Ofis: Hiša Portika

OUTSIDER, 1. avgust ― Nova enodružinska hiša Ofis arhitektov sledi jasnemu arhitekturnemu konceptu, ki se naslanja na tradicijo okoliške gradnje. Hiša stoji v gosto zazidani okolici enega izmed premožnejših ljubljanskih predelov, kjer prevladuje tipologija enodružinskih hiš, obkroženih z manjšimi parcelami, namenjenimi vrtovom in zelenicam. Tipična predvojna vila, ki stoji na območju, se ravna po jasnih zakonitostih: pritličje je dvignjeno,… The post Ofis: Hiša Portika appeared first on OUTSIDER.

Minimao ustvarjalnica: Steber

MAO, 1. avgust ― Na Minimao delavnici bomo poiskali vse stavbe na razstavi, ki slonijo na stebrih, ali pa stavbe, ki želijo s stebri poudariti monumentalnost, pomembnost in ustvariti vtis lepote in harmoničnosti.

Leopoldov muzej: Dunaj 1900 – rojstvo moderne

OUTSIDER, 31. julij ― V dunajskem muzeju Leopold je na ogled razstava, ki v treh etažah predstavi intelektualni in umetniški razcvet mesta ob Donavi ob prelomu stoletja. Muzej v muzeju Lansko leto so v Avstriji obeleževali stoletnico smrti štirih glavnih protagonistov obdobja Dunajske moderne, ki še danes izrazito navdihuje ambient avstrijske prestolnice;  to so Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto… The post Leopoldov muzej: Dunaj 1900 – rojstvo moderne appeared first on OUTSIDER.

Pasti onesnaženja

Dnevnik, 30. julij ― Medtem ko pariško katedralo Notre Dame pospešeno obnavljajo, so prišli na dan podatki o škodljivih snoveh, ki so se sproščale med požarom. Okoljevarstvena organizacija Robin je prepričana, da oblasti, zdravstvene ustanove in mesto niso ...

Voden ogled: Blejski grad

MAO, 29. julij ― Po Blejskem gradu nas bo vodila dr. Nika Leben, konservatorska svetnica v pokoju, ki je ob svoji izjemno bogati strokovni zavzetosti vodila tudi konservatorski program Blejskega gradu. Predstavila nam bo arhitekturne posege, ki so ocenjeni kot dodatna vrednost gradu.

Dediščina in “Tur na obrazu ljubega prijatelja”

OUTSIDER, 26. julij ― Ob omembi princa Charlesa, britanskega prestolonaslednika, ki čaka na prestol že več kot pol stoletja, večina britanskih arhitektov zavije z očmi. Charles je znan po svojem intenzivnem zanimanju za arhitekturo, zaradi katerega so ga arhitekti ob praznovanju stoletja in pol arhitekturnega združenja RIBA (torej britanskega ZAPS-a) zdaj že davnega leta 1984 povabili, da pove nekaj… The post Dediščina in “Tur na obrazu ljubega prijatelja” appeared first on OUTSIDER.
še novic