Ksenija Repina imenovana za v. d. umetniške direktorice festivala Borštnikovo srečanje

SiGledal Novice, 15. junij 2017 ― Minister za kulturo Tone Peršak je za v.d. umetniške direktorice Borštnikovega srečanja imenoval Ksenijo Repina. Prejšnja direktorica Alja Predan je bila na podlagi sporazuma z delodajalcem razrešena, javni razpis pa ni bil uspešen. Z namenom nemotene izvedbe letošnjega festivala, je minister za v. d. umetniške direktorice imenoval Ksenijo Repina.

Lutkovno gledališče Maribor v novi sezoni z zgodbami o živalih in tudi o ljudeh

SiGledal Novice, 13. junij 2017 ― Prihajajočo sezono Lutkovnega gledališča Maribor (LGM) bodo zaznamovale zgodbe o živalih, pa tudi o ljudeh. Med sedmimi novimi uprizoritvami so Besede iz hiše Karlstein po poeziji Berte Bojetu, klasični pravljici Rdeča kapica in Snežna kraljica, sodobna uspešnica Polž na potepu na kitovem repu ter Bela kamela, ki je nastala po resničnih dogodkih.

DNK: Vranja vrata 2

SiGledal Novice, 13. junij 2017 ― DN KRITIKA (Nejc Gazvoda: Vranja vrata. Režija: Aleksandar Popovski. Mestno gledališče ljubljansko. Premiera 11. 5. 2017) – Sicer kriminalne serije poznamo iz televizijskih ekranov, vendar gre pri Vranjih vratih za prenos v gledališko formo, ki je pri nas novost.

DNK: Vranja vrata 4

SiGledal Novice, 13. junij 2017 ― DN KRITIKA (Nejc Gazvoda: Vranja vrata. Režija: Aleksandar Popovski. Mestno gledališče ljubljansko. Premiera 11. 5. 2017) – Resna, temačna glasba, direkten prenos snemanja s kamero na platnu, na katerem fant s kapo in krvavo rdečimi zobmi opisuje grozljiv dogodek. Tako se začne gledališka kriminalna nadaljevanka v štirih delih Vranja vrata.

DNK: Vranja vrata 1

SiGledal Novice, 13. junij 2017 ― DN KRITIKA (Nejc Gazvoda: Vranja vrata. Režija: Aleksandar Popovski. Mestno gledališče ljubljansko. Premiera 11. 5. 2017) – Mestno gledališče ljubljansko je letos na oder premierno postavilo predstavo, ki je napovedovala izvirno in edinstveno žanrsko uprizoritev, gledališko kriminalko v štirih delih. Že pred samo premiero je gledališka predstava postavila velika pričakovanja, ki pa so z uprizoritvijo nedvomno dosežena in gledalci po ogledu predstave iz dvorane ne odidejo ravnodušni.

DNK: Vranja vrata 3

SiGledal Novice, 13. junij 2017 ― DN KRITIKA (Nejc Gazvoda: Vranja vrata. Režija: Aleksandar Popovski. Mestno gledališče ljubljansko. Premiera 11. 5. 2017) – Gledališka kriminalna nadaljevanka – nekaj povsem unikatnega in predvsem zelo razburljivega.

V Ljubljani rajanje s 60-letno Muco Copatarico

SiGledal Novice, 12. junij 2017 ― Letos mineva 60 let od nastanka priljubljene otroške slikanice Muca Copatarica avtorice Ele Peroci, ki jo je ilustrirala Ančka Gošnik Godec. V sklopu festivala Junij v Ljubljani se bodo muci danes poklonili z lutkovnimi predstavami, srečanjem z ilustratorko Ančko Gošnik Godec, delavnicami, razstavo in rajanjem s knjižno junakinjo.
še novic