The tribe – muzikal kamniških dijakov je prejel nagrado Vizionar

Kamnik.info, 23. maj ― Dijaki Angleške gledališke skupine GSŠRM so na festivalu mladinske kulture Vizije 2018, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, prejeli Vizionarja za glasbeno scensko produkcijo avtorske predstave The tribe, ki ni navdušila le kamniškega občinstva, ampak tudi obiskovalce odprtja festivala v Novi Gorici. Kamniškim dijakinjam in dijakom, ki so že domače občinstvo ... The post The tribe – muzikal kamniških dijakov je prejel nagrado Vizionar appeared first on Kamnik Info.

Vabilo na enodnevni mednarodni slikarski EX TEMPORE Cʼest la vie 2018

Kamnik.info, 15. maj ― Športno kulturno društvo Sela napoveduje: EX TEMPORE Cʼest la vie 2018, nagradno enodnevno mednarodno slikarsko druženje na Selih pri Kamniku, na katerega vabimo likovne ustvarjalce iz Slovenije in tujine. EX TEMPORE Cʼest la vie 2018 se bo na Selih pri Kamniku v Tuhinjski dolini odvil v soboto, 2. junija 2018. EX TEMPORE Cʼest la vie ... The post Vabilo na enodnevni mednarodni slikarski EX TEMPORE Cʼest la vie 2018 appeared first on Kamnik Info.

Oblačilna dediščina Motnika

Kamnik.info, 14. maj ― V petek, 11. 5. 2018. se je v dvorani kulturnega doma Motnik odvila predstavitev Oblačilne dediščine v prvi polovici 19. stoletja. Gospa Andreja Stržinar nam je predstavila potek izdelave noš ter na vsaki posebej predstavila posebnosti. Predsednik TD Motnik Marjan Semprimožnik je opisal potek od same najdbe starih zapisov do raziskav in na koncu do ... The post Oblačilna dediščina Motnika appeared first on Kamnik Info.

Drugo rojstvo v Galeriji DIKA

Kamnik.info, 13. maj ― Likovno društvo Senožeti, ki  upravlja z Galerijo Dika v Kamniku, je 10. maja ob 19. uri odprlo likovno postavitev – instalacijo  Drugo rojstvo, hkrati pa je istočasno potekala predstavitev knjige pod istim naslovom, avtorice Marje Černelič. Naslovna ilustracija Botticellijevega Rojstva Venere je likovnike v društvu spodbudila, da na drugačen način kot je to običajno,  predstavijo ... The post Drugo rojstvo v Galeriji DIKA appeared first on Kamnik Info.

Zadušitev – tragedija, ki jo zgolj opazujemo

Kamnik.info, 28. april ― V dvorcu Katzenberg je bila sinoči, s trojnim  odprtjem, odprta razstava zadnjega dela svetovno priznanega makedonskega kiparja Žarka Bašeskega, poimenovana Zadušitev oz. Asphyxia. V Prilepu rojenega makedonskega kiparja in profesorja na Fakulteti za likovno umetnost v Skopju, je njegova ustvarjalna pot, spričo inovativnosti in sporočilnosti njegovih del, pripeljala v sam vrh svetovne umetnosti. V zadnjih ... The post Zadušitev – tragedija, ki jo zgolj opazujemo appeared first on Kamnik Info.

Rabelj žrtev – drama, ki govori sama zase

Kamnik.info, 23. april ― V prostorih MC Kotlovnica se je v nedeljo, 22. aprila, zvečer odvil nov uprizoritveni dogodek. Obiskovalci so bili priča krstni izvedbi predstave Rabelj žrtev, ki je nastal izpod peresa mladega študenta dramaturgije Benjamina Zajca in v produkciji Zavoda Mladinski center Kotlovnica Kamnik. Premiera se je odvila točno leto po premieri prvega dela dramskega triptiha Poslednji ... The post Rabelj žrtev – drama, ki govori sama zase appeared first on Kamnik Info.

Kocbek verjel v sintezo krščanstva in komunizma

Kamnik.info, 23. april ― V petek, 20. aprila 2018, je bila v dvorani Frančiškanskega samostana v Kamniku predstavljena knjiga dr. Mirka Bogomira Mikliča Sredi krute sile nežno trajam. Idejno-politična dediščina Edvarda Kocbeka in slovenski kristjani. Izšla je pri Mohorjevi založbi iz Celovca. Dogodek so pripravili člani Društva Demos na Kamniškem in Društva sv. Jakob, ki so v goste povabili ... The post Kocbek verjel v sintezo krščanstva in komunizma appeared first on Kamnik Info.

Muzikal kamniških dijakov si je ogledal tudi predsednik države

Kamnik.info, 20. april ― Dijaki angleške gledališke skupine Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra so v sredo uprizorili dobrodelno predstavo oz. muzikal »The Tribe, ki si jo je, kot častni pokrovitelj predstave, ogledal tudi predsednik države Borut Pahor. O izvrstno pripravljeni predstavi kamniških dijakov smo na naših straneh že pisali (Povezava: Kamniški dijaki navdušili z muzikalom »The tribe«), njeno ... The post Muzikal kamniških dijakov si je ogledal tudi predsednik države appeared first on Kamnik Info.

Glej Larsa z Marsa – kamniška plesna predstava v počastitev stoletnice slovenskega baleta

Kamnik.info, 16. april ― V petek se je v Domu kulture Kamnik odvila premiera plesne predstave učencev in učenk Glasbene šole Kamnik – Glej Larsa z Marsa, s katero so mladi kamniški plesalci počastili tudi stoletnico baleta na slovenskem. Za medplanetarno glasbeno plesno pravljico je besedilo in glasbo napisal Blaž Pucihar, za koreografijo pa poskrbela Ana Trojnar, je bila ... The post Glej Larsa z Marsa – kamniška plesna predstava v počastitev stoletnice slovenskega baleta appeared first on Kamnik Info.

Navihana “Bitja” Tine Kralj

Kamnik.info, 15. april ― V Mladinskem centru Kotlovnica je bila v četrtek, 12. 4. 2018, odprta razstava likovnih del Tine Kralj, ki jo je avtorica poimenovala Bitja. Razstava upodobljenih mitološko-pravljičnih bitij Tine Kralj, ki na nek način lahko odražajo tudi serijo igrivih avtoričinih domišljiskih samoupodobitev, ki se lovi na tanki vrvi odraščanja oz. preobrazbe iz dekleta v žensko, so ... The post Navihana “Bitja” Tine Kralj appeared first on Kamnik Info.

Štefan Jež razstavlja v kavarni Rotovž

Kamnik.info, 11. april ― V kavarni Rotovž  se s razstavo slik predstavlja Štefan Jež, slikar rojen v Mengšu in ves čas vezan na Kamnik, kjer biva tudi zadnjih 10 let in ustvarja skupaj v družbi kamniških slikarjev. Štefan Jež, ki je bil v mladosti tudi bobnar legendarne glasbene zasedbe Buldožer, v Rotovžu predstavlja svoja slikarska dela, ki so nastala ... The post Štefan Jež razstavlja v kavarni Rotovž appeared first on Kamnik Info.

Premiera Alpske idile

Kamnik.info, 8. april ― Kar nekaj nas je že težko pričakovala mesec april. Ne toliko zaradi 1. aprila, dneva šaljivcev, ali počitnic, ki bodo konec meseca, ampak zaradi vedenja, da se gledališka skupina ‘Rudolfi’ vrača na oder Doma kulture Kamnik z novo zabavno, sproščeno in humorno predstavo Alpska idila. V petek, 6. 4. 2018, je potekala premiera in, po ... The post Premiera Alpske idile appeared first on Kamnik Info.

Izšla je nova, 24. številka Kamniškega zbornika

Kamnik.info, 6. april ― Na gradu Zaprice je bila včeraj popoldne predstavljena nova, že 24. številka Kamniškega zbornika, ki tudi tokrat prinaša kvalitetne in raznolike vsebine. Izid vsake nove številke Kamniškega zbornika bi najbrž lahko imeli kar za manjši kamniški praznik, kajti objavljene vsebine, ki že od samih začetkov zbornika predstavljajo raznovrstno zakladnico podatkov o utripu Kamnika na najrazličnejših ... The post Izšla je nova, 24. številka Kamniškega zbornika appeared first on Kamnik Info.

Likovni poklon slikarskega mojstra Dušana Sterleta Rudolfu Maistru

Kamnik.info, 25. marec ― V Kavarni Veronika je bila včeraj odprta razstava grafik »Maister in Kamnik«, ki jih je neumorni kamniški slikar in grafični oblikovalec Dušan Sterle poklonil mestu in spominu, v Kamniku rojenega generala in pesnika Rudolfa Maistra. Nekaj besed o ustvarjanju Dušana Sterleta, neumornega in vztrajnega ustvarjalca, obenem pa tudi neprizanesljivega družbenega kritika, je ob odprtju razstave ... The post Likovni poklon slikarskega mojstra Dušana Sterleta Rudolfu Maistru appeared first on Kamnik Info.

Na Selih so uprizorili veseloigro Trije vaški svetniki

Kamnik.info, 18. marec ― Člani ŠKD Sela so sinoči v Marijinem domu na Selih, ob režijski pomoči Andreje Humar Gruden, v premierno uprizorili zabavno veseloigro Trije svetniki. Včerajšnji večer na Selih je bil za tamkajšnje prebivalce, ki so do zadnjega kotička napolnili župnijski Marijin dom, zagotovo nekaj posebnega, saj so imeli, po kdo ve kolikem času, znova moč prisostvovati ... The post Na Selih so uprizorili veseloigro Trije vaški svetniki appeared first on Kamnik Info.
še novic