Podelitev druge Vurnikove študentske nagrade

Center arhitekture Slovenije, 1. junij 2019 ― Otvoritvi razstave je v radovljiški Graščini sledila podelitev druge VURNIKOVE ŠTUDENTSKE NAGRADE za perspektivnega študenta/študentko arhitekture. Ob 100. obletnici visokošolskega študija arhitekture na Slovenskem, ki je bil organiziran na pobudo arhitekta Ivana Vurnika, so Center arhitekture Slovenije, Krajevna skupnost Radovljica, Občina Radovljica, Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani in Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in [...]

Podelitev druge Vurnikove študentske nagrade

Center arhitekture Slovenije, 1. junij 2019 ― Otvoritvi razstave je v radovljiški Graščini sledila podelitev prve VURNIKOVE ŠTUDENTSKE NAGRADE za perspektivnega študenta/študentko arhitekture. Ob 100. obletnici visokošolskega študija arhitekture na Slovenskem, ki je bil organiziran na pobudo arhitekta Ivana Vurnika, so Center arhitekture Slovenije, Krajevna skupnost Radovljica, Občina Radovljica, Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani in Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in [...] The post Podelitev druge Vurnikove študentske nagrade appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Razstava Zasnove sodobnih mašnih plaščev po navdihu umetniških del zakoncev Vurnik

Center arhitekture Slovenije, 1. junij 2019 ― Osrednji dogodek Vurnikovih dni je v soboto, 1. junija 2019, bil otvoritev razstave ZASNOVE SODOBNIH MAŠNIH PLAŠČEV PO NAVDIHU UMETNIŠKIH DEL ZAKONCEV VURNIK. Razstava je nastala v sodelovanju Centra arhitekture Slovenije in Oddelka za tekstilstvo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Razstavo sta odprla župan Občine Radovljica, Ciril Globočnik, in predsednik Krajevne skupnosti Radovljica, Andrej Golčman. [...]

Razstava Zasnove sodobnih mašnih plaščev po navdihu umetniških del zakoncev Vurnik

Center arhitekture Slovenije, 1. junij 2019 ― Osrednji dogodek Vurnikovih dni je v soboto, 1. junija 2019, bil otvoritev razstave ZASNOVE SODOBNIH MAŠNIH PLAŠČEV PO NAVDIHU UMETNIŠKIH DEL ZAKONCEV VURNIK. Razstava je nastala v sodelovanju Centra arhitekture Slovenije in Oddelka za tekstilstvo Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Razstavo sta odprla župan Občine Radovljica, Ciril Globočnik, in predsednik Krajevne skupnosti Radovljica, Andrej Golčman. [...] The post Razstava Zasnove sodobnih mašnih plaščev po navdihu umetniških del zakoncev Vurnik appeared first on Center arhitekture Slovenije.

Maksimalna prosojnost za edinstveno doživljanje prostora

OUTSIDER, 1. junij 2019 ― Toplotno izolativni dvižno-drsni sistemi heroal razširijo stanovanjski prostor preko njegovih meja Dvižno-drsni sistemi heroal S 77 SL in heroal S 77 HI povezujejo dolgo življenjsko dobo in funkcionalnost s prvovrstno obliko in skorajda neomejenimi oblikovnimi različicami. Izpolnjujejo kriterije za trajnostno in energetsko učinkovito gradnjo – tudi za velike površine. heroal S 77 SL: Popolna kombinacija… The post Maksimalna prosojnost za edinstveno doživljanje prostora appeared first on OUTSIDER.

Voden ogled: Narodna galerija

MAO, 1. junij 2019 ― Narodni dom, kot se je prvotno imenovala neoklasicistična palača, je delo češkega arhitekta Františka Škabrouta. Prenovo Narodne galerije, kjer sta od samih začetkov sobivala šport in kultura, nam bosta predstavila arhitekt Uroš Birsa in konservatorka Marija Režek Kambič.

Postelja UniSeks S

OUTSIDER, 31. maj 2019 ― Pred časom smo poročali o tem »kako je neki arhitekt miško in Autocad zalučal skozi okno in postal varilec«. Ta arhitekt je Tomaž Čeligoj. Odprl je svojo varilsko delavnico in jo poimenoval TOJO.I.TO.  V teh skoraj štirih letih, od kar se je osvobodil miške in Autocada, smo videli že kar nekaj njegovih varilskih izdelkov. Znano… The post Postelja UniSeks S appeared first on OUTSIDER.

Lepo zaokrožena gentrifikacija

OUTSIDER, 30. maj 2019 ― Mestna občina Ljubljana bo v prihodnjih letih uredila najjužnejši del Bežigrada, v katerem nekaj najdragocenejših slovenskih arhitektur sobiva z najzanikrnejšimi urbanimi zaplatami prestolnice. Navje, modernistični paviljoni Gospodarskega razstavišča in Baragovo semenišče so pomniki kultivirane in spoštovanja vredne preteklosti. Improvizirana parkirišča in skladišča pa prostorska manifestacija tranzicijskega pomanjkanja modrosti in discipline. Skrajni čas torej, da poskusimo… The post Lepo zaokrožena gentrifikacija appeared first on OUTSIDER.

Mojca Pišek: Srečko, novinar

OUTSIDER, 30. maj 2019 ― Pred kratkim sem bila po dolgem času ponovno vpeta v mašinerijo dnevnega novinarstva. Iz slednjega sem pred leti zavestno izstopila, ko sem začutila, da moje delo nima smisla, saj svojo razpoložljivo energijo odmetavam za nekaj, kar ključno prispeva k ohranjanju družbene inercije. Takrat se mi je še zdelo, da bi se mogoče, če si vzamem… The post Mojca Pišek: Srečko, novinar appeared first on OUTSIDER.

Agata Tomažič: Svetilnik ob Celovški

OUTSIDER, 30. maj 2019 ― Včasih se kar bojiš poiskati kraj, kamor si nekoč redno zahajal in ti je prirasel k srcu. V svojem spominu ga hočeš obdržati točno takšnega, kakršen je bil takrat. Ponoven obisk pa bi morda skazil brezmadežno podobo ali ga sklatil z oltarja spominov. Bonboniera ob Celovški je bila za nas, šolarje z Riharda Jakopiča, neke… The post Agata Tomažič: Svetilnik ob Celovški appeared first on OUTSIDER.
še novic