MAF na FNO: G. Robot, je možna samo 1 ali 0?

MAF na FNO: G. Robot, je možna samo 1 ali 0?

MAF - Mad About Film, 13. junij ― Kibernetični triler G. Robot (Mr Robot, Sam Esmail, 2015 -) je ob svoji premieri na USA Network nemudoma pritegnil veliko pozornosti, in sicer tako s strani kritikov kot gledalcev. Eden izmed razlogov je prav gotovo ta, ker se spopada s trenutno perečimi tematikami, kot je kibernetični terorizem, vedno večja delitev med bogatimi in revnimi ter […] Prispevek MAF na FNO: G. Robot, je možna samo 1 ali 0? je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
MAF na FNO: Moja šola se potaplja v morje

MAF na FNO: Moja šola se potaplja v morje

MAF - Mad About Film, 13. junij ― Zaplet animiranega filma striparja Dasha Shawa Moja šola se potaplja v morje (My Entire High School Sinking Into the Sea, 2017) je nekoliko fantastičen: srednja šola se odtrga s klifa, na kosu zemlje lebdi v morju in počasi tone, učenci in osebje, ujeti na njej, pa se borijo za preživetje. S svojimi glasovi so v […] Prispevek MAF na FNO: Moja šola se potaplja v morje je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
MAF na FNO: Male laži

MAF na FNO: Male laži

MAF - Mad About Film, 13. junij ― Nova mini serija, sestavljena iz sedmih delov na HBO, očara z igralsko zasedbo in aktualno tematiko. Prvi del serije se začne z rdečo-modrimi policijskimi lučmi, zasoplim dihanjem in zarošenim pogledom iz perspektive nekoga, ki leži na tleh. V prvem trenutku ni jasno, ne kje smo, ne kaj počnemo tam, ne kdo smo. Postopoma se s […] Prispevek MAF na FNO: Male laži je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
MAF na FNO: Hiša iz kart – pihneš in je ni

MAF na FNO: Hiša iz kart – pihneš in je ni

MAF - Mad About Film, 13. junij ― Ko je Netflix leta 2013 svojo nadaljevanko, politično dramo Hišo iz kart (House of Cards, Beau Willimon, 2013 -), objavil v obliki kompletne sezone, namesto po eno epizodo na teden, kot je v navadi, je revolucioniral način oddajanja televizijskih serij. Netflix je namreč zapazil trend, kjer vedno več gledalcev raje »binge-watcha« nadaljevanke, torej gleda po […] Prispevek MAF na FNO: Hiša iz kart – pihneš in je ni je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
MAF na FNO: Stranger Things: Nostalgija v slogu stare šole

MAF na FNO: Stranger Things: Nostalgija v slogu stare šole

MAF - Mad About Film, 1. junij ― Nostalgija je in bo vedno prisotna. Še posebej v časih, ko nam gre slabo, kar pa se še zlasti kaže v svetu filma onkraj luže. Ne mine mesec, ko v naše kinematografe ni servirana obujena franšiza preteklih dni in konec koncev se pojav vztrajno širi tudi na televizijo, saj smo manj kot v letu dni […] Prispevek MAF na FNO: Stranger Things: Nostalgija v slogu stare šole je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Poročilo

MAF - Mad About Film, 1. junij ― Zavod za uveljavljanje vizualne kulture VIZO s programom Mad About Film (MAF) vzpostavlja prostor, ki mladim ponuja priložnost, da se o filmu in filmskem izobrazijo na neformalen in kakovosten način. Tako je na 19. Festivalu dokumentarnega filma letos med 16. in 22. aprilom potekal že 10. MAF seminar: Nori na dokumentarni film!, ki je vsem […] Prispevek 10. seminar MAF: Poročilo je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Vzbrst: Proces Video

MAF - Mad About Film, 8. maj ― 10. MAF seminar je potekal znotraj 19. Festivala dokumentarnega filma. Film je nastal na delavnici Videa in montaže, ki jo je vodila Maja Prelog. VZBRST: PROCES Režija: Olja S. Jerele Nastopajo: Julija Brudar, Julija Mohorič, Mateja Simčič, Urška Šparemblek in Nina Hočevar Prispevek 10. seminar MAF: Vzbrst: Proces Video je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Ujemi me Video

MAF - Mad About Film, 8. maj ― 10. MAF seminar je potekal znotraj 19. Festivala dokumentarnega filma. Film je nastal na delavnici Videa in montaže, ki jo je vodila Maja Prel UJEMI ME Avtor: Lara Reichmann Igra: Eva Reichmann Prispevek 10. seminar MAF: Ujemi me Video je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Šok Video

MAF - Mad About Film, 8. maj ― 10. MAF seminar je potekal znotraj 19. Festivala dokumentarnega filma. Film je nastal na delavnici Videa in montaže, ki jo je vodila Maja Prelog. ŠOK Avtor: Jan Krek Igra: Lan Urekar Prispevek 10. seminar MAF: Šok Video je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Utrinek Video

MAF - Mad About Film, 5. maj ― 10. MAF seminar je potekal znotraj 19. Festivala dokumentarnega filma. Film je nastal na delavnici Videa in montaže, ki jo je vodila Maja Prelog. UTRINEK Nastopata: Živa Breznik in Eva Kuhar Režija, kamera in montaža: Eva Kuhar   Prispevek 10. seminar MAF: Utrinek Video je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.

10. seminar MAF: Endorfini Video

MAF - Mad About Film, 5. maj ― 10. MAF seminar je potekal znotraj 19. Festivala dokumentarnega filma. Film je nastal na delavnici Videa in montaže, ki jo je vodila Maja Prelog. ENDORFINI Režija in scenarij: Jakob Tržan Kamera: Veronika Tržan Montaža: Jakob Tržan Prispevek 10. seminar MAF: Endorfini Video je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
10. seminar MAF: Austerlitz 2

10. seminar MAF: Austerlitz 2

MAF - Mad About Film, 26. april ― So ostanki bivšega koncentracijskega taborišča danes spomeniki tragedije z namenom opominjanja na grozote zgodovine ali le prenatrpano sprehajališče, znamenitost, ki si jo je treba ogledati vsaj enkrat v življenju ter prečrtati s seznama obveznih mest za selfije? Sergej Loznica, sloviti  dokumentarist, se v svojih filmih velikokrat dotakne zgodovinske tematike (Blokada, 2006) ter postavi družbo pod […] Prispevek 10. seminar MAF: Austerlitz 2 je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
10. seminar MAF: Globina dva 2

10. seminar MAF: Globina dva 2

MAF - Mad About Film, 25. april ― Predstavljajte si, da se nekega dne sprehajate ob reki in v vodi zagledate nek velik predmet. Ugotovite, da gre za tovornjak. Tovornjak vam ob pomoči nekako uspe potegniti iz vode in ugotovite, da se v njem nahajajo – trupla. Natanko to se je zgodilo srbskemu moškemu v bližini vasi Tekija ob Donavi ob srbsko-romunski meji. […] Prispevek 10. seminar MAF: Globina dva 2 je bil najprej obavljena na MAF - Mad About Film.
še novic