Lov na zaklad: NanoRaziskovanje (Živo Mesto, Festival Lent 2016)

Lov na zaklad: NanoRaziskovanje (Živo Mesto, Festival Lent 2016)

Rajzefiber-biro, 20. junij 2016 ― Že komaj čakate, da odkrijete, kaj vse vam bo letos ponujal Festival Lent? No, nekaj novega in drugačnega lahko doživite, če v sebi prebudite raziskovalnega duha in se odpravite na lov za zakladom! :)   Društvo Hiša! je za mlado, srednje in staro pripravilo Skrivni zaklad! Na ta dan boste samostojno odkrivali pozabljene kotičke okoli stare prometne žile Maribora, morda boste zašli na Lent, morda celo prek Drave, morda.... Uspešne raziskovalke in raziskovalce boste na koncu primerno nagrajeni. :)Na lov! **Nanoraziskovanje je posebno nanoturistično doživetje Maribora. Nanoturizem je nova oblika turizma, ki pomeni specifični, neformalni in personaliziran pristop k turizmu. Nanoturizem je usmerjen v raziskovanje netipičnih in skritih lokacij v mestu.** Na lov za zakladom se lahko odpravite v naslednjih terminih: > Torek, 28.6., 11:00, 14:00, 17:00 > Sreda, 29.6., 11:00, 14:00, 17:00 > Četrtek, 30.6., 11:00, 14:00, 17:00 > Petek, 01.7., 11:00, 14:00, 17:00 Trajanje: cca.1 ura Cena doživetja: 5 € / oseba (za imetnike Lente 2,50 € / oseba) Zbirna točka: Rajzefiber biro, Gosposka 11 Jezik: Slovenščina, Angleščina, Nemščina Karte so na voljo v Rajzefiber biroju, Gosposka 11, 2000 Maribor. Zaradi omejenega števila mest so potrebne predhodne rezervacije. Karte se lahko kupijo od pon do pet med 10:00 in 18:00 in v soboto med 9:00 in 13:00 uro. Nakup je možen tudi nekaj minut pred začetkom dogodka.
O nas

O nas

Rajzefiber-biro, 8. marec 2016 ― Rajzefiber biro je nanoturistična agencija v starem mestnem jedru Maribora, ki posreduje in ustvarja performativne, izobraževalne, več-čutne in lokalne dogodivščine Maribora.                             Rajzefiber biro je vozlišče, platforma, ki nenehno raziskuje in sledi potrebam soustvarjalcev turističnih, kulturnih in umetniških aktivnosti. Rajzefiber biro je tako prostorsko specifičen, kot tudi lokalen, ker je usmerjen v raziskovanje netipičnih lokacij v mestu, skritih, marginaliziranih prostorov (kot so dvorišča, podzemni tuneli, nedokončane stavbe, itd.) in ne že znanih, glavnih turističnih atrakcij. Je participatoren, kar pomeni, da obiskovalca ne nagovarja le kot običajnega potrošnika, temveč ga skozi povabilo k soustvarjanju vključuje v proces. Soustvarjanje lahko poteka na več načinov, začenši z izmenjavo znanja in informacij pa vse do soustvarjanja spominkov in spominčic (razglednice, namenoma nedokončane karte mesta...) in aktivne udeležbe na Rajzefiber dogodkih. SNOVALCI RAJZEFIBER BIROJA: KATJA BECK KOS TAJŠA PEROVIĆ NADJA DODLEK MAJA PEGAN KAJA POGAČAR ROBERT VESELKO ARHITEKTI: MAŠA KRESNIK NIKO POLJANŠEK SAMO LORBER EKIPA RAJZEFIBER BIROja:     KATJA            MAJA           TINA              VESNA         JERNEJA     KONTAKT:Rajzefiber biro Gosposka ulica 11 2000 Maribor Slovenia T: +386 08 38 67 76 M: +386 40 20 54 20 e-mail: tina@drustvo-hisa.si   ODPIRALNI ČAS:MON - FRI: 10:00 - 18:00 SAT:            9:00 - 13:00      
POZIV: ŽIVA REZIDENCA VABI

POZIV: ŽIVA REZIDENCA VABI

Rajzefiber-biro, 18. avgust 2015 ― Živa dvorišča spet odpirajo svoja vrata za lokalne ustvarjalce z vseh področij in jim z javnim pozivom ponujajo ŽIVO REZIDENCO. Na živem dvorišči Kneza Koclja 6 se bo odprl prostor za kreativnega ustvarjalca, ki bo imel možnost delati na svojem področju,razvijati svojo umetniško prakso in bo svoje delo predstavil širši publiki. Vabimo vse umetnike, ustvarjalce in obrtnike iz vseh kreativnih disciplin (likovna, glasbena, književna, plesna, uprizoritvena, performativna in gledališka umetnost)iz Maribora in okolice, da se prijavijo na poziv za Živo rezidenco. Kaj nudimo? - Brezplačna soba, ki jo bo umetnik koristil kot atelje. - Možnost predstavitve svojega dela in umetniške prakse. - Sodelovanje z drugimi Mariborskimi organizacijami in ustvarjalci. - Pomoč pri izvedbi projektov. - Obveščanje javnosti skozi svoje kanale sporočanja. Rezident: krije stroške materiala, omogoči ogled njegovega delovnega procesa v okviru odprtega ateljeja enkrat tedensko in ob koncu rezidence v sodelovanju z Živimi dvorišči izvede dogodek na katerem predstavi realiziran projekt, s katerim se je prijavil. Čas rezidence Na voljo so enomesečne do tromesečne rezidence (odvisno od prijavljenega projekta). KAKO DO ŽIVE REZIDENCE? Pošljite nam 1. Svoj CV z navedenimi referencami. 2. Opis projekta; na kratko opišite projekt, ki bi ga radi realizirali (max. 500 besed). 3. Primere dosedanjega dela; format GIF, JPG ali TIFF (max. 5 fotografij. Dokumente nam pošljete na maja@drustvo-hisa.si. Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo namaja@drustvo-hisa.si ali 041/260-895.  
RAJZEFIRBČNO DOŽIVETJE S FURGULO: 50 ODTENKOV KLJUKASTEGA KRIŽA

RAJZEFIRBČNO DOŽIVETJE S FURGULO: 50 ODTENKOV KLJUKASTEGA KRIŽA

Rajzefiber-biro, 8. junij 2015 ― Če želite doživeti Maribor s Furgijem, pričakujte nepričakovano. Pravi, da boste morda potrebovali dežne škornje. Spoznajte zgodbe nemškega Maribora in se sprehodite po poteh, po katerih je v času 3. Rajha hodil Hitler. Slišali boste zgodbe, ki jih do sedaj še niste slišali in vas bodo vsekakor šokirale. Furgija boste zagotovo srečali na bolšjaku. Ali pa bo pridrvel izza vogala v centru mesta – na svojem slavnem kolesu ali pa katerem izmed motorjev. Je zbiratelj vseh sort stvari, ki jih lahko (če imaš srečo) tudi kupiš pri njemu doma – stanuje v izložbi. Veliko ima za povedati o zgodovini slovenstva. Furgi je bil (in je še) znan mariborski krojač in šivalec (ki je zašil že 1000 hlač). Če nisi imel Furgijevih hlač, nisi bil »in«.
Rent a local

Rent a local

Rajzefiber-biro, 8. junij 2015 ― Rajzefiber biro premierno predstavlja Rajzefirbčna doživetja Performativne, izobraževalne, več-čutne in lokalne dogodivšine  Maribora.  Na naših doživetjih lahko pričakujete nepričakovano,Maribor boste doživeli s popolnoma druge perspektive in  vsekakor ugotovili, da to čudovito mesto skriva veliko  skrivnostnih zgodb. Ste že kdaj hodili po mestnih ulicah z zavezanimi očmi? Mi vam ponujamo multi-senzorično urbano dogodivščino, ki bo stimulirala vaša čutila in vam odprla srce. Ali veste, kaj se skriva za starimi zaprtimi vrati v centru mesta? Spoznajte skrita dvorišča Maribora in zgodbe, ob katerih se boste čudili in se jim od srca nasmejali. Ali poznate skrinostna ozadja ulične umetnosti? Poglejte mariborske ulice z druge perspektive. Ste že obiskali umobolnico v Jurčičevi pasaži in človeški vrt pred gostilno Štajerc? Ste že slišali za kip človeku, ki je z zračnim balonom prebil zvočni zid? Čas je, da se nam pridružite na Magičnem rajzefiber tour-u in spoznate vse skrivnosti Maribora. Z nami boste slišali zgodbe, ki jih do sedaj še niste poznali, popeljali vas bomo na dogodivšino, ki vam bo spremenila pogled na svet!
še novic