih se porajajo odgovori in vprašanja. Fino je plesat. Fino je v plesnih predstavah najti prostor za ples. Ples pa ni vse. Ples ni predstava, je pa lahko začetek. Lahko je del nje.

Daniel Sloss: NOW (20.10.2017 20:00)

Španski borci, 5. september 2017 ― V Slovenijo se že četrtič vrača priljubljeni komik Daniel Sloss. Daniel velja za enega najbolj nadarjenih komikov svoje generacije, slovensko občinstvo pa je navdušil že trikrat in nazadnje v le nekaj dnevih razprodal nastop v Cankarjevem domu.

ANDANTE (9.9.2017 20:00)

Španski borci, 4. september 2017 ― Po lanskoletnem izjemnem odzivu publike se direktno iz Londona v Ljubljano vračata Igor in Moreno ter celotna ustvarjalna ekipa novonastajajočega projekta, da bi v našem gledališču ustvarili in nato pred-premierno predstavili delo ANDANTE. Izjemno ponosni smo, da boste ravno vi, slovenska publika, tisti, ki si boste lahko prvi ogledali njuno najnovejšo stvaritev.

Sevdah v Sloveniji in Slovenija v Sevdahu (23.9.2017 18:00)

Španski borci, 31. avgust 2017 ― KUD Sevdah Ljubljana, letos predstavlja deseto leto delovanje društva na področju ohranjanja kulturnega izročila narodov in narodnosti Bosne in Hercegovine, ohranjenje in prezentiranje avtohtonih pesmi sevdalink. Pesmi sevdalinke bodo interpretirali člani društva Sevdah, ter mladi izvajalci iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

Tvoj bodoči bivši mož (30.9.2017 20:00)

Španski borci, 30. avgust 2017 ― Vid Valič bi se rad poročil. Že od nekdaj. Ampak, kaj narediš, če se hočeš poročiti, pa ne najdeš prave? Kaj narediš, če najdeš pravo, pa se ona noče poročiti s tabo? Kaj narediš, če zasnubiš 20 žensk v dveh letih in ti vsaka reče NE?! In kaj narediš, če ti kakšna dejansko reče DA?

UMETNOST, ŠPORT IN DEDIŠČINA (25.9.2017 9:00)

Španski borci, 30. avgust 2017 ― Na panojski razstavi bodo svoje športne zbirke in umetniške zbirke, ki se navezujejo na tematiko športa, predstavili: Slovenski šolski muzej, Narodni muzej Slovenije, Loški muzej Škofja Loka, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Muzej narodne osvoboditve Maribor, Tehniški muzej Slovenije, Muzej Ribnica, Moderna galerija, Slovenski gledališki inštitut – Gledališki muzej, Zavod Planica (Muzej športa), Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, Zgodovinski arhiv Celje ter Osrednja...

UMETNOST, ŠPORT IN DEDIŠČINA (25.9.2017 9:00)

Španski borci, 30. avgust 2017 ― Organizatorji projekta Umetnost, šport in dediščina smo področja kreativno povezali in odprli prostor za kreativna partnerstva v okviru Evropskega tedna športa 2017. Na nacionalnem posvetu bomo z različnimi dejavnostmi predstavili, kako se umetnost, dediščina in šport že prepletajo, kako jih lahko še povežemo, spoznali bomo kakovostne kulturne vsebine, katerih sestavni del sta (tudi) šport, gibanje oziroma telesna dejavnost. Več na spletni strani ZRSŠ.

Neforma 57 (22.9.2017 20:00)

Španski borci, 30. avgust 2017 ― Neforma 57 bo živa umetniška raziskava _ utemeljena v vodenih percepcijskih sintezah podzavestnih ustvarjalnih tokokov izbranih mladih ustvarjalcev. Kriteriji za uspeh performansa so subjektivni ter vsakič znova izoblikovani in aplicirani iz strani posameznih izvajalcev. Intenzivnost izkušnje ustvarjanja ter kvaliteta izkušnje formirata koordinatni sistem v katerem ustvarjalci prehajajo v polja novih identitet in transformacijskih potencialov.

Plesne urice za otroke: EN-KNAP-ovo gibališče (12.9.2017 17:30)

Španski borci, 30. avgust 2017 ― EN-KNAP-ovo gibališče so urice, ko skupaj s plesno pedagoginjo Katarino Barbaro Kavčič skozi gib stopamo v čudoviti svet domišljije ter razširjamo svoja obzorja duha in telesa. Medtem, ko plešemo, ko se prepletamo, ko se ideje in razmišljanja krešejo, ustvarjamo tudi medsebojne vezi. Tako ustvarjamo vezivo, s katerim pletemo naše vsakdane in naše poti. Spoznavni mesec september je za vse majhne in malo večje obiskovalce brezplačna. Toplo vabljeni!
še novic