Girlboss (1. sezona)

Girlboss (1. sezona)

Koridor, 19. februar ― »Serija ohlapno temelji na resničnih dogodkih. Zelo ohlapno«. Tako se začne še ena v nizu Netflixovih adaptacij knjižnih vsebin. Tokrat gre za predelavo avtobiografske izpovedi in nekakšnega podjetniškega priročnika Sophie Amoruso z naslovom #Girlboss. Sophia je pri svojih 23-ih letih na priljubljeni spletni strani eBay pod imenom »Nasty Gal Vintage« pričela prodajati zbirko retro oblačil. […] The post Girlboss (1. sezona) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Jerneja Samec: Razglednica s Primorske

Koridor, 16. februar ― Presahlo sonce iz špranj srka vodo, ožema pore in oblizuje ustnice.   Navlažim jih z balzamom, ki pronica v razpoke v tleh v steni kaplja in se podaljšuje v stalaktite.   Drsi in steguje se proti tlom.   Čedno se prepogne v steber, zdrsne v obok in prekopicne v most.   Čezenj zavalovi vlak, zaziblje […] The post Jerneja Samec: Razglednica s Primorske appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

ŠOK Koridor #3 / Slovenski film / filmski kviz

Koridor, 15. februar ― Tokratna edicija kviza Šok Koridor bi morala nositi številko #3, vendar ker je božično obarvani kviz decembra po spletu nesrečnih okoliščin odpadel, bomo drugič šokirani šele 22. februarja. Februarska tema kviza je v luči slovenskega kulturnega praznika domači film skozi čas. Preden pa se posvetimo temi, obnovimo splošne informacije o samem kvizu.   ———— KAKŠEN […] The post ŠOK Koridor #3 / Slovenski film / filmski kviz appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Iščemo nove sodelavce!

Koridor, 15. februar ― Spletna platforma Koridor – križišča umetnosti išče nove sodelavce. Zanimajo nas mladi, nadobudni, radovedni in izobraženi odjemalci kulturnih vsebin, ki bi se želeli preizkusiti v pisanju kritik(e) umetniškega ustvarjanja. Poleg piscev bomo veseli tudi prijav lektorjev, fotografov, oblikovalcev in programerjev. Zainteresirani nam pošljite prijavo za sodelovanje na naslov koridor.glavnourednistvo@gmail.com.   The post Iščemo nove sodelavce! appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Siniša Labrović: Privatno

Koridor, 15. februar ― Kmalu po začetku novega leta v Galeriji Vžigalica razstavlja znan hrvaški konceptualni umetnik Siniša Labrović. Kot profesor literature se je z umetnostjo resneje začel ukvarjati leta 2000. Vsekakor mu je najbližji način izražanja performans, kjer najpogosteje uporablja svoje lastno telo. To postane medij, orodje, proces in umetniško delo obenem. Avtor se ukvarja z mnogimi perečimi […] The post Siniša Labrović: Privatno appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Leja Jurišić in Marko Mandić: Skupaj

Koridor, 15. februar ― V Kino Šiška smo si lahko 4. februarja 2018 ogledali prvo ponovitev performansa Skupaj, v katerem smo priča šesturnemu dogajanju, ki v sodelovanju z režiserjem Bojanom Jablanovcem in pisko Semiro Osmanagić, s kontinuiranim gibanjem prikazuje postopno druženje performerjev Leje Jurišić in Marka Mandića k zlitju iz dveh individualnih osebnosti v stopnjo višje, ki bi jo lahko […] The post Leja Jurišić in Marko Mandić: Skupaj appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic