V Muzeju umetnosti Guangdong na Kitajskem se je odprla razstava Simptomi družbe

MGML, 23. junij ― Muzej in galerije mesta Ljubljane se v Muzeju umetnosti Guangdong (Guangdong Museum of Art), enem najpomembnejših umetniških muzejev na Kitajskem, predstavlja z razstavo Simptomi družbe, ki jo kurira Alenka Gregorič, umetniška vodja in kustosinja Mestne galerije Ljubljana in KC Tobačna 001. Izbor del na razstavi, ki bo na ogled od 27. maja do 15. julija, predstavlja povezano sliko regije in v ospredje postavlja več kot trideset priznanih mednarodnih umetnikov ter umetnikov mlajše generacije.

Stenska slika neverjetnega formata posvečena Franciju Zagoričniku na Hrvaškem

MGML, 21. junij ― V Dugi Resi na Hrvaškem je stensko sliko - mural (akril, 5 x 15 m) posvečen Franciju Zagoričniku leta 2013 ustvaril v Parku vila konceptualni umetnik Nikola Vukmanić. Fotografijo murala je dokumentiral Zagoričnikov sin Egist, tudi ustvarjalec vizualne poezije in je objavljena v katalogu Francija Zagoričnika ob tokratni spominski razstavi v Bežigrajski galeriji 1, ki je na ogled do 30. junija 2017.

Restavratorji v roke vzeli baročno fresko s prizorom bitke pri Sisku

MGML, 21. junij ― Letos, 22. junija, mineva 424 let od bitke pri Sisku, odločilne bitke med osmanskimi in krščanskimi četami. Baročno fresko s prizorom omenjene bitke, ki jo hranimo v zbirki Muzeja in galerij mesta Ljubljane, trenutno restavrirajo na Restavratorskem centru Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, mi pa težko čakamo, da bo delo končano in bo razstavljena na razstavi o srednjeveški Ljubljani.

V Izrael potuje Valerie Wolf Gang

MGML, 20. junij ― Na podlagi javnega poziva Muzeja in galerij mesta Ljubljane je bila za umetniško rezidenco v Izraelskem centru za digitalno umetnost v Holonu izbrana filmska ustvarjalka in vizualna umetnica Valerie Wolf Gang. Umetnica deluje na področju neodvisne filmske produkcije in sodobnih umetniških praks. Pri svojem delu uporablja različne medije in ustvarja multimedijske instalacije, ki vključujejo njene kratke filme in videe, ki so bili predstavljene v številnih mednarodnih galerijah, njeno delo pa je bilo predstavljeno tudi na različnih filmskih festivalih in v kinematografih.

Sodoben pogled na Plečnika v novi monografiji Večni arhitekt

MGML, 20. junij ― Monografija z naslovom Večni arhitekt: življenje in delo Jožeta Plečnika, modernističnega mistika je nova in dobrodošla knjižna pridobitev v Plečnikovem letu 2017. Knjiga, ki predstavlja pomemben doprinos k proučevanju Plečnikovega opusa, je delo dr. Noaha Charneya, ameriškega avtorja, ki živi in dela v Sloveniji. Večni arhitekt je sočasno izšel v slovenski in angleški izdaji v založništvu Muzeja in galerij mesta Ljubljane, v sodelovanju z založniško hišo Totaliteta.

V Galeriji Jakopič na ogled razstava Marie Bonomi – najglasnejše zagovornice ustvarjalne moči sodobne grafike

MGML, 19. junij ― V Galeriji Jakopič je v okviru 32. grafičnega bienala na ogled razstava Za vedno grafika mednarodno priznane brazilske umetnice Marie Bonomi. S svojim načinom dela, z "grafično filozofijo", kot imenuje lastno ustvarjanje, zapisi in javnimi nastopi je Maria Bonomi najglasnejša zagovornica ustvarjalne moči sodobne grafike.

Svež pogled na Plečnika in njegovo arhitekturo v novi knjižni izdaji in na razstavi

MGML, 8. junij ― Prvo polovico Plečnikovega leta zaključujemo z novo knjigo o Plečnikovem življenju in delu ameriškega avtorja dr. Noaha Charneya ter fotografsko razstavo Ljubljana, mesto s Plečnikovim podpisom v Jakopičevem sprehajališču, t. i. Plečnikovi promenadi v parku Tivoli. Oba dogodka, predstavitev knjige in odprtje razstave, se bosta zgodila v četrtek, 15. junija 2017.

Čarobni dan v Tivoliju praznujte tudi z Mestnim muzejem Ljubljana

MGML, 5. junij ― V nedeljo, 11. junija 2017, Čarobni dan prvič prihaja v Ljubljano, v park Tivoli. Na doživetju za vso družino bo z vami tudi naša maskota. Skupaj z njo se boste preiskusili v veščinah iz pradavnine. Bi znali sestaviti prazgodovinsko kolo ali streljati z lokom? Pridružite se žabici Ljubi na čisto pravi koliščarski delavnici! Vstop na prireditev je brezplačen. Na spletni povezavi www.carobni dan.si pa lahko uveljavite tudi popust za družine, ki vam omogoča 1 brezplačno družinsko vstopnico za ogled razstave Nova doba prihaja s tiskanim družinskim vodnikom Indus3ja v Mestnem muzeju Ljubljana.
še novic