Osciloskopiranje z Bernhardom Rasingerjem

Osciloskopiranje z Bernhardom Rasingerjem

PIFcamp, 13. junij 2017 ― Z željo po igrivem povezovanju modularnih sintetizatorskih vezij, osciloskopov in laserjev se PIFcampu letos prvič pridružuje Bernhard Rasinger. Vabljeni na osnovni trening uporabe analognega osciloskopa, ki je odličen za vizualizacijo zvokov in drugih električnih signalov v realnem času. S pomočjo osciloskopa namreč lahko vizualizirate in opazujete obnašanja električnih arhitektur in uživate v poetični magiji in … Continue reading Osciloskopiranje z Bernhardom Rasingerjem The post Osciloskopiranje z Bernhardom Rasingerjem appeared first on PIFcamp.
DIY mapiranje iz zraka s Cindy Regalado

DIY mapiranje iz zraka s Cindy Regalado

PIFcamp, 13. junij 2017 ― Na delavnici, ki bo sestavljena iz dveh delov, se bodo udeleženci spoznali z umetnostjo in znanostjo DIY terenskega mapiranja s posnetki iz zraka, ki jih bodo posneli s pomočjo zmaja. Poleg praktičnega znanja kako spuščanti zmaja, se bodo spoznali s tehnikami mapiranja določenega terena, kako s programom MapKnitter.org posnetke iz zraka sestaviti skupaj ter kako jih … Continue reading DIY mapiranje iz zraka s Cindy Regalado The post DIY mapiranje iz zraka s Cindy Regalado appeared first on PIFcamp.
Shekaj svojo prehrano!

Shekaj svojo prehrano!

PIFcamp, 8. junij 2017 ― Torej, pravijo nam, da najboljša hrana raste na policah v superhiperultramegamarketih, kajne? In da je eko/bio/organsko hrana najboljša? No, vse ostalo, česar nam ne povejo, je: dobesedno obkoljeni smo s prehrambeno celostnimi in užitnimi divjimi rastlinami, ki se jih da pripraviti na številne načine, a velja pravilo, da je najboljša priprava vedno najbolj preprosta. Tokrat bomo … Continue reading Shekaj svojo prehrano! The post Shekaj svojo prehrano! appeared first on PIFcamp.
Zaščiti me pred prihodnostjo s KOBAKANT

Zaščiti me pred prihodnostjo s KOBAKANT

PIFcamp, 5. junij 2017 ― Letos se bosta PIFcampu pridružili Hannah Perner-Wilson in Mika Satomi iz KOBAKANT ter oblikovali “povsem naravno nosljivo tehnologijo”. Z združevanjem naravnih in tehnoloških materialov ter mehanizmov bosta ustvarili nov stil tehnološkega pregrinjala – nosljivo tehnologijo, ki nas bo zaščitila pred prihodnostjo. Udeleženci bodo z uporabo naravnih materialov, ki jih je moč najti v dolini reke Soče, raziskovali možnosti njihove … Continue reading Zaščiti me pred prihodnostjo s KOBAKANT The post Zaščiti me pred prihodnostjo s KOBAKANT appeared first on PIFcamp.

Prikaz vseh izdaj in prevodov v COBISS+

COBISS, 31. maj 2017 ― V novi verziji COBISS/OPAC, imenovani COBISS+, se v zavihku »Vse izdaje in prevodi« prikazujejo skupki bibliografskih zapisov, ki po modelu FZBZ pripadajo istemu delu. Dela smo identificirali na osnovi naslova in avtorja/jev, pri slikovnem in kartografskem gradivu, kjer je večina … Beri naprej →
Digitalni naturalizem

Digitalni naturalizem

PIFcamp, 25. maj 2017 ― Andrew Quitmeyer bo na PIFcampu združil koncepte in aktivnosti, ki izhajajo iz njegovega projekta Digitalni naturalizem. Cilj je odkriti kako nam lahko v divjini ustvarjena DIY tehnologija na nove načine omogoča raziskovanje narave okoli nas. Za projekt je ključen odnos med terenskimi biologi (z različnimi nivoji znanja) in tehnologi (z različnimi veščinami), precej aktivnosti pa se … Continue reading Digitalni naturalizem The post Digitalni naturalizem appeared first on PIFcamp.
Modularni sinti, ojačevalci in večerni koncerti!

Modularni sinti, ojačevalci in večerni koncerti!

PIFcamp, 23. maj 2017 ― Václav Peloušek, soustanovitelj kolektiva BASTL Instruments, bo na letošnjem PIFcampu svoj fokus smeril v razvoj različnih prototipov, vezanih na uporabo modularih orodij za zvočno sintezo. Z uporabo obstoječih orodij iz obširne BASTL zbirke, ki senzorične vhode (input) iz realnega sveta prevajajo v motorične, zvočne in svetlobe izhode (output), je ustvarjanje in preoblikovanje takšnih modularnih ekosistemov … Continue reading Modularni sinti, ojačevalci in večerni koncerti! The post Modularni sinti, ojačevalci in večerni koncerti! appeared first on PIFcamp.
še novic