Beli šum

Beli šum

Literatura v živo, 13. julij ― Hrumenje časa se predstavlja kot biografija, ki se osredotoča na človeka, ne na delo. Ponaša se s tem, da se vpletanju glasbe skoraj povsem izogne. Izogne ali bolje poenostavi pa tudi odnos človeka do tistega, kar ga v tem primeru najočitneje konstituira in določa njegov odnos do sveta.
Ekotrošnja

Ekotrošnja

Literatura v živo, 20. junij ― Ekološka pridelava, samooskrba, homeopatska zdravila in alternativna medicina – kako globoko je človeško telo v resnici onesnaženo in kako zdrav je lahko človek, ki je prepričan, da vse to potrebuje?
Memento mori po Ihanovo

Memento mori po Ihanovo

Literatura v živo, 8. junij ― Ko si želimo nesmrtnosti, si baje želimo v neskončnost podaljševati zavedanje samega sebe. To zavedanje je locirano v naših možganih, zato se tisti, ki bi se dal po smrti zamrzniti, lahko odloči za zamrznitev celotnega telesa ali pa samo svojih možganov.
Rojstvo genocida iz duha blebetanja

Rojstvo genocida iz duha blebetanja

Literatura v živo, 19. maj ― Nacionalistična glasba, politično prirejanje zgodovine, medijsko prilagajanje dejstev – svoboda govora nikoli ne more biti popolna svoboda brez omejitev, ki bi dopuščala tudi lažno oglaševanje. Proti netolerantnosti se je treba vedno znova boriti, četudi z že slišanimi argumenti in stališči, ki ne izrabljajo dvoma za doseganje partikularnih (ekonomskih, političnih) ciljev.
Maloobmejni (s)prehod

Maloobmejni (s)prehod

Literatura v živo, 16. maj ― Kako trpežna je harmonija rockovske alternative, prvomajskega kresa in nedeljske maše, ko malo vas obiščejo drugi in drugačni, in kako dolgo je pripadnost razumljena kot funkcija posameznikovega prispevka za skupnost?
še novic