Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o rak

Knjižnica Postojna, 11. oktober 2016 ― Rožnati oktober je svetovni mesec osveščanja o raku dojk, ki je najpogostejša oblika raka pri ženskah. V četrtek, 20. oktobra ob 19.00 uri bo v čitalnici knjižnice predstavitev knjig z recepti onkološke bolnice Darje Rojec z gostom Edgarjem Pršo. Darja Rojec je aktivna članica Slovenskega združenje za boj proti raku dojk Europa Donna.

Iz malega raste veliko - potujoča razstava o polst

Knjižnica Postojna, 19. september 2016 ― Iz malega raste veliko - potujoča razstava o polstoletni arhitekturi slovenskih vrtcev. Razstavo sta pripravili Špela Nardoni Kovač in Damjana Zaviršek Hudnik iz arhitekturne galerije Dessa. Njun namen je predstaviti problematiko arhitekture vrtcev, saj se ji v Sloveniji namenja premalo prostora. Problematika gradnje vrtcev je večplastna. Glede na to, da vrtec predstavlja enega pomembnejših gradnikov otrokovega razvoja, se je prenove starih stavb in gradnje novih potrebno lotiti premišljeno. Namreč, kot opozarjata Špela in Damjana, z neprimernimi prenovami in energetskimi sanacijami izginjajo tudi arhitekturno kakovostne stavbe in z njimi naša kulturna identiteta in ne pozabimo: arhitektura vrtcev je arhitektura, ki vzgaja. V naši knjižnici (vzdolž pritličnih oken) je postavljena razstava, ki prikazuje 50 let delovanja slovenskih vrtcev. Skozi zgodovinski presek so predstavljeni različni vrtci kot primeri dobrih arhitekturnih praks in navezujočih vsebin. Vabljeni k ogledu! Razstava bo na ogled do 27. septembra.

Razstava “Begunec, migrant, človek”Inf

Knjižnica Postojna, 5. september 2016 ― Razstava “Begunec, migrant, človek” Informacijska točka Europe Direct, RRA Zeleni kras in Knjižnica Bena Zupančiča Postojna vabimo na ogled razstave fotografij, ki so jih posneli novinarji in reporterji spletnega medija Sobotainfo.com na slovenskem delu t.i. migrantske poti. Plakatom s fotografijami so dodani ukrepi, ki jih je predlagala Evropska komisija za boljše upravljanje azilnega sistema in učinkovitejše obravnave nedovoljenih migracij. Razstavo si lahko ogledate v Knjižnici Bena Zupančiča Postojna, od 5. do 12. septembra ter v Krpanovem domu v Pivki, od 13. do 16. septembra.
še novic