Prava in neprava imena. Identiteta v informacijski družbi

CED, 11. oktober ― Katere estetske in politične strategije se lahko zoperstavijo prizadevanjem za zbiranje podatkov in merjenje ter predvidevanje človekovega obnašanja, značilnim za informacijski kapitalizem? Konferenca v organizaciji zavoda Aksioma (Ljubljana, 17.–18. okt. 2017) to vprašanje naslavlja z združevanjem teoretikov, umetnikov, pisateljev in performerjev, ki so izoblikovali koncepte, estetske funkcije in strategije avtorstva, ki se izogibajo merjenju in atribuciji.

Poziv za predloge besedil za e-knjigo PAIC – Udeležbena umetnost za nevidne skupnosti

CED, 11. oktober ― Akademija umetnosti UNG, ki je partner v projektu Participatory Art for Invisible Communities (PAIC), vabi k sodelovanju pri objavi prispevkov v e-publikaciji oktobra 2018. Pristop do participativne umetnosti je lahko predstavljen v kontekstu različnih disciplin, npr. umetnostne teorije / zgodovine / kritike, sociologije, psihologije, še posebej pa se spodbuja interdisciplinarni pristop. Rok za oddajo: 15. nov. 2017.

Versopolis na Frankfurtskem knjižnem sejmu

CED, 10. oktober ― Če vas pot zanese na Frankfurtski knjižni sejem, potem obiščite mednarodni oder, kjer bo v petek, 13. okt. 2017 ob 17.uri, pesniška platforma Versopolis, ki jo koordinira Beletrina, pripravila dogodek pod naslovom »Pesniški glasovi v času krize«. Gostje: dr. Geert Buelens (BE), Pep Olona (ES), Aleš Šteger (SI).

Armenija v Ustvarjalni Evropi

CED, 29. september ― Iz Izvajalske agencije EACEA so sporočili, da bodo od 1. januarja 2018 do podpore Ustvarjalne Evrope upravičeni tudi armenski kulturni izvajalci, a le na razpisih podprograma Kultura. Pomeni, da lahko prijavitelji na razpis za projekte sodelovanja 2018 v partnerstvo vključite tudi armenske organizacije.

Lepa bera nagrad za slovenske MEDIA podprte filme

CED, 29. september ― Spremljamo jesenske uspehe slovenskih avtorjev in njihovih filmov: »Izbrisana« (r. M. Mazzini / Gustav film!), »Nočno življenje« (r. D. Kozole / Vertigo), »Košarkar naj bo« (r. B. Petkovič / Gustav film) "Zadnji ledeni lovci" (r. J Breceljnik in R. Bregar / Film It) in »Houston, imamo problem« (r. Ž. Virc / Studio Virc).

Kultura e–novice, 25. september 2017

CED, 25. september ― Pozdravljeni, jesen se je začela tudi na področju kulture zelo športno. Že samo pogled na spodnje kazalo daje slutiti, da se sektor pripravlja na pravi maraton. Tudi mi smo se že ogreli in jutri na Idejnem laboratoriju v Kreativnem centru Poligon tečemo prvi krog, zato samo na hitro izpostavljamo tisto, česar res ne smete zamuditi.[...]

MAO predstavlja Future Architecture Festival

CED, 24. september ― Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) med 20. in 30. septembrom 2017 organizira številna predavanja, delavnice, filmske projekcije, razstave, pogovore in pop-up dogodke, kjer se bodo zbrali arhitekti, oblikovalci, umetniki in kustosi, ki vse od leta 2015 s podporo Ustvarjalne Evrope sodelujejo v evropski platformi Future Architecture.
še novic