Dogodivščina zajčka Branka

Dogodivščina zajčka Branka

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoBarbara Vidovič Dogodivščina zajčka Branka Gostuje Talija - ustvarjalni laboratorij CeljeSobota, 7. januarja 2017, ob 10.00 in 11.30Otroški abonma – Kresnička, Zvezdica in izven  Igrata Barbara Vidovič, Tomo TomšičRežiserka Barbara Vidovič Nekje blizu gozda živita teta Pika in zajček Branko. Njun sosed je kmet Boštjan. Vse je lepo in prav, dokler nekega dne ne izgine kmetova najljubša kokoška. Le kako se bo vse razpletlo? Pridite pogledat v Mestno gledališče Ptuj!
OBVESTILO O NADOMESTNEM TERMINU KONCERTA: NE BODI KOT DRUGI

OBVESTILO O NADOMESTNEM TERMINU KONCERTA: NE BODI KOT DRUGI

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoDitka & Feri Lainšček Ne bodi kot drugi Koncert uglasbene poezijeSpoštovani.Koncert Ne bodi kot drugi, Ditke in Ferija Lainščka, planiran za petek, 13. 1. 2017, je bil zaradi slabih vremenskih razmer žal odpovedan. Nadomestni termin koncerta bo to NEDELJO, 22. 1. 2017 ob 19.30 uri. Vstopnice kupljene za 13. 1. veljajo za nadomestni termin, prav tako tudi rezervacije. Hvala za vaše razumevanje. Nedelja, 22. januarja 2017, ob 19.30Predstava za izven  Ditka - vokal, akustična kitaraGorazd Čepin - klaviature, back-vokalJure Praper - električna kitaraIlj Pušnik – kontrabasDani Hartman – tolkala, back-vokalFeri Lainšček - interpretacija poezije Mladosten glas, ki je našel tankočutni glasbeni izraz za liriko priljubljenega pesnika. To je opis glasbene pripovedi, s katero pevka, kitaristka in skladateljica Ditka ter pesnik Feri Lainšček navdušujeta poslušalce po Sloveniji. Ditka in Gorazd Čepin sta uglasbila deset pesmi Ferija Lainščka in tako je nastal celovit pesniško-glasbeni projekt s prepoznavno avtorsko govorico. Tokrat se jima bodo na odru pridružili še člani spremljevalne zasedbe, ki so sodelovali tudi pri nastajanju albuma z naslovom Ne spreminjaj me.
Čebelica Maja in Pajek

Čebelica Maja in Pajek

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoPo predlogi W. Bonselsa Čebelica Maja in Pajek Gostuje družinsko gledališče Kolenc VačeSobota, 4. februarja 2017, ob 10.00 in 11.30Otroški abonma – Kresnička, Zvezdica in izven  Kdo izmed vas ne pozna nagajive čebelice Maje, ki jo zanima vse kaj drugega kot samo nabiranje medu? Nekega dne se izmuzne učiteljici Kasandri in se nameni odkrivati svet. Na tej poti jo spremlja tudi prijatelj Vili. Srečata nesramnega pajka, ki se ravno pripravlja, da bo pojedel mamo stenico. Čebelici Maji se stenica zasmili in raje ponudi v zameno sebe. To pa pripelje do vrste težav, kajti Maja ni vedela, da to pomeni, da bo na pajkovem jedilniku ... Toda - brez skrbi! S pomočjo zvestih prijateljev Maja kmalu zapusti pajkovo mrežo in spozna, kako lepo je imeti prijatelje.
Utopia - Premiera na Ptuju

Utopia - Premiera na Ptuju

Mestno gledališče Ptuj, 28. december 2016 ― Za več informacij o predstavi kliknite na slikoUtopia - premiera na Ptuju Arheologija raja / Hommage á Fernando ArrabalKoprodukcija SNG Drama Ljubljana in Mestnega gledališča PtujPetek, 10. februarja 2017, ob 19.30 za abonma Premiera in izvenSobota, 11. februarja 2017, ob 19.30 za abonma Izven in izven  Avtor koncepta Jan KrmeljIgrajo Polona Juh, Aljaž Jovanović, Uroš Fürst, Klemen Janežič, Tina Vrbnjak
Jonas

Jonas

Mestno gledališče Ptuj, 19. december 2016 ― Tekst Jonas ŽnidaršičJonasAvtokomedijaGostuje Špas teater Mengeš Sreda, 21. decembra 2016, ob 18.30 in 20.30Igra Jonas ŽnidaršičRežija Lado BizovičarNajbolj zagonetni slovenski zvezdnik bo končno spregovoril ... o vsem, kar nas zanima, a ga nikoli nismo upali ali mogli vprašati. Vas zanima, kako je spreminjal življenja Slovencev? Kdo je Jonas? In kdo si ga to upa vprašati? Pojdite z nami na potovanje skozi Jonasa, z Jonasom! Zagotavljamo vam, da bo avantura zelo zanimiva. Nič čudnega! Saj verjetno veste, kolikor Viktorjev ima Jonas?VSE!

Obvestilo abonentom mgP - sprememba programa november 2016

Mestno gledališče Ptuj, 16. november 2016 ― Spoštovani abonenti Mestnega gledališča PtujPred nami je naslednja predstava iz abonmajskega cikla ABONMA PREMIERA in ABONMA IZVEN, s katero vas tokrat izjemoma peljemo v SNG Drama Maribor, kjer si boste lahko - v sredo, 30. novembra, ob 20.00 ogledali odlično predstavo Malomeščanska svatba,socialno ljubezensko komedijo nemškega avtorja Bertolda Brechta. Predstavo odlikujejo duhoviti in sproščeni dialogi, besedne igre, alogični preobrati in absurdistični humor. Brechtovo Malomeščansko svatbo je režirala Mateja Koležnik, ena najzanimivejših slovenskih režiserk, ki se navdušuje nad uprizarjanjem novih slovenskih in svetovnih dramskih besedil, posega pa tudi po tistih klasičnih tekstih, ki v sebi nosijo duh našega časa.Predstava Visoka napetost, ki bi morala biti v programu abonmajev v novembru, je bila za to sezono, žal, odpovedana.Za vas smo organizirali avtobusni prevoz v Maribor. Odhod avtobusa bo v sredo, 30. novembra, ob 18.30 - izpred parkirišča pod gradom. Vas pa vljudno prosimo, da nam do srede 23. novembra na mail info@mgp.si, ali na telefonsko številko 02/749 32 50 potrdite, da boste potovali z nami. S sporočilom vam zagotovimo sedež na avtobusu. Sporočite nam prosim tudi, če se boste odločili, da boste potovali v Maribor z lastnim prevozom. Upamo, da z razumevanjem sprejemate to spremembo in verjamemo, da boste uživali tudi ob tej odlični predstavi. S spoštovanjem. Direktor Mestnega gledališča PtujPeter Srpčič

Povabilo k vpisu abonmaja za gledališko sezono 2016/2017

Mestno gledališče Ptuj, 6. julij 2016 ― Otroški abonma – Kresnička in ZvezdicaDosedanji abonenti boste lahko svoj abonmajski sedež obnovili v času od srede, 14. septembra, do vključno sobote, 24. septembra 2016.Novi abonenti ste k vpisu vabljeni od ponedeljka, 26. septembra, do vključno srede, 5. oktobra 2016.Vpis v otroški abonma – Kresnička, ob 10. uri, in Zvezdica, ob 11.30, bo možen v delovnem času blagajne (vsak delavnik od 9. do 13. ure, ob sredah do 17. ure na blagajni – vhod iz Murkove ulice).V ceno otroškega abonmaja Zvezdica in Kresnička je vključenih sedem predstav. Za več informacij o predstavi kliknite na ime predstaveSten Vilar – Andreja StareTa čudovita zemljaGostuje Studio Anima Medvode8. oktober 2016 Lea MenardKo bom velikGostuje Lea Menard/Studio XXV Ljubljana5. november 2016Iuna OrnikLunaKoprodukcija Mestnega gledališča Ptuj, Gledališča Lalanit in DLU3. december 2016Barbara VidovičDogodivščina zajčka BrankaGostuje Talija – ustvarjalni laboratorij Celje7. januar 2017Po predlogi W. BonselsaČebelica Maja in PajekDružinsko gledališče Kolenc Vače4. februar 2017Po ljudski zgodbi priredil JosePeter KlepecGostuje Gledališče MalihVelikih Ljubljana4. marec 2017 Julia DonaldsonOpičja uganka ali Mamica, kje si?Gostuje Lutkovno gledališče Fru-Fru Ljubljana1. april 2017   .
še novic