OŠ Mladika Ptuj: Učenci bodo odkrivali skrivnosti zgodovine

Štajerski tednik, 7. december ― Številne stavbe, ulice in trge domačega kraja sicer poznamo precej dobro. A da bi razumeli sedanjost in vedeli, zakaj so prav takšne, kot so, je najprej treba poznati tudi skrivnostno plat zgodovine svojega in tudi drugih krajev. Da bi to odkrili, so se štiri osnovne šole: dve iz Italije ter po ena iz Hrvaške in Slovenije (OŠ Mladika iz Ptuja) povezale v prav poseben projekt.

Cirkulane: Delna obnova gradu Borl

Štajerski tednik, 25. november ― Na Ministrstvu za kulturo (MK) so že leta 2015 napovedali delno obnovo gradu Borl, vredno poldrugi milijon evrov. Tik pred letom 2018 premikov še vedno ni videti. Med poizvedovanjem, kje se je pravzaprav zataknilo, smo ugotovili, da evropska sredstva za obnovo sploh še niso zagotovljena …

Razstava v Ormožu z vlakom čez mejo

Štajerski tednik, 16. november ― V grajski pristavi Ormož je na ogled razstava Z vlakom čez mejo, ki je plod treh slovenskih in hrvaških obmejnih zgodovinskih arhivov. Razstavo je z zanimivimi predmeti in dokumenti popestrilo še Društvo za ohranjanje dediščine Prleški železničar.
še novic