Slovenski dokumentarci na mednarodnih prizoriščih

CED, 8. avgust ― Na začetku mednarodne poti je vidnost filmov izjemno pomembna. V kratkem času so se štirje domači dokumentarni filmi že uspešno zapisali na mednarodne zemljevide. Dva dokumentarca na začetku promocije (Rok Biček s svetovno premiero Družine na pravkar potekajočem festivalu v Locarnu ter Matjaž Ivanišin s prvo mednarodno nagrado za Playing Men v Marseillesu julija) ter produkcijska hiša Staragara s pridobitvijo prestižne denarne podpore v Tribeci za projekt Brez žensk ni revolucije in zavod December pa kot koproducent hrvaškega dokumentarca Akcija D.B., ki je prejel produkcijsko podporo sklada Eurimages!

Septembra v Ljubljani Idejni laboratorij

CED, 28. julij ― Vabljeni na delavnico ustvarjalnega pristopa h kulturnim projektom. V Kreativnem centru Poligon (Ljubljana) vas z ustvarjalnim prebliskom do projektne ideje pripeljeta vodilna litovska področna stratega Tomas Ramanauskas in Kristupas Sabolius. Dobra popotnica tudi za pripravo vloge za razpise Ustvarjalna Evropa!

Odkrivanje (ne)vidne dediščine

CED, 25. julij ― V okviru Podonavske platforme za kulturo je bila na Dunaju, 20. aprila 2017, organizirana prva delavnica »Discovering hidden heritage«. Približno 80 strokovnjakov s področja kulture, turizma in kulturne dediščine je razpravljalo o teoretičnih in praktičnih vidikih doživljanja in »odkrivanja« kulturne dediščine ter njenem dostopu.

Evropsko leto kulturne dediščine 2018

CED, 25. julij ― Svet EU in Evropski parlament sta maja 2017 podprla predlog Komisije, naj leto 2018 razglasi za evropsko leto kulturne dediščine, ki bo imelo proračun v znesku osem milijonov evrov, del sredstev pa bo prek razpisov Ustvarjalne Evrope namenjenih sofinanciranju čezmejnih projektov na področju kulturne dediščine.

Podonavska platforma za kulturo

CED, 25. julij ― Transnacionalno povezovanje in sodelovanje na področju kulture in turizma, ki si prizadeva odkriti in oživeti (ne)vidno kulturno dediščino v Podonavju ter jo približati javnosti prek sodobne umetniške interpretacije in novih izobraževalnih formatov. Pri platformi kot pridruženi partner sodeluje tudi zavod Motovila.

MEDIA e-novice 3. julij 2017

CED, 3. julij ― Vsebina julijskih novic: Sveže iz Ustvarjalne Evrope Začetek produkcije filma Zgodovina ljubezni Junijsko mednarodno udejstvovanje slovenskih filmskih ustvarjalcev Prispevajte mnenje o spletni platformi vseh podprtih projektov Ustvarjalna Evropa Vabilo MK za sofinanciranje projektov s podporo Ustvarjalne Evrope Dogodki Strokovni program festivala v Karlovih Varih Poročamo: Prvi Fokus s Christianom Bergerjem in Ludovico Ferrario v Izoli Poročamo:[...]
še novic