Kultura e–novice, 23. junij 2018

CED, 23. junij ― Pozdravljeni, veseli nas, da ste ostali naročnik naših e-novic. Če ste med naročniki po pomoti, se opravičujemo – odjavite se lahko kadarkoli. Splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR), ki je stopila v veljavo konec maja, je nekoliko razburkala novičniški ritem, a ga bomo kmalu spet ujeli. Še naprej vam bomo posredovali preverjene informacije o[...]

Poročamo s posveta o programu Ustvarjalna Evropa po letu 2020

CED, 21. junij ― Ministrstvo za kulturo in zavod Motovila, sta 14. junija 2018 organizirala javni posvet o prihodnjem programu EU za podporo kulturnim in ustvarjalnim sektorjem. To je bil zadnji uradni javni posvet pred začetkom pogajanj Ministrstva za kulturo RS z institucijami EU. Veseli smo odziva sektorjev, predvsem pa se zahvaljujemo za konstruktivno razpravo in predloge za oblikovanje stališč Slovenije pri pogajanjih.

Slovenski zgodbi o uspehu Zvite pravljice in Animateka v Lizboni

CED, 18. junij ― Na Portugalskem bo v torek, 19. jun. 2018, seminar za promocijo mehanizmov podpore razvoju filmskih projektov in festivalom, ki ga skupaj pripravljata pisarni CED iz Slovenije in Portugalske. Sabina Briški Karlić (Motovila) bo predstavila slovenske primere dobre prakse s področja animiranega filma in pobudo CEE Animation. Tam bosta tudi Sara Božanić (Inštitut za transmedijski dizajn) in Sanja Čakarun (Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta).
še novic