13. MAF seminar: Enostavno nori na film!

MAF - Mad About Film, 18. oktober ― |10. – 15. november 2017| |Cankarjev dom| |dvorana E1| Med 10. in 15. novembra 2017 bo v okviru 28. Liffe festivala potekal brezplačni filmski seminar Mad About Film, že trinajsti po vrsti. Praktični del seminarja bo ponujal dve delavnici. Pisanje scenarijev, bo usmerjala in vodila priznana filmska kritičarka in scenaristka Tina Poglajen, mentor mladim piscem filmske […] Prispevek 13. MAF seminar: Enostavno nori na film! je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

14. MAF seminar: Enostavno nori na film!

MAF - Mad About Film, 18. oktober ― |10. – 15. november 2017| |Cankarjev dom| |dvorana E1| Med 10. in 15. novembra 2017 bo v okviru 28. Liffe festivala potekal brezplačni filmski seminar Mad About Film, že štirinajsti po vrsti. Praktični del seminarja bo ponujal dve delavnici. Pisanje scenarijev, bo usmerjala in vodila priznana filmska kritičarka in scenaristka Tina Poglajen, mentor mladim piscem filmske […] Prispevek 14. MAF seminar: Enostavno nori na film! je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
MAF na FNO: G. Robot, je možna samo 1 ali 0?

MAF na FNO: G. Robot, je možna samo 1 ali 0?

MAF - Mad About Film, 13. junij ― Kibernetični triler G. Robot (Mr Robot, Sam Esmail, 2015 -) je ob svoji premieri na USA Network nemudoma pritegnil veliko pozornosti, in sicer tako s strani kritikov kot gledalcev. Eden izmed razlogov je prav gotovo ta, ker se spopada s trenutno perečimi tematikami, kot je kibernetični terorizem, vedno večja delitev med bogatimi in revnimi ter […] Prispevek MAF na FNO: G. Robot, je možna samo 1 ali 0? je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
MAF na FNO: Moja šola se potaplja v morje

MAF na FNO: Moja šola se potaplja v morje

MAF - Mad About Film, 13. junij ― Zaplet animiranega filma striparja Dasha Shawa Moja šola se potaplja v morje (My Entire High School Sinking Into the Sea, 2017) je nekoliko fantastičen: srednja šola se odtrga s klifa, na kosu zemlje lebdi v morju in počasi tone, učenci in osebje, ujeti na njej, pa se borijo za preživetje. S svojimi glasovi so v […] Prispevek MAF na FNO: Moja šola se potaplja v morje je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
MAF na FNO: Male laži

MAF na FNO: Male laži

MAF - Mad About Film, 13. junij ― Nova mini serija, sestavljena iz sedmih delov na HBO, očara z igralsko zasedbo in aktualno tematiko. Prvi del serije se začne z rdečo-modrimi policijskimi lučmi, zasoplim dihanjem in zarošenim pogledom iz perspektive nekoga, ki leži na tleh. V prvem trenutku ni jasno, ne kje smo, ne kaj počnemo tam, ne kdo smo. Postopoma se s […] Prispevek MAF na FNO: Male laži je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
MAF na FNO: Hiša iz kart – pihneš in je ni

MAF na FNO: Hiša iz kart – pihneš in je ni

MAF - Mad About Film, 13. junij ― Ko je Netflix leta 2013 svojo nadaljevanko, politično dramo Hišo iz kart (House of Cards, Beau Willimon, 2013 -), objavil v obliki kompletne sezone, namesto po eno epizodo na teden, kot je v navadi, je revolucioniral način oddajanja televizijskih serij. Netflix je namreč zapazil trend, kjer vedno več gledalcev raje »binge-watcha« nadaljevanke, torej gleda po […] Prispevek MAF na FNO: Hiša iz kart – pihneš in je ni je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
MAF na FNO: Stranger Things: Nostalgija v slogu stare šole

MAF na FNO: Stranger Things: Nostalgija v slogu stare šole

MAF - Mad About Film, 1. junij ― Nostalgija je in bo vedno prisotna. Še posebej v časih, ko nam gre slabo, kar pa se še zlasti kaže v svetu filma onkraj luže. Ne mine mesec, ko v naše kinematografe ni servirana obujena franšiza preteklih dni in konec koncev se pojav vztrajno širi tudi na televizijo, saj smo manj kot v letu dni […] Prispevek MAF na FNO: Stranger Things: Nostalgija v slogu stare šole je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Poročilo

MAF - Mad About Film, 1. junij ― Zavod za uveljavljanje vizualne kulture VIZO s programom Mad About Film (MAF) vzpostavlja prostor, ki mladim ponuja priložnost, da se o filmu in filmskem izobrazijo na neformalen in kakovosten način. Tako je na 19. Festivalu dokumentarnega filma letos med 16. in 22. aprilom potekal že 10. MAF seminar: Nori na dokumentarni film!, ki je vsem […] Prispevek 10. seminar MAF: Poročilo je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Vzbrst: Proces Video

MAF - Mad About Film, 8. maj ― 10. MAF seminar je potekal znotraj 19. Festivala dokumentarnega filma. Film je nastal na delavnici Videa in montaže, ki jo je vodila Maja Prelog. VZBRST: PROCES Režija: Olja S. Jerele Nastopajo: Julija Brudar, Julija Mohorič, Mateja Simčič, Urška Šparemblek in Nina Hočevar Prispevek 10. seminar MAF: Vzbrst: Proces Video je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Ujemi me Video

MAF - Mad About Film, 8. maj ― 10. MAF seminar je potekal znotraj 19. Festivala dokumentarnega filma. Film je nastal na delavnici Videa in montaže, ki jo je vodila Maja Prel UJEMI ME Avtor: Lara Reichmann Igra: Eva Reichmann Prispevek 10. seminar MAF: Ujemi me Video je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Šok Video

MAF - Mad About Film, 8. maj ― 10. MAF seminar je potekal znotraj 19. Festivala dokumentarnega filma. Film je nastal na delavnici Videa in montaže, ki jo je vodila Maja Prelog. ŠOK Avtor: Jan Krek Igra: Lan Urekar Prispevek 10. seminar MAF: Šok Video je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Utrinek Video

MAF - Mad About Film, 5. maj ― 10. MAF seminar je potekal znotraj 19. Festivala dokumentarnega filma. Film je nastal na delavnici Videa in montaže, ki jo je vodila Maja Prelog. UTRINEK Nastopata: Živa Breznik in Eva Kuhar Režija, kamera in montaža: Eva Kuhar   Prispevek 10. seminar MAF: Utrinek Video je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Endorfini Video

MAF - Mad About Film, 5. maj ― 10. MAF seminar je potekal znotraj 19. Festivala dokumentarnega filma. Film je nastal na delavnici Videa in montaže, ki jo je vodila Maja Prelog. ENDORFINI Režija in scenarij: Jakob Tržan Kamera: Veronika Tržan Montaža: Jakob Tržan Prispevek 10. seminar MAF: Endorfini Video je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
še novic