PressCafé Brežice

PressCafé Brežice

Seviqc Brežice, 22. junij ― Vljudno Vas vabim na naš PressCafé v sredo, 28. junija 2017 ob 10:30 v Kavarno Božič, Brežice, Cesta prvih borcev 14, kjer Vam bomo predstavili začetek osrednjega dela letošnjega festivala Seviqc Brežice in otvoritveni koncert Academie baroque européenne d'Ambronay s programom Dido & Aeneas: Desmarest & Purcell.
Vabilo na otvoritev festivala

Vabilo na otvoritev festivala

Seviqc Brežice, 22. junij ― Z veseljem Vam sporočam, da smo pričeli s prodajo vstopnic za naše naslednje koncerte. Program je objavljen na naši spletni strani na http://www.seviqc-brezice.si/dogodki.html, do naročilnice za nakup vstopnic pridete preko vsake posamezne najave koncerta, prav tako pa tudi neposredno na http://www.seviqc-brezice.si/narocilo-vstopnic.html.

EFFE: Sporočilo za javnost

Seviqc Brežice, 7. maj ― 715 festivalov iz 39 držav je prejelo znak EFFE 2017–2018, tj. znak ‘izjemnih festivalov’ v Evropi. Dobitnike znaka je 4. maja objavila mednarodna žirija, ki ji predseduje Sir Jonathan Mills. EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (Evropa za festivale, festivali za Evropo) – je evropski znak izjemnih festivalov, katerega pobudnik je Zveza evropskih festivalov.

Seviqc Brežice med prejemniki znaka EFFE 2017-2018

Seviqc Brežice, 2. maj ― Vesel sem, da Vas lahko obvestim, da je bil Seviqc Brežice izbran med prejemnike znaka EFFE 2017-2018. Našo prijavo je odobrila mednarodna žirija strokovnjakov iz Avstralije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Italije, Madžarske, Nizozemske, Poljske, Singapurja in Velike Britanije, ki je Seviqc Brežice ocenila kot Vznemirljiv in navdihujoč festival stare glasbe, ki si prizadeva za strategije, ki večajo zanimanje za koncerte in dajejo nove vrednote in perspektive, da jih približajo na različne načine. Festival lahko razvije nove strategije za razvoj publike.

Video prenos koncerta Le Phénix ob Evropskem dnevu stare glasbe

Seviqc Brežice, 18. marec ― Koncert ob Evropskem dnevu stare glasbe 21. marca 2017 ob 20. uri v Viteški dvorani gradu Brežice s slovenskim triom kljunastih flavt Le Phénix bo neposredno prenašal Radio Slovenija na programu Ars, dostop do video prenosa bo omogočen na naši spletni strani v meniju Multimedija in na spletni strani https://earlymusicday.eu/events/, kjer je tudi seznam vseh dogodkov.

Hvala za Vašo podporo

Seviqc Brežice, 6. januar ― Ob začetku novega leta se zahvaljujem vsem, ki ste nas podprli. Z odličnimi koncertnimi programi, polnimi kreativne inovativnosti, partnerstvu v projektu eeemerging in briljantno izpeljano konferenco REMA, je izvedeni program še nadalje utrdil pomen festivala Seviqc Brežice na evropskem kulturnem prostoru.
REMA was here

REMA was here

Seviqc Brežice, 11. november 2016 ― je zapisal eden članov REMA na spominski list v Knežjem dvoru v Celju. Evropska mreža za staro glasbo REMA (Réseau Européen de Musique Ancienne), ki je najpomembnejša povezava organizacij stare glasbe v svetu in ki trenutno povezuje 75 članov iz 20 držav, je svojo letošnjo jesensko konferenco postavila v Celje, kar je za nas visoka čast in zaupanje mednarodnih kolegov, še posebej ker bili odzivi članov na konferenco nadvse pozitivni.
še novic