Prešernova proslava ob Cankarjevi obletnici izprašala odnos Šentflorjancev do lastne kulture (reportaža)

SiGledal Novice, 8. februar ― Državni proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku je, podobno kot lani, močan pečat vtisnil predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Vinko Möderndorfer, ki ni štedil z besedami o stanju v kulturi in umetnosti. Trditvi, ki si jo je sposodil pri Ivanu Cankarju - da je kultura v dolini šentflorjanski spregledana -, so obiskovalci pritrjevali.

Stota ponovitev Gledališča od Ž do A

SiGledal Novice, 8. februar ― V petek, 9. februarja 2018, bo v Stari dvorani SNG Maribor stota jubilejna ponovitev komične gledališke avanture za osnovnošolske otroke in vse druge, ki želijo pokukati v zakulisje gledališča, z naslovom Gledališče od Ž do A, avtorice besedila Ire Ratej in v režiji Ivane Djilas.

Robert Bobnič bere sodobno slovensko dramo

SiGledal Novice, 2. februar ― Robert Bobnič je doktorski študent medijskih študij, urednik, publicist. Med drugim je bil odgovorni urednik časopisa Tribuna in urednik Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent. Trenutno je član uredniškega odbora revije Šum. Štafeto branja sodobne slovenske dramatike je sprejel iz rok Simona Smoleta. S pomočjo SiGledalovega iskalnika je prebrskal bazo sodobnih slovenskih dramskih besedil in se odločil, da obiskovalcem portala v branje priporoči tekst Čas razcveta Mihe Mareka.

Nov mandat za neodvisno kulturo: Pogovor s predstavniki političnih strank

SiGledal Novice, 2. februar ― Društvo Asociacija, Slovensko mladinsko gledališče in Zavod Maska organizirajo pogovor, na katerem bodo predstavniki parlamentarnih strank lahko pojasnili svoje poglede na reševanje položaja nevladnih organizacij tudi glede na rezultate programskega razpisa Ministrstva za kulturo v obdobju 2018–2021. Dogodek bo potekal v ponedeljek, 5. februarja, ob 20. uri na Novi pošti (Robbova ulica 15, 1000 Ljubljana).
še novic