Voden ogled razstave Edvard Prodan (1909-1990) in njegov inovativni stroj za brezkončno tiskanje

Tehniški muzej Slovenije, 12. julij ― nedelja, 03.september 16:00 Voden ogled razstave Edvard Prodan (1909-1990) in njegov inovativni stroj za brezkončno tiskanje TMS, Bistra pri Vrhniki Razstavo o inovatorju Edvardu Prodanu, ki je leta 1955 skonstruiral in izdelal prvi stroj za brezkončno tiskanje tekstilnih in PVC trakov ter ga leta 1957 izpopolnil za barvano tiskanje, bo predstavila avtorica razstave kustodinja tiskarskega oddelka mag. Martina Orehovec. Pridružite se nam z nakupom muzejske vstopnice.

Zaključek razstave Z Elanom do zvezd

Tehniški muzej Slovenije, 12. julij ― nedelja, 17.september 14:00 Zaključek razstave Z Elanom do zvezd TMS, Bistra pri Vrhniki Ob zaključku razstave Z Elanom do zvezd bo potekalo nagradno tekmovanje na Mini Planici. Otroci se bodo na mobilni skakalnici pomerili v skokih in se potegovali za  veliko nagrado: otroške smuči Elan Maxx 90 (110 cm). Ob 16.00 bo potekalo tudi zadnje vodenje po razstavi. Otroci se bodo lahko preizkusili v skokih na Mini Planici med 14.00 in 18.00. Pridružite se nam z nakupom muzejske vstopnice.

Praznik borovnic in ogled TMS

Tehniški muzej Slovenije, 5. julij ― sobota, 29.julij 00:00 Praznik borovnic in ogled TMS TMS, Bistra pri Vrhniki Na tradicionalno turistično prireditev predstavitve pridelave in predelave ter uporabe borovnic, ki jo dopolnjuje pestra sejemska dejavnost s spremljevalnimi dogodki, bo 29. 7. 2017 ob 9.00 z glavne železniške postaje Ljubljana odpeljal muzejski vlak. Potniki si bodo ob prihodu v Borovnico, kamor bodo prispeli ob 9.25, s pomočjo “smuti kolesa” sami izdelali borovničev smuti dobrodošlice ter se po ogledu sejma in spremljajočih razstav (razstava slik in fotografij gradnje Južne železnice med Ljubljano in Trstom, razstava “S čipko obujamo pozabljene stvar“, razstava idejnih predlogov oživitve trase opuščene železniške proge) ter čuvajnice 666 lahko s starodobnim avtobusom podali na ogled Tehniškega muzeja Slovenije v bližnjem gradu Bistra, kjer si bodo lahko ogledali razstave po znižani ceni (3,60 €/osebo). Povratek muzejskega vlaka za Ljubljano bo ob 16.30. Več na: www.borovnica.si Vozovnice po ceni 18 € za odrasle in 9 € za otroke med 6. in 12. letom (mlajši lahko potujejo v spremstvu staršev brezplačno) so na voljo na vseh večjih prodanih mestih Slovenskih železnic. Tisti, ki bodo ostali do večera in dlje, se bodo do ranih jutranjih ur lahko zabavali in plesali v ritmih narodno-zabavne, pop in rock glasbe, ki jo bodo poustvarile glasbene skupine Mejaši, Alya & the Band, Pop Design in Djomla KS.

Moja lesena igrača - obvezne predhodne prijave

Tehniški muzej Slovenije, 8. junij ― nedelja, 27.avgust 15:00 Moja lesena igrača - obvezne predhodne prijave TMS, Bistra pri Vrhniki Na tokratni nedeljski družinski delavnici bomo izdelovali igrače iz lesa. Pridružite se nam ob 15.00, 16.00 ali 17.00. Delavnica je primerna za otroke od 8. leta starosti oz. mlajše ob spremstvu in poteka eno uro. Pridružite se nam z nakupom muzejske vstopnice. Obvezne prijave do petka pred razpisanim terminom do 15.00 na programi@tms.si oz. 01 750 66 72.

Moja lesena igrača

Tehniški muzej Slovenije, 8. junij ― nedelja, 02.julij 15:00 Moja lesena igrača TMS, Bistra pri Vrhniki Na tokratni nedeljski družinski delavnici bomo izdelovali igrače iz lesa. Pridružite se nam ob 15.00, 16.00 ali 17.00. Delavnica je primerna za otroke od 8. leta starosti oz. mlajše ob spremstvu in poteka eno uro. Pridružite se nam z nakupom muzejske vstopnice. Obvezne predhodne prijave na programi@tms.si oz. 01 750 66 72.

Praznični odpiralni čas

Tehniški muzej Slovenije, 8. junij ― torek, 15.avgust 10:00 Praznični odpiralni čas V torek, 15. 8.,  bo Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki odprt od 10.00 do 18.00 in Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu od 10.00 do 16.00. Razstavni prostori so v obeh muzejih odprti še eno uro po zaprtju blagajne. Vabljeni!

Poletni odpiralni čas

Tehniški muzej Slovenije, 8. junij ― sobota, 01.julij 10:00 Poletni odpiralni čas TMS, Bistra pri Vrhniki V juliju in avgustu v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri velja poletni odpiralni čas. Muzej je odprt od torka do petka od 10.00 do 17.00, ob sobotah od 9.00 do 17.00 in ob nedeljah ter praznikih od 10.00 do 18.00. Razstavni prostori so odprti še eno uro po zaprtju blagajne. V  torek, 15. 8., bosta odprta oba muzeja. Tehniški muzej Slovenije v Bistri od 10.00 do 18.00, Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu pa od 10.00 do 16.00. Razstavni prostori bodo v obeh muzejih odprti še eno uro po zaprtju blagajne. Od 13.00 do 18.00 bo na ogled tudi depo vozil TMS v Soteski pri Dolenjskih Toplicah. Vabljeni! 

Voden ogled razstave Supersvetloba

Tehniški muzej Slovenije, 4. maj ― nedelja, 11.junij 16:00 Voden ogled razstave Supersvetloba TMS, Bistra pri Vrhniki Voden ogled razstave "Supersvetloba" z avtorjem razstave dr. Orestom Jarhom. Laser je v dobri polovici stoletja po odkritju korenito posegel v številna področja človeškega življenja in dela. Manj znano je dejstvo, da so pri razvoju laserja in njegovih številnih aplikacij pomembno vlogo odigrali tudi slovenski strokovnjaki. Na občasni razstavi so prikazani začetki in razvoj laserske tehnologije v Sloveniji, številni izdelki in področja njihove uporabe. Izvedeli boste,  kako laser deluje, in spoznali njegove najpomembnejše lastnosti. Na ogled so tudi hologrami, ki so jih v 70. letih prejšnjega stoletja izdelali v Iskrinem Centru za elektrooptiko. Pridružite se nam z nakupom muzejske vstopnice.

Teden družin v TMS

Tehniški muzej Slovenije, 20. april ― četrtek, 18.maj 15:00 Teden družin v TMS V okviru skupne akcije muzejev in galerij Z igro do dediščine bo v Tednu družin za družine prost vstop v Tehniški muzej Slovenije v Bistri in Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.  Pripravili pa smo tudi program spremljevalnih prireditev.

Z igro do dediščine in teden družin v TMS

Tehniški muzej Slovenije, 20. april ― nedelja, 21.maj 08:00 Z igro do dediščine in teden družin v TMS V okviru skupne akcije muzejev in galerij Z igro do dediščine bo v Tednu družin za družine prost vstop v Tehniški muzej Slovenije v Bistri in Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.  Pripravili pa smo tudi program spremljevalnih prireditev. Prelistajte knjižico s celotnim programov, ki smo ga pripravili v muzejih in galerijah.

Teden družin v TMS

Tehniški muzej Slovenije, 20. april ― sreda, 17.maj 15:00 Teden družin v TMS V okviru skupne akcije muzejev in galerij Z igro do dediščine bo v Tednu družin za družine prost vstop v Tehniški muzej Slovenije v Bistri in Muzej pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu.  Pripravili pa smo tudi program spremljevalnih prireditev.
še novic