Za oblikovalski maraton

Dnevnik, 16. april 2019 ― Muzej za arhitekturo in oblikovanje ima do 21. aprila odprt poziv za sodelovanje na 26. bienalu oblikovanja, ki bo potekal pod naslovom BIO 26 – Skupno znanje. V ospredju bienala je tema informacij in splošne krize na področju njihovega širjenja...

Miloš Kosec: Katedrale ne gorijo

OUTSIDER, 16. april 2019 ― »Rokopisi ne gorijo,« reče Mojstru satanski Woland in mu vrne njegov rokopis, ki je izginil v ognju. Pisec literarne mojstrovine Mojster in Margareta je vedel, o čem govori. Mihail Bulgakov je sam zažgal prvi rokopis svoje knjige, preden se je sprijaznil z usodo pisatelja in svobodomisleca v strahotnih razmerah stalinističnega terorja ter začel ponovno pisati.… The post Miloš Kosec: Katedrale ne gorijo appeared first on OUTSIDER.

Arhitekturni dialog 2: Maruša Zorec, Martina Tepina, Neža Knez v Švicariji

OUTSIDER, 16. april 2019 ― Z veseljem najavljamo drugo letošnje srečanje v seriji Arhitekturni dialog, namenjeni pogovorom v prepletu arhitekture, umetnosti in tehnike. V četrtek, 25. aprila, ob 19h vas lepo vabimo v Švicarijo v ljubljanskem parku Tivoli.  Z arhitektkama Marušo Zorec in Martino Tepina se bomo pogovarjali o arhitekturni zasnovi, zgodbi in izvedbi kultne stavbe. Pogovoru se bo pridružila umetnica Neža Knez,… The post Arhitekturni dialog 2: Maruša Zorec, Martina Tepina, Neža Knez v Švicariji appeared first on OUTSIDER.
Ana Kučan: Kam je šla zdrava pamet?

Ana Kučan: Kam je šla zdrava pamet?

Dnevnik, 16. april 2019 ― Pred kratkim sem poslušala predstavitev projekta za postavitev Koliščarskega naselja na ižanskem delu Ljubljanskega barja. Kot del novega Interpretacijskega centra, ki ima domovati na Igu, bo nekaj avtorsko zasnovanih hišic na kolih postavljenih na...

Matjaž Kačičnik: LAŠČAKOVA ARHITEKTURA V EGIPTU JE PREPROSTO IKONIČNA

OUTSIDER, 15. april 2019 ― Slovenski fotograf Matjaž Kačičnik, poročen s Koptinjo, že 13 let živi v Kairu, kjer za svetovne akademske ustanove fotografira kulturno dediščino. Največje svetovne bisere. Vmes pa raziskuje Antona Laščaka. Decembra lani je na obisku v Egiptu slovenski predsednik odprl njegovo drugo razstavo fotografij ohranjenih Laščakovih stavb, kakršne so danes, v Kairu in Aleksandriji. Matjaž Kačičnik,… The post Matjaž Kačičnik: LAŠČAKOVA ARHITEKTURA V EGIPTU JE PREPROSTO IKONIČNA appeared first on OUTSIDER.

Timotej Jevšenak: Celje

MAO, 15. april 2019 ― Ob razstavi Tendence, celjska arhitektura in urbanizem 1955–1985 si bomo z arhitektom in enem od ustvarjalcev razstave Timotejem Jevšenakom ogledali tretje največje slovensko mesto.
še novic