Zbornik Juršinci skozi čas

Štajerski tednik, 15. avgust ― Letošnji 23. občinski praznik so v občini Juršinci obeležili z več pomembnimi dogodki: izdali so prvi zbornik občine, podelili občinska priznanja zaslužnim ter s slavnostno akademijo proslavili 500-letnico današnje podobe cerkve, s celovito obnovo notranjosti.

Ptuj: Zastonj na hladno, vabljen tudi Igor Bavčar

Štajerski tednik, 6. avgust ― Ptujski režiser Samo M. Strelec je rov pod ptujskim gradom, ki ga je za obdobje petih let vzel v najem, zaradi izjemno visokih temperatur za vse obiskovalce odprl povsem brezplačno. Vabilo velja do preklica na spletnem družabnem omrežju Facebook, vključuje pa celo (bolj ali manj trajnostno) »gostinsko ponudbo« …

Po treh letih brskanja po raztrganem žepu država našla nekaj centov

Štajerski tednik, 6. avgust ― Na Direktoratu za kulturno dediščino, ki deluje pod okriljem Ministrstva za kulturo, so objavili rezultate spomeniškovarstvenega projektnega razpisa, v okviru katerega bodo letos in prihodnje leto namenili 1,52 milijona evrov za obnovo 44 kulturnih spomenikov. Na seznamu se je znašlo tudi pet nepremičnin v Spodnjem Podravju, vse imajo status kulturnih spomenikov lokalnega pomena.

Ptuj : 15. festival sodobne umetnosti Art Stays

Štajerski tednik, 16. julij ― Festival sodobne umetnosti Art Stays, ki letos poteka pod imenom Natural, je z letošnjim programom več kot 30 dogodkov, bogatim spremljevalnim programom, ki je letos prvič povabil tudi na vinske dneve, vključil krajše in daljše kolesarske oglede razstav in tudi zdravo hrano, pritegnil številne tuje in domače obiskovalce.
še novic