DECIBELLES + JÜ

Kino Šiška, 11. januar ― Februarja nas vendarle obišče francoska zasedba Decibelles, ki imenu primerno ne varčuje s kitarskim hrupom, njena eksplozivnost pa je med drugim prepričala tudi METZ, Shellac, Beatsteaks in Thee Oh Sees. Pariral jim bo madžarski trio Jü z najbolj rockersko jazz ploščo oziroma najbolj jazzovsko rock ploščo lanskega leta.

ANTHONY PATERAS + ERIKM, 29. 1. 2018

Kino Šiška, 20. december 2017 ― Eksperimentalna skladatelja eRikm in Anthony Pateras, znan tudi po sodelovanju z Mikeom Pattonom, sta združila sile v novem elektronskem dvojcu. Psiho-akustične teksture, vratolomna elektronika, terenski posnetki in starinski sintesajzerji se strnejo v edinstveno verzijo improvizirane musique concrète.

Žigan Kranjčan in Gašper Kunšek: Rada prepuščava, da vsak sodeluje po svoje. Zato na nek način improvizirava, da vsak dojame ples po svoje. Na koncu želiva, da ostane dober občutek.

Kino Šiška, 16. december 2017 ― Gašper Kunšek in Žigan Kranjčan sta mlad plesni tandem, ki skupaj in vsak zase zavzemata ne le slovenske, temveč tudi tuje plesne odre. Trenutno ju lahko vidite v plesni predstavi Chorus v Kino Šiška, ki je premiero doživela že 12. septembra. Fanta se že na odru ponašata z močno prezenco, ki se zares daje za gledalce in se preliva z odra med stole publike. Na pogovoru pa prav s tako deročo strastjo govorita o plesu, nadaljnjih ciljih in prihajajoči ponovitvi predstave Chorus.

Katalena: Človek ni zver, 5. 4. 2018

Kino Šiška, 14. december 2017 ― Če govorimo o stapljanju glasbene dediščine z govorico popularne glasbe, je Katalena tista skupina, ki vedno neustrašno premika meje ljudskega – tudi tako, da ga zgrabi za ovratnik in si ga s svojskimi interpretacijami kratko malo prisvoji. Prihajajoča, že sedma plošča, ki jo bo skupina premierno predstavila prav v Šiški, se napaja pri dediščini slovenskih ljudskih pesmi z vojaško tematiko, bistveno pa jo sooblikujejo uglasbitve poezije Iva Brnčića ter avtorske skladbe, ki vsebinsko in oblikovno sledijo tradiciji.
še novic