V SSG v Trstu se bodo v sezoni 2017/18 posvetili odnosom

SiGledal Novice, 26. junij ― V Slovenskem stalnem gledališču (SSG) v Trstu se bodo v sezoni 2017/18 posvetili privlačnostim, odnosom med partnerjema, v malih skupnostih, družbenim odnosom, prepletom razmerij. Začeli jo bodo v znamenju Ivana Cankarja z gostujočo predstavo Pohujšanje v dolini Šentflorjanski, vrsto hišnih uprizoritev bo odprla komedija Resnica Floriana Zellerja.

LGL v novi sezoni napoveduje 12 premier

SiGledal Novice, 26. junij ― Lutkovno gledališče Ljubljana v novi sezoni napoveduje 12 premiernih uprizoritev, ki bodo črpale iz slovenske in tuje literarne zakladnice. Program bodo zaznamovali uprizoritveni hibridi - od animiranih instalacij do vizualnih intermedijskih predstav, ki brišejo meje pred predstavo in igralcem. Na programu bo še 30 uprizoritev iz preteklih let.

Barbara Hieng Samobor na žalni slovesnosti: Zapustil nas je slovenski Chaplin v najžlahtnejši podobi

SiGledal Novice, 23. junij ― Veliki oder Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL) so nocoj zapolnili igralci MGL, obdani z ducati belih sveč, dvorano pa sorodniki, prijatelji in gledališki kolegi v nedeljo preminulega igralca Gašperja Tiča. Direktorica MGL Barbara Hieng Samobor je v pretresljivem nagovoru spomnila na igralčevo silno prezenco, intelekt, čustvenost in empatijo.

V MGL medije pozivajo h korektnemu in objektivnemu poročanju o smrti Gašperja Tiča

SiGledal Novice, 23. junij ― Kolektiv Mestnega gledališča ljubljanskega je na medije naslovil pismo, v katerem izraža ogorčenje nad senzacionalističnim načinom poročanja o smrti igralca Gašperja Tiča. To neodgovorno in neetično pisanje spodbuja tudi grozljive, nedostojne komentarje. Zato pozivajo medije naj sporne članke umaknejo in blokirajo možnost komentiranja pod njimi.

Nejc Gazvoda bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 23. junij ― Pisatelj, režiser in scenarist Nejc Gazvoda je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejel iz rok Anje Novak. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Prevare Jere Ivanc.

Eva Kraševec bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 23. junij ― Dramaturginja SNG Drama Ljubljana Eva Kraševec je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Jaše Kocelija. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Nemi liki Simone Hamer.

Darja Reichman bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 23. junij ― Igralka Darja Reichman, članica ansambla Prešernovega gledališča Kranj, je štafeto branja sodobne slovenske dramatike sprejela iz rok Tatjane Ažman. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskala bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločila, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Ajdina Huzejrovića Lahko noč, družina.
še novic