Razstava v okviru projekta »Life, liberty and pursuit of happiness« (6.7.2017 11:30)

Španski borci, 6. julij ― V zgornjem nadstropju kavarne Internacionala si lahko ogledate razstavo avtoric Aiko Zakrajšek in Yuliye Molina, ki je nastala v okviru projekta »Life, liberty and pursuit of happiness«, del spremljevalnega programa premiere Zasledovalci sreče, ki so jo plesalci EnKnapGroup ustvarili pod taktirko Pavla Liške in Kelly Copper iz newyorškega Nature Theater of Oklahoma decembra 2016.

Teden za ples in Junij v Ljubljani z EnKnapGroup

Španski borci, 9. junij ― V petek, 9.6. si lahko v okviru Tedna za ples za simbolne 3 evre ogledate najnovejšo produkcijo Zavoda EN-KNAP. V soboto, 10. 6. pa pod okriljem Festivala Junij v Ljubljani poteka Dan za ples, v katerem bodo ob 12h na Kongresnem trgu nastopili tudi EnKnapGroup s predstavo S.K.I.N. Ob 16h pa vabimo vse otroke, ki bi radi raziskali gib na EnKnap-ovo gibališče, ki se bo odvijalo prav tako pod okriljem Dneva za ples.

Spremljevalni program premiere EnKnapGroup: Trisha Brown Dance Company in Josef Nadj (8.6.2017 18:00)

Španski borci, 31. maj ― Spremljevalni program ob najnovejši produkciji Zavoda EN-KNAP, bo zaznamovan s duhom 80ih let. Dvojni plesni večer SET AND RESET/Ponastavitev in CANARD PEKINOIS/Mračna zveza, ki bo premierno prikazan na odru Španskih borcev v četrtek, 8. junija ob 20h, nas namreč vrača v obdobje sodobnega plesa iz osemdesetih let z ponovnim osmišljanjem dveh markantnih del, ki sta oblikovali sodobni ples, kot ga poznamo danes.

LOOP DE LOOP in FALL SEVEN TIMES (19.6.2017 20:00)

Španski borci, 29. maj ― EnKnapGroup in gostujoči plesni ansambel TANZMAINZ (trenutno največji sodobno-plesni ansambel v Nemčiji) iz Staatstheater Mainz bosta v dvojnem plesnem večeru na oder postavila dve deli prodornega koreografskega para, Guya Naderja in Marie Campos. Njune koreografije, ki jih označuje visoka estetska raven zlita v hipnotični mehanicizem, od plesalcev zahtevajo izjemno fizično pripravljenost z akrobatskimi elementi, poseben pogum in osredotočenost.

Paše, paše PLESAT (17.6.2017 18:00)

Španski borci, 22. maj ― VEČER PLESA - PAŠE PAŠE PLESAT je letna produkcija Plesnega Studia Intakt 2017, je praznik vseh plesalcev in mentorjev PS Intakt, kjer se v celovečerni predstavi predstavijo vse skupine. In prav v tej medgeneracijski paleti, je vse polno raznolikosti izraza skozi ustvarjalni ples.
še novic