When East Meets West: v fokusu tudi Slovenija

CED, 17. januar ― Fokus letošnjega koprodukcijskega dogodka When East Meets West (WEMW) na mednarodnem filmskem festivalu v Trstu (21.–23. jan. 2018) je povezovanje producentov iz jugovzhodne Evrope, nordijskih držav in Italije. V uradnem pitchingu sodelujeta dva slovenska projekta, Inventory in Skiing in Scarves. Sodeluje tudi CED Slovenija, saj bo s sedmimi partnerskimi CED MEDIA pisarnami pokrovitelj otvoritvenega dogodka za navezovanje stikov.

Kultura e–novice, 16. januar 2018

CED, 16. januar ― Pozdravljeni, samo še dva dni do izteka roka za oddajo vlog na razpis za projekte sodelovanja Kultura za leto 2018. Do zdaj ste najbrž upoštevali že vse naše nasvete za uspešno prijavo. Če se tik pred zdajci zalomi, globoko vdihnite – še imamo nasvetov. Od četrtka dalje pa bomo vse do poletja skupaj z vami[...]

Podpora evropski književnosti v letu 2018

CED, 16. januar ― Letos obeležujemo 10. obletnico nagrade EU za književnost EUPL, ki jo je od leta 2009 prejelo že 108 avtorjev, med njimi tudi Nataša Kramberger, Gabriela Babnik in Jasmin B. Frelih. Od leta 2014 so evropski založniki s podporo Ustvarjalne Evrope v višini več kot 12,3 milijonov EUR prevedli skoraj 1.700 prevodov leposlovnih del. Razpis za prevode literarnih del bo predvidoma objavljen februarja 2018.

EPK 2018: Leeuwarden in Valetta

CED, 12. januar ― Letošnji evropski prestolnici kulture gostita Malta in Nizozemska, ki od druge polovice januarja vabita k obisku številnih kulturnih in filmskih dogodkov v letošnjem letu. Valetta s tradicionalno malteško festo odpira vrata med 14. in 20. jan., Leeuwarden načrtuje otvoritveni vikend med 26. in 28. jan. 2018, ko bodo v Friziji na ogled številne umetniške instalacije, performansi, idr.

Novi svetovni red v Aksiomi

CED, 9. januar ― »Veriženje blokov je temelj digitalnih valut in omogoča dramatično novo zamišljanje globalnega upravljanja in ekonomije, ki bi lahko za vselej obogatilo ali degradiralo vlogo ljudi – odvisno od tega, s kom se pogovarjaš.« 11. jan. ob 19. uri vabljeni na otvoritev razstave in predavanje kustosov Ruth Catlow in Marc Garrett. Novi svetovni red na ogled do 9. feb. 2018.

Javno posvetovanje o Europeani

CED, 9. januar ― Evropska komisija vabi vse organizacije in posameznike, ki jih osebno ali strokovno zanima digitalna kulturna dediščina ali sama Europeana, da sporočijo svoje mnenje, izkušnje in pričakovanja v zvezi z Europeano in posameznimi vidiki platforme. Javno posvetovanje traja do 14. jan. 2018.

Future Architecture: poziv za člane 2019

CED, 3. januar ― Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO), ki koordinira arhitekturno platformo s podporo Ustvarjalne Evrope, odpira vrata muzejem, galerijam, organizatorjem festivalov, akademskim institucijam in drugim izvajalcem, ki inovativno pristopajo k arhitekturi, ter jih vabi k sodelovanju pri programu za evropsko arhitekturo 2019. Rok za prijavo: 15. jan. 2018.

Motovilke, december 2017

CED, 23. december 2017 ― Pozdravljeni, kot obljubljeno, vam posredujemo poročilo s posveta o novih perspektivah kulturnih povezav (19. okt.). Predstavniki kulturnega in ustvarjalnih sektorjev so se odzvali s številnimi predlogi za ureditev področja oz. premoščanja ovir za kulturno sodelovanje v mednarodnih odnosih (EU). Še nekaj dni in letu 2017 bomo pomahali v spomin. Pestro je bilo to leto. Če[...]

O novih perspektivah kulturnih povezav

CED, 22. december 2017 ― Poročamo s posveta o spodbujanju kulturnega sodelovanja v mednarodnih odnosih (EU), ki smo ga pripravili skupaj z MK in v sodelovanju z MZZ v Ljubljani, 19. okt. 2017. Predstavniki kulturnih in ustvarjalnih sektorjev so se odzvali s številnimi predlogi za ureditev področja oz. premoščanja ovir za kulturno sodelovanje v mednarodnih odnosih.
še novic