Memento mori po Ihanovo

Memento mori po Ihanovo

Literatura v živo, 8. junij ― Ko si želimo nesmrtnosti, si baje želimo v neskončnost podaljševati zavedanje samega sebe. To zavedanje je locirano v naših možganih, zato se tisti, ki bi se dal po smrti zamrzniti, lahko odloči za zamrznitev celotnega telesa ali pa samo svojih možganov.
Rojstvo genocida iz duha blebetanja

Rojstvo genocida iz duha blebetanja

Literatura v živo, 19. maj ― Nacionalistična glasba, politično prirejanje zgodovine, medijsko prilagajanje dejstev – svoboda govora nikoli ne more biti popolna svoboda brez omejitev, ki bi dopuščala tudi lažno oglaševanje. Proti netolerantnosti se je treba vedno znova boriti, četudi z že slišanimi argumenti in stališči, ki ne izrabljajo dvoma za doseganje partikularnih (ekonomskih, političnih) ciljev.
Maloobmejni (s)prehod

Maloobmejni (s)prehod

Literatura v živo, 16. maj ― Kako trpežna je harmonija rockovske alternative, prvomajskega kresa in nedeljske maše, ko malo vas obiščejo drugi in drugačni, in kako dolgo je pripadnost razumljena kot funkcija posameznikovega prispevka za skupnost?
Bližina v času lažne bližine

Bližina v času lažne bližine

Literatura v živo, 3. maj ― Kako beležiti resnico v času, ko ta nikogar ne zanima? Kako poročati o dogodkih, ki bi se nas morali dotakniti, ko pa želimo živeti vsak v svojem milnem mehurčku? Zapletanja v polresnice in nepreverjena dejstva, h katerim se zatekajo mediji, ki ne morejo tekmovati z družbenimi omrežji, imajo svoj izvor tudi v dejstvu, da iskanje resnice ni več taka prioriteta, kot je iskanje informacij, ki zgolj potrjujejo osebna prepričanja.
še novic