Pesem tedna: Svet. Kaj pa vem. Tonemo. Čudni

Koridor, 11. december ― Svet. Kaj pa vem. Tonemo. Čudni smo. Naslonimo se. Pademo v vrata in vanje potonemo. Svet. Oblečen sem kot nekdo, ki se nasloni na nekoga, ki je večji kot on. Svet. Kaj pa vem. Biti zraven tebe, dragi brat. Držim se kot nekdo, ki se nasloni na nekoga, ki je večji kot on. Svet. Svet. […] The post Pesem tedna: Svet. Kaj pa vem. Tonemo. Čudni appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Marko Bulc: Prva altruistična predstava

Koridor, 11. december ― Kako govoriti, pisati, delati predstavo o altruizmu, »obnašanju, s katerim pomagamo drugim, brez pričakovanja povračila«, ne da bi pojem hkrati izmaličili v namen samopromocije? Težko. Pravi altruist od besed karseda hitro preide k dejanjem  in to ne dramskim. Marko Bulc v Prvi altruistični predstavi kljub temu poskuša s slednjimi in se hkrati ves čas zaveda, […] The post Marko Bulc: Prva altruistična predstava appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Ferdinand von Schirach: Teror

Koridor, 8. december ― »In predvsem: mislite na to, da bo pred vami sedel človek; ta ima iste sanje kot vi, enake potrebe, tako kakor vi stremi k sreči. Pri sodbi zato tudi sami ostanite ljudje.«     To so besede Sodnika oziroma Predsednika (Borut Veselko) iz začetnega monologa na rampi, s katerim je otvoril prvo slovensko uprizoritev besedila […] The post Ferdinand von Schirach: Teror appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Jernej Jenko: Kača-kanibal-kinetika

Koridor, 4. december ― Vedno znova prešteti prste na rokah kot dokaz kontinuirane realnosti in nespremenljive materialne prisotnosti katere zgolj sanjanje pretrese iz njenega navidezno vladajočega prestola.   Vedno znova poslušati svoj vdih in izdih kot dokaz subtilnega obstoja vreščečih opic ki so ravnokar prvič okusile blaznost med seskom in razsežnost njihovega gozda.   Vedno znova opazovati svojo refleksijo […] The post Jernej Jenko: Kača-kanibal-kinetika appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Ivan Cankar: Za narodov blagor

Koridor, 4. december ― Na rojstni dan rajne Federativne ljudske republike Jugoslavije se je v kamniškem kulturnem domu odvila premiera uprizoritve največjega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja. KUD Oksimoron je v koprodukciji s KD Priden Možic in Mousquito theater na oder postavil Za narodov blagor – kanonski tekst, ki si v slovenski narodni zavesti deli literarni prestol s Hlapci in […] The post Ivan Cankar: Za narodov blagor appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic