Tom Veber: ***

Koridor - križišča umetnosti, 19. februar ― Hudiču zdaj zrem naravnost v oči. Oči svetlikajoče se rubinaste barve. Dolgo zrem v njega in on zre vame, sva eno. Njegova črnina se zliva v vsako poro moje kože. Čutim njegovo prisotnost, duši me, ne morem dihati. Otopel tavam po svetu, ki mi je bil nekoč znan. V telesu, ki ga več ne prepoznam. […] The post Tom Veber: *** appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

10. literarno-filmski kombo: Prenovačite Novaka

Koridor - križišča umetnosti, 17. februar ― Drage piske in pisci, filmski entuziasti, ljubitelji interdisciplinarnosti in ostala zainteresirana javnost, pozor! Nova sezona literarnih dogodkov se je že otvorila in tudi mi smo nazaj, še boljši, še zanimivejši in še bolj odštekani kot prej. Vse, ki ste bili redni obiskovalci naše lanskoletne uspešnice Kosajte se s Kosom, je gotovo razveselila novica, da smo […] The post 10. literarno-filmski kombo: Prenovačite Novaka appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Anja Radaljac: Puščava, klet, katakombe

Koridor - križišča umetnosti, 17. februar ― Knjiga Puščava, klet, katakombe je (še ena) ambiciozna, večplastna in precej suvereno napisana stvaritev literarne komparativistke, kritičarke, prevajalke in prozaistke Anje Radaljac. Ta je bralsko in – nemara še bolj – kritiško pozornost pritegnila že s svojim romanesknim prvencem Polka s peščenih bankin, ki je leta 2014 izšel pri založbi LUD Literatura. Zdaj, dobri dve […] The post Anja Radaljac: Puščava, klet, katakombe appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Westworld (1. sezona)

Koridor - križišča umetnosti, 17. februar ― Bliža se konec uspešnice Igra prestolov TV-mreže HBO, ki jo bo po številu oboževalcev zamenjala nastajajoča znanstvenofantastična psihološka drama epske razsežnosti Westworld.  Serija o prebujanju zavesti robotov v zabaviščnem parku je nastala po ideji istoimenega filma iz leta 1973 režiserja in scenarista Michaela Crichtona. Voditelji projekta Jonathan Nolan, Lisa Joy in J. J. Abrams so […] The post Westworld (1. sezona) appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Jackie

Koridor - križišča umetnosti, 14. februar ― Jackie ni klasična biografska drama. Če pričakujete skrben zgodovinski portret ali natančno poročilo tega, kar se je zgodilo, vas že sama Jackie (Natalie Portman) na začetku filma opozori, da tega ne boste dobili. Film prikaže fragmentarno rekonstrukcijo spomina, filmsko študijo o najbolj ikonski prvi dami ZDA, o njenem spominu na tiste dni in o njenem […] The post Jackie appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
Tadej Vindiš: “Ko človek in mašina ustvarjata v sožitju”

Tadej Vindiš: “Ko človek in mašina ustvarjata v sožitju”

Koridor - križišča umetnosti, 14. februar ― Anja Zver in Tadej Vindiš / Foto: Aleš Rosa   Tadej Vindiš je umetnik in raziskovalec na križišču fotografije, kulturnih študij, tehnologije in raziskovanja medijev. Osredotoča se na področje strojne vizije – njene kulturne implikacije in motnje. V preteklosti je razstavljal tako doma kot v tujini, tokrat pa se je s svojim Rekonfiguriranim predstavil v Kinu […] The post Tadej Vindiš: “Ko človek in mašina ustvarjata v sožitju” appeared first on Koridor – križišča umetnosti.

Lev Nikolajevič Tolstoj: Vojna in mir

Koridor - križišča umetnosti, 14. februar ― Že kar nekaj časa pred premiero so Ljubljano prekrili plakati, ki so oglaševali predstavo, narejeno po romanu vseh romanov. Velika koprodukcija treh največjih gledaliških hiš, v kateri je svoje moči združila crème de la crème slovenske gledališke scene, je na čelo postavila celo mednarodno priznanega režiserja. Silviu Purcărete je romunskega rodu, sicer trenutno živi in […] The post Lev Nikolajevič Tolstoj: Vojna in mir appeared first on Koridor – križišča umetnosti.
še novic