Gogoland

Gogoland

Mestno gledališče Ptuj, 4. oktober ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoPo motivih knjižnega dela Janoša Hercega Gogoland Gostuje Narodno pozorište Sombor, SrbijaKomedija Ponedeljek, 23. oktobra 2017, ob 19.30Cena vstopnice - gostujoča predstava (Za cenik kliknite Cenik mgP) Sedežni red je (Za sedežni red kliknite Sedežni red mgP) Režija Andraš UrbanIgrajo Biljana Keskenović, Branislav Jerković, Ivana V. Jovanović, Milica Janevski, Nenad Pećinar, Saša TorlakovićGlasbenika Nemanja Bubalo, Lazar Lazarevićk
Tadej Toš - FREESTYLE COMEDY

Tadej Toš - FREESTYLE COMEDY

Mestno gledališče Ptuj, 21. september ― Tadej TošFREESTYLE COMEDYGostuje Tadej Toš Sreda, 15. novembra 2017, ob 19.30 za izven - Predstava je polnaČetrtek, 14. decembra 2017, ob 19.30 za izven - Predstava je polnaZaradi velikega zanimanja, dodatni termin - Sobota, 30. december, ob 19.30 za izvenSedežnega reda pri tej predstavi ni, cena vstopnice je 15 €
(Totalno) katastrofalna večerja

(Totalno) katastrofalna večerja

Mestno gledališče Ptuj, 4. april ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoMarc Camoletti (Totalno) katastrofalna večerja KomedijaZa abonma Izven in izven - 21. aprila 2017, ob 19.30  Režija Samo M. StrelecIgrajo Aleš Valič, Mojca Partljič, Igor Štamulak, Vanja Korenč, Anja Drnovšek, Gorazd ŽilavecIdilična hišica, ki je vikend na podeželju. Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let – ljubica pa ima rojstni dan. Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo (vključno s kuharico), za vsak primer, za izgovor, za alibi, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja. Na domnevno moški vikend, zabavo. Toda ta prijatelj je skrivni ljubimec njegove žene, ki se zdaj nepričakovano pojavi na vratih. Kuharica se pretvarja, da je model in model se mora pretvarjati, da je kuharica, v resnici pa ne razlikuje juhe od torte. Izmišljena nečakinja, mama, ki je nenadoma zbolela, in Casanova srednjih let, predvsem pa laž za lažjo … Kako se bo vse to izteklo? Bo na koncu vendarle zmagala prava ljubezen? Ima laž kratke noge?
Dogodivščina zajčka Branka

Dogodivščina zajčka Branka

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoBarbara Vidovič Dogodivščina zajčka Branka Gostuje Talija - ustvarjalni laboratorij CeljeSobota, 7. januarja 2017, ob 10.00 in 11.30Otroški abonma – Kresnička, Zvezdica in izven  Igrata Barbara Vidovič, Tomo TomšičRežiserka Barbara Vidovič Nekje blizu gozda živita teta Pika in zajček Branko. Njun sosed je kmet Boštjan. Vse je lepo in prav, dokler nekega dne ne izgine kmetova najljubša kokoška. Le kako se bo vse razpletlo? Pridite pogledat v Mestno gledališče Ptuj!
OBVESTILO O NADOMESTNEM TERMINU KONCERTA: NE BODI KOT DRUGI

OBVESTILO O NADOMESTNEM TERMINU KONCERTA: NE BODI KOT DRUGI

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoDitka & Feri Lainšček Ne bodi kot drugi Koncert uglasbene poezijeSpoštovani.Koncert Ne bodi kot drugi, Ditke in Ferija Lainščka, planiran za petek, 13. 1. 2017, je bil zaradi slabih vremenskih razmer žal odpovedan. Nadomestni termin koncerta bo to NEDELJO, 22. 1. 2017 ob 19.30 uri. Vstopnice kupljene za 13. 1. veljajo za nadomestni termin, prav tako tudi rezervacije. Hvala za vaše razumevanje. Nedelja, 22. januarja 2017, ob 19.30Predstava za izven  Ditka - vokal, akustična kitaraGorazd Čepin - klaviature, back-vokalJure Praper - električna kitaraIlj Pušnik – kontrabasDani Hartman – tolkala, back-vokalFeri Lainšček - interpretacija poezije Mladosten glas, ki je našel tankočutni glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika. To je opis glasbene pripovedi, s katero pevka, kitaristka in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček navdušujeta poslušalce po Sloveniji. Ditka in Gorazd Čepin sta uglasbila deset pesmi Ferija Lainščka in tako je nastal celovit pesniško-glasbeni projekt s prepoznavno avtorsko govorico. Tokrat se jima bodo na odru pridružili še člani spremljevalne zasedbe, ki so sodelovali tudi pri nastajanju albuma z naslovom Ne spreminjaj me.
Čebelica Maja in Pajek

Čebelica Maja in Pajek

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoPo predlogi W. Bonselsa Čebelica Maja in Pajek Gostuje družinsko gledališče Kolenc VačeSobota, 4. februarja 2017, ob 10.00 in 11.30Otroški abonma – Kresnička, Zvezdica in izven  Kdo izmed vas ne pozna nagajive čebelice Maje, ki jo zanima vse kaj drugega kot samo nabiranje medu? Nekega dne se izmuzne učiteljici Kasandri in se nameni odkrivati svet. Na tej poti jo spremlja tudi prijatelj Vili. Srečata nesramnega pajka, ki se ravno pripravlja, da bo pojedel mamo stenico. Čebelici Maji se stenica zasmili in raje ponudi v zameno sebe. To pa pripelje do vrste težav, kajti Maja ni vedela, da to pomeni, da bo na pajkovem jedilniku ... Toda - brez skrbi! S pomočjo zvestih prijateljev Maja kmalu zapusti pajkovo mrežo in spozna, kako lepo je imeti prijatelje.
Utopia - Premiera na Ptuju

Utopia - Premiera na Ptuju

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoUtopia - premiera na Ptuju Arheologija raja / Hommage á Fernando ArrabalKoprodukcija SNG Drama Ljubljana in Mestnega gledališča PtujPetek, 10. februarja 2017, ob 19.30 za abonma Premiera in izvenSobota, 11. februarja 2017, ob 19.30 za abonma Izven in izven  Avtor koncepta Jan KrmeljIgrajo Polona Juh, Aljaž Jovanović, Uroš Fürst, Klemen Janežič, Tina Vrbnjak
Ne bodi kot drugi - ob dnevu žena

Ne bodi kot drugi - ob dnevu žena

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoDitka & Feri Lainšček Ne bodi kot drugi - ob dnevu žena Koncert uglasbene poezijePonovno na Ptuju, po dveh razprodanih koncertihTorek, 7. marca 2017, ob 19.30Predstava za izven  Ditka - vokal, akustična kitaraGorazd Čepin - klaviature, back-vokalJure Praper - električna kitaraIlj Pušnik – kontrabasDani Hartman – tolkala, back-vokalFeri Lainšček - interpretacija poezije Mladosten glas, ki je našel tankočutni glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika. To je opis glasbene pripovedi, s katero pevka, kitaristka in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček navdušujeta poslušalce po Sloveniji. Ditka in Gorazd Čepin sta uglasbila deset pesmi Ferija Lainščka in tako je nastal celovit pesniško-glasbeni projekt s prepoznavno avtorsko govorico. Tokrat se jima bodo na odru pridružili še člani spremljevalne zasedbe, ki so sodelovali tudi pri nastajanju albuma z naslovom Ne spreminjaj me.
Peter Klepec

Peter Klepec

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoPo ljudski zgodbi, avtor priredbe Jose Peter Klepec Gostuje Gledališče Malih Velikih LjubljanaSobota, 4. marca 2017, ob 10.00 za abonma Kresnička in izvenSobota, 4. marca 2017, ob 11.30 za abonma Zvezdica in izvenRežija JoseIgrata Ana Ruter in JoseLutkovna predstava Peter Klepec črpa svojo snov iz ljudske zgodbe o drobnem in šibkem fantu, ki zaradi svoje dobrote postane močan. Peter Klepec odide s trebuhom za kruhom delat na kmetijo, kjer postane tarča močnejših in hudobnih vrstnikov, ki ga izkoriščajo. Peter se jim upre, čeprav je šibkejši. Gotovo bi jih skupil, a na njegovo srečo ga brani njegov prijatelj oven, ki se ga vsi bojijo. Vse skupaj postane še bolj napeto, ko se med Petrom in najbolj razboritim dečkom na kmetiji vname boj za srce gospodarjeve hčere. Predstava se ukvarja s temo izživljanja močnejšega nad šibkejšim, kar je žal prisotno tudi danes, tudi med otroki. Na koncu je seveda dobrota nagrajena in škodoželjnost kaznovana. Predstava pa govori tudi o čudežni moči ljubezni. Govori o srcu, ki je svobodno, da izbere tistega, ki ga ljubi, čeprav ga svet zaničuje.
Opičja uganka ali Mamica, kje si?

Opičja uganka ali Mamica, kje si?

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoJulia Donaldson Opičja uganka ali Mamica, kje si? Gostuje Lutkovno gledališče Fru-Fru LjubljanaSobota, 1. aprila 2017, ob 10.00 za abonma Kresnička in izvenSobota, 1. aprila 2017, ob 11.30 za abonma Zvezdica in izvenPriredba, režija in igraAjda Rooss/Ana Špik, Irena Rajh KunaverMala opica se izgubi in išče svojo mamico. Pri iskanju ji pomaga pisan metuljček. Pelje jo k slonu, kači, pajku, žabi, papigi in netopirju, toda nobena od živali ni opičja mamica. “Saj mi nobena od živali ni podobna,” joka mala opica. A tega metuljček ni vedel, saj je bil prepričan, da je pri opicah tako kot pri metuljih, pri katerih niso njihovi otročički, majhne kosmate gosenice, prav nič podobni svojim pisanim letečim staršem. Mala opica pa je prav taka kot njena mamica in zdaj je ni več težko najti.
še novic