Teden za ples in Junij v Ljubljani z EnKnapGroup

Španski borci, 9. junij ― V petek, 9.6. si lahko v okviru Tedna za ples za simbolne 3 evre ogledate najnovejšo produkcijo Zavoda EN-KNAP. V soboto, 10. 6. pa pod okriljem Festivala Junij v Ljubljani poteka Dan za ples, v katerem bodo ob 12h na Kongresnem trgu nastopili tudi EnKnapGroup s predstavo S.K.I.N. Ob 16h pa vabimo vse otroke, ki bi radi raziskali gib na EnKnap-ovo gibališče, ki se bo odvijalo prav tako pod okriljem Dneva za ples.

Spremljevalni program premiere EnKnapGroup: Trisha Brown Dance Company in Josef Nadj (8.6.2017 18:00)

Španski borci, 31. maj ― Spremljevalni program ob najnovejši produkciji Zavoda EN-KNAP, bo zaznamovan s duhom 80ih let. Dvojni plesni večer SET AND RESET/Ponastavitev in CANARD PEKINOIS/Mračna zveza, ki bo premierno prikazan na odru Španskih borcev v četrtek, 8. junija ob 20h, nas namreč vrača v obdobje sodobnega plesa iz osemdesetih let z ponovnim osmišljanjem dveh markantnih del, ki sta oblikovali sodobni ples, kot ga poznamo danes.

LOOP DE LOOP in FALL SEVEN TIMES (19.6.2017 20:00)

Španski borci, 29. maj ― EnKnapGroup in gostujoči plesni ansambel TANZMAINZ (trenutno največji sodobno-plesni ansambel v Nemčiji) iz Staatstheater Mainz bosta v dvojnem plesnem večeru na oder postavila dve deli prodornega koreografskega para, Guya Naderja in Marie Campos. Njune koreografije, ki jih označuje visoka estetska raven zlita v hipnotični mehanicizem, od plesalcev zahtevajo izjemno fizično pripravljenost z akrobatskimi elementi, poseben pogum in osredotočenost.

Paše, paše PLESAT (17.6.2017 18:00)

Španski borci, 22. maj ― VEČER PLESA - PAŠE PAŠE PLESAT je letna produkcija Plesnega Studia Intakt 2017, je praznik vseh plesalcev in mentorjev PS Intakt, kjer se v celovečerni predstavi predstavijo vse skupine. In prav v tej medgeneracijski paleti, je vse polno raznolikosti izraza skozi ustvarjalni ples.

Plesna delavnica s Kathleen Fisher (Trisha Brown Dance Company) (27.5.2017 10:00)

Španski borci, 16. maj ― Vabljeni na plesno delavnico, ki jo organizira Zavod EN-KNAP in katero bo vodila svetovno priznana plesalka Kathleen Fisher iz Trisha Brown Dance Company. Delavnica se bo odvijala v soboto, 27. maja 2017 med 10h in 16h v Centru kulture Španski borci (Zaloška 61, Ljubljana). Prosimo vas, da ob prijavi pošljete tudi kratek seznam vaših preteklih plesnih izkušenj na goran.pakozdi@en-knap.com do najkasneje četrtka, 25. maja 2017.

Afriški kulturni večer (19.5.2017 20:00)

Španski borci, 9. maj ― Dogodek je spremljevalni program 6. Mednarodne konference Dan Afrike (18-19 maja 2017), ki ga organizira Ministrstvo za zunanje Slovenije v sodelovanju z nacionalnimi in mednarodnimi partnerji (Klub nekdanjih veleposlanikov Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Mednarodni Center za promocijo podjetij, Blejski strateški forum, Mednarodni afriški forum). Nastopale bodo različne glasbene skupine in izvajalci. Prireditev ponuja različne glasbene zvrsti in omogoča sodelovanje med...

Dekameron (10.5.2017 20:00)

Španski borci, 9. maj ― Jutro. Kot vsako drugo. Preden se skobacaš iz postelje, hočeš prečekirat fejsbuk. Wifi ne dela. Prižgeš mobilne podatke. Strani še vedno noče naložit. Med kuhanjem kave prižgeš komp in čakaš… Pokličeš operaterja, omrežja ni… Stopiš na ulico. Nikjer nikogar. Na prazni cesti te skoraj zbije kombi, v katerem je nagnetenih deset ljudi. Prisedeš in se jim pustiš zapeljat…
še novic