Katalena se igra na vojnem polju

Kino Šiška, 16. marec ― Katalena, glasbena zasedba, ki verjame v brezčasnost ljudske glasbe, je iz zaprašene narodove podzavesti tokrat potegnila nekaj mračnjaškega. Na novem, sedmem albumu s pomenljivim naslovom Človek ni zver poleg avtorskih del obuja poezijo Iva Brnčića, pesnika in pisatelja, ki je svoj čas delovanja poimenoval »generacija pred zaprtimi vrati«. O tem, zakaj je tako in ali bodo katalenci z albumom odprli nova vrata, smo se pogovarjali z ustanovnim članom, glasbenikom in filozofom Boštjanom Naratom ter pevko Vesno Zornik.

HÖGNI, 11. 4. 2018

Kino Šiška, 15. marec ― Nekdanji član islandske zasedbe GusGus, vodja indie folkerjev Hjaltalín, skladatelj in pevec Högni nas bo aprila obiskal s svojim samostojnim prvencem. Na njem se je najnovejši varovanec založbe Erased Tapes soočil s samim sabo, s svojim intrigantnim art pop izrazom pa pri kritikih spodbudil primerjave z Björk, ANOHNI, Perfume Geniusom in Four Tetom.

Žanrska nezamejenost Treska št. 9

Kino Šiška, 13. marec ― Zavod Radio Študent v okviru Festivala Tresk, ki se bo odvijal v četrtek, 15., in petek, 16. marca, tudi v tokratni ediciji ohranja svoje okostje, okvirjeno s tradicionalnimi vsebinskimi sklopi, s katerimi želi širši slovenski in mednarodni javnosti ter festivalom predstaviti še neznane in neuveljavljene izvajalce.

Na piedestal: Container Doxa s prvencem Less Than Nothing – premiera!

Kino Šiška, 11. marec ― Container Doxa je tehnoidni avdiovizualni funk ansambel, ki je včasih tudi v vlogi benda na terasi v restavraciji ob koncu vesolja. Ko se ritem že maliči in slika razpada na piksle, basovska linija pa uhaja izpod nadzora – tudi tedaj posadka drži svoj groove. Okvirne koordinate te specialne tvarine so klubska elektronika, palme, prosta improvizacija, novi jazz, plaža in neonske luči.
še novic