Poročamo: Prvi Fokus s Christianom Bergerjem in Ludovico Ferrario v Izoli

CED, 26. junij ― Med 2. in 4. junijem je na mednarodnem filmskem festivalu Kino Otok v Izoli potekalo prvo srečanje novega regionalnega usposabljanja Fokus v okviru strokovnega programa PRO Otok. Mreženje in usposabljanje 13 obetavnih direktorjev fotografije in scenaristov iz Italije (FVG), Hrvaške in Slovenije je tudi s podporo MEDIA pisarn Centrov Ustvarjalne Evrope iz omenjenih držav potekalo pod mentorstvom uveljavljenih mednarodnih mojstrov, Christiana Bergerja in Ludovice Ferrario.

Poročamo: Sedemnajst ustvarjalnih na kupu

CED, 22. junij ― Zavod Motovila je ob letošnjem rekordnem uspehu slovenskih organizacij na razpisu podprograma Kultura Ustvarjalne Evrope za projekte sodelovanja organiziral srečanje in predstavitev projektov uspešnih prijaviteljev. Svež format predstavitve projektov je spodbudil sproščeno vzdušje in uspešno mreženje ter celo nova sodelovanja v okviru sofinanciranih projektov, ekipa Motovile/CED Slovenija pa je udeležence opremila s številnimi koristnimi napotki za uspešno izvedbo projekta.

V Aksiomi »Trgovina z darili zasebnosti«

CED, 20. junij ― Podatki, nadzor in zasebnost so rdeča nit predavanja (20. 6.), razstave (21. 6.–21. 7.), konceptne trgovine in instalacije »Think Privacy« ameriškega umetnika Adama Harveya, ki ga Aksioma v Ljubljani predstavlja v okviru projekta State Machines s podporo Ustvarjalne Evrope.

Music Moves Europe – nova pobuda Komisije za glasbeno industrijo

CED, 19. junij ― Evropska komisija glasbi pripisuje pomembno mesto in se od letos udeležuje enega največjih glasbenih sejmov MIDEM, kjer je predstavila primere dobre prakse zagonskih podjetij v glasbi. Med njimi je tudi slovenski Viberate – čestitamo! Zdaj vas Komisija vabi k oblikovanju »popolnega seznama poletnih popevk«, s čimer si prislužite koncert ali naročnino na Spotify.

Creative Europe Morning

CED, 13. junij ― Zagreb, 13th  June 2017, Sindikat grafičara  The Creative Europe Desk Croatia, together with the Design District Zagreb, organizes the presentation of some of the most exciting creative hubs in Europe. Among best examples from Germany, Spain, Sweden and Finlad, Luka Piškorič will present Poligon creative centre from Ljubljana. The event is divided into two parts –[...]

Kultura e–novice, 2. junij 2017

CED, 2. junij ― Pozdravljeni, mesec maj so zaznamovale odlične novice iz Bruslja. Slovenske organizacije so na razpisu za projekte sodelovanja podrle rekord! Evropska komisija je v hudi konkurenci izbrala 81 projektov, med njimi je kar sedem projektov manjšega obsega s slovenskim vodjo. Poleg tega bo v vlogi partnerja v projektih sodelovalo še deset organizacij iz Slovenije. Slovenija je[...]

Nagrajenci evropske nagrade Mies van der Rohe 2017

CED, 31. maj ― Evropsko nagrado za sodobno arhitekturo prejmeta arhitekturna studia NL Architects in XVW architectuur za inovativno prenovo stanovanjskega kompleksa deFlat Kleiburg v Amsterdamu. Posebno omembo za obetavnega arhitekta pa sta prejela bruseljska arhitekturna biroja MSA in V+ za projekt stanovanjske gradnje NAVEZ v Bruslju.
še novic