Druga Nefretete: o izvirnikih in kopijah

CED, 22. september ― Nora Al-Badri in Jan Nikolai Nelles se v Aksiomi predstavljata (4. okt.–3. nov. 2017) s projektom o odnosih med izvirniki in kopijami, vrednosti materialnih objektov in svobodi digitalnih podatkov, kulturnem kolonializmu, smrti – skozi »muzeifikacijo« – in reaktivaciji – s pomočjo prisvajanja in mešanja – kulturnih objektov. Razstava je del projekta »State Machines« s podporo Ustvarjalne Evrope.

Uprizarjati spol – ples razlik

CED, 22. september ― »Kje se ples kot živa uprizoritvena oblika umetnosti sreča s spolom kot živečim uprizorjenim izrazom jaza«, je središčna tema 23. mednarodnega festivala Mesto žensk, ki med 7. in 13. oktobrom 2017 v Ljubljani ponuja pester program, tudi s podporo Ustvarjalne Evrope.

Kaj smo izvedeli na seminarju Kulturno sodelovanje prek meja?

CED, 19. september ― Seminar Kulturno sodelovanje prek meja. Fokus kulturna dediščina se je glede na številno udeležbo zgodil v pravem trenutku. V organizaciji zavoda Motovila (CED Slovenija) in v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo RS ter številnimi gosti smo v torek, 12. septembra 2017 na enem mestu predstavili nabor programov EU za sofinanciranje mednarodnega kulturnega sodelovanja in osem navdihujočih projektov – s posebnim poudarkom na področju kulturne dediščine.

Objavljen dolgo pričakovani razpis Kultura za projekte sodelovanja 2018

CED, 19. september ― Ob rednem letnem razpisu za projekte sodelovanja 2018 tokrat na voljo še dodatna kategorija za projekte s področja kulturne dediščine, ki se bodo navezovali na cilje in prioritete ELKD 2018. Rok za prijave projektov sodelovanja ELKD 2018 (EACEA 35/2017) je 22. november 2017, za »običajne« projekte sodelovanja (EACEA 32/2017) pa 18. januar 2018. Prijavitelje vabimo na naše dogodke – v treh korakih do prijave!

Tunizija uradno v Ustvarjalni Evropi

CED, 19. september ― Avgusta 2017 je Tunizija zaključila svoj notranji postopek ratifikacije pristopa k sodelovanju pri programu Ustvarjalna Evropa in o tem tudi obvestila Evropsko komisijo. Tunizija je po ratifikaciji sporazuma prva afriška država, ki je postala članica programa Ustvarjalna Evropa.

Čas za zgodbe v Koroški galeriji likovnih umetnosti

CED, 15. september ― Septembra in oktobra 2017 vabljeni na aktivnosti pod naslovom NA-POTI (IN/ON THE WAY), ki se osredotočajo na temo migracij, beguncev, osebnih zgodb in izkušenj ljudi ter hkrati posledic tako za samo politično in ekonomsko sliko kot tudi za miselni okvir prebivalcev in državljanov Evrope. NA-POTI je del projekta »Čas za zgodbe« s podporo Ustvarjalne Evrope.

Delavnica umetniškega videa

CED, 15. september ― Zavod SCCA – Ljubljana v oktobru 2017 vabi mlade od 15 do 30 let na sklop delavnic pod vodstvom mentorjev Valérie Wolf Gang in Tonija Poljanca, kjer bodo izvedeli več o razvoju ideje, scenariju, snemanju, montaži in post-produkciji umetniškega videa. Rok za prijavo: 2. okt. 2017.
še novic