Some Place Studio: Pisarne SML

OUTSIDER, 2. september 2019 ― Some Place Studio je arhitekturni biro s pisarnami na Dunaju in v New Yorku, katerega začetnika sta slovensko-avstrijski duo Bika Rebek in Daniel Prost. Med njunimi zadnjimi realiziranimi projekti je objekt pisarn inženirskega podjetja SML na severu Avstrije v mestu Redlham. Novi objekt je neposredno povezan s produkcijskim delom podjetja in ima razgiban volumen. Nad… The post Some Place Studio: Pisarne SML appeared first on OUTSIDER.
Zunaj

Zunaj

Dnevnik, 1. september 2019 ― Nemški arhitekturni studio J Mayer H se je lotil niza brutalističnih zgradb, da bi ustvaril hišo, ki jo sestavljajo betonski blok z zrcaljenimi stenami. Hiša, imenovana Casa Morgana, stoji na bujnem vrtu, ki ga je oblikovala umetnica in krajinska...
10 Corso Como

10 Corso Como

Dnevnik, 1. september 2019 ― Slavni milanski nakupovalni kraj 10 Corso Como ima odprto lokacijo tudi v zgodovinskem okrožju Seaport na spodnjem Manhattnu. S črno-belo notranjostjo je lani trgovina zavzela pritličje stavbe Fulton, nekdanje tržnice, ki so jo obširno prenovili kot...
Izmišljeni svet

Izmišljeni svet

Dnevnik, 1. september 2019 ― Jutri ob 20. uri bo v Galeriji Alkatraz v Ljubljani otvoritev pregledne razstave Damijana Kracine Ostanki. Vsestranski umetnik, akademski kipar in večmedijski ustvarjalec se je rodil v Kobaridu, končal ALUO in se izpopolnjeval v tujini. Je profesor...

Doživite edinstvene barvne harmonije z vhodnimi vrati heroal Les Couleurs® Le Corbusier

OUTSIDER, 1. september 2019 ― Vhodna vrata so vizitka vsake hiše: So osrednja točka vsakega vhodnega območja in hkrati element, ki omogoča dostop do vašega osebnega mesta, kamor se lahko umaknete – vašega doma. V času ekskluzivnega sodelovanja z znamko Les Couleurs® Le Corbusier je podjetje heroal zato razvilo vhodna vrata, ki vsakemu hišnemu vhodu prinesejo sodobno, naravno in arhitektonsko… The post Doživite edinstvene barvne harmonije z vhodnimi vrati heroal Les Couleurs® Le Corbusier appeared first on OUTSIDER.

Sindikat in kolektivna pogodba za stroko!

OUTSIDER, 30. avgust 2019 ― V sredo 28. avgusta se je v sejni dvorani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije odvila predstavitev pobude, ki bo že v kratkem prav lahko imela dolgoročne posledice za razmere v arhitekturni in krajinskoarhitekturni stroki. Štirje arhitekti: Srđan Nađ, Daniel Mole, Rok Triller in Tina Ferfila, so predstavili pobudo za ustanovitev Sindikata arhitektov, krajinskih arhitektovin prostorskih načrtovalcev… The post Sindikat in kolektivna pogodba za stroko! appeared first on OUTSIDER.
Gremo v šolo aktivno!

Gremo v šolo aktivno!

Inštitut za politike prostora, 29. avgust 2019 ― Pred začetkom šolskega leta sodelavci programa Aktivno v šolo opozarjajo na pomen hoje in kolesarjenja v šolo za zdravje otrok. Ključnim akterjem, staršem, občinam in osnovnim šolam ob tem predlagajo preizkušene... The post Gremo v šolo aktivno! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Tadej Zupančič: Nekaj zabavnega

OUTSIDER, 29. avgust 2019 ― Indoktrinacija se mora, kot se reče, začeti zgodaj. Na koncu šestdesetih in začetku sedemdesetih let prejšnjega stoletja je bila najbolj priljubljena plošča družine Zupančič album z glasbo iz filma Mary Poppins (1964); oče jo je kupil v Münchnu in potem smo jo (v glavnem jaz) poslušali ves čas, film pa sem itak videl neskončnokrat. Pri… The post Tadej Zupančič: Nekaj zabavnega appeared first on OUTSIDER.
IPoP ima novo angleško spletno stran!

IPoP ima novo angleško spletno stran!

Inštitut za politike prostora, 29. avgust 2019 ― S ciljem izboljšanja razumevanja trajnostnega urejanja prostora in širjenja izmenjave znanj in izkušenj med domačimi in tujimi skupnostmi smo na IPoP objavili novo različico angleške spletne strani, dostopno na naslovu... The post IPoP ima novo angleško spletno stran! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Poletje v paviljonih

OUTSIDER, 23. avgust 2019 ― Letošnje leto je bilo za vodstvo znane galerije Serpentine v Londonu precej uničujoče. Najprej se je izkazalo, da letošnji avtor paviljona Serpentine Junja Išigami razpisuje izkoriščevalska pripravništva brez plačila in kakršnekoli druge podpore mladim diplomatom, ki bi radi delali pri njem. Galerija se je od prakse distancirala, ni pa prekinila sodelovanja z japonskim arhitektom, od… The post Poletje v paviljonih appeared first on OUTSIDER.

plusminus30: Vinska klet Edi Simčič

OUTSIDER, 22. avgust 2019 ― Eden vodilnih slovenskih vinarjev, Edi Simčič, je povečanje svoje vinske kleti ter zasnovo novega degustacijskega prostora zaupal arhitektom iz pisarne plusminus30, rezultat pa je razgibana arhitektura užitka. Približuje se čas trgatev in z njim čas prijetnega druženja ob žlahtni kapljici in v dobri družbi. Takšno druženje je vedno prijetno, vendar je še lepše v vrhunskem… The post plusminus30: Vinska klet Edi Simčič appeared first on OUTSIDER.
še novic