Liffe: 1945

Liffe: 1945

MMC Film, 18. november ― Njegov peti celovečerec 1945 je mojstrska priredba kratke zgodbe Gaborja T. Szanta, s katero Török servira še en luciden družbeni portret pomembnega poglavja madžarske zgodovine.
Liffe: Moški ne jočejo

Liffe: Moški ne jočejo

MMC Film, 16. november ― Se da naučiti živeti s travmami, ki jih človek doživi med vojno? Kako oprostiti drugemu, "bratu iz nekdanje skupne države"? Kako oprostiti sebi, če si ti tisti, ki je storil zločin?
Liffe: Oblika vode

Liffe: Oblika vode

MMC Film, 15. november ― Ste vedeli, da je letos zlatega leva na beneškem filmskem festivalu dobila predelava zgodbe o Urški in Povodnem možu, a tokrat z izgubljeno sestro Amélie Poulain v glavni vlogi?
Liffe: Bar

Liffe: Bar

MMC Film, 14. november ― " Ne vem, kaj me je popadlo, v resnici sploh nisem tak," izjavi eden od protagonistov Bara, "komične grozljivke" o klavstrofobični situaciji.
Liffe: Srečen konec

Liffe: Srečen konec

MMC Film, 13. november ― Ko sloviti Michael Haneke posname film z naslovom Srečen konec, je najbrž jasno, da imamo opraviti z ironijo. Od kdaj pa naj bi prav Haneke, sinonim za evropski umetniški film, verjel v srečne konce?
še novic