idea:list studio: Stanovanje Pod streho

OUTSIDER, 8. september 2019 ― Par na pragu tridesetih si je v podstrešnem stanovanju na ljubljanskem Brdu uredil prvi skupni dom, za interier pa so poskrbeli v studiu idea:list. Ljudje, ki so večino svojega odraslega življenja preživeli v družbi socialnih medijev, si urejajo svoja prva stanovanja. To se brez dvoma pozna tudi na smernicah v notranjem oblikovanju. Bolj kot kadarkoli… The post idea:list studio: Stanovanje Pod streho appeared first on OUTSIDER.

Prosto dostopne cerkve in javna stranišča

OUTSIDER, 8. september 2019 ― Italijanski arhitekt in kartograf Giambattista Nolli je danes najbolj znan po svojem zemljevidu Rima iz leta 1748. Posnetek stanja Večnega mesta se ni proslavil le zaradi svojih monumentalnih dimenzij (skoraj 2×2 m) in izredne natančnosti (zemljevid je za podlogo planskim dokumentom mestna uprava uporabljala do sedemdesetih let dvajsetega stoletja), ampak tudi zaradi načina upodobitve javnega… The post Prosto dostopne cerkve in javna stranišča appeared first on OUTSIDER.

Agata Tomažič: Med tiri in cesto

OUTSIDER, 8. september 2019 ― Tako kot vsaka ženska rabi svojo sobo, si mora vsak(a) meščan(ka) v svojem mestu najti kotiček, ki je samo zanj(o). Kotiček, ki je hkrati skrivališče in premišljevalnica, in kamor se včasih napotiš kar tako, da se srečaš s samim sabo iz tistega obdobja, ko si se nazadnje mudil tam. Ampak mesta so seveda zelo nenaklonjena… The post Agata Tomažič: Med tiri in cesto appeared first on OUTSIDER.

Odlomek iz knjige Jodi Dean: Preživeli in sistemi

OUTSIDER, 6. september 2019 ― Iz knjige Jodi Dean Comrade. An Essay on Political Belonging (Tovariš – Esej o politični pripadnosti), ki je pred izidom pri založbi Verso Carl Schmitt slovi po oznaki, da je neoliberalizem politiko nadomestil z etiko in ekonomijo. Opozoriti moramo, da je soodvisno politika premeščena na način, ki je specifičen za neoliberalizem. Obstaja individualizirano samo-vzgajanje, samo-upravljanje,… The post Odlomek iz knjige Jodi Dean: Preživeli in sistemi appeared first on OUTSIDER.

Odprli smo prijave na mednarodno konferenco Obvladovanje vode v mestih

Inštitut za politike prostora, 6. september 2019 ― Obvladovanje vode v mestih / Water Governance in Cities Kako upravljanje voda krepi odpornost mest na podnebne spremembe in izzive prihodnosti? četrtek, 17. oktober 2019 9.00-16.00 Kulturno kongresno središče Ptuj,... The post Odprli smo prijave na mednarodno konferenco Obvladovanje vode v mestih appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

Aleksander Vujović: Umetnost bivanja na strmem terenu

OUTSIDER, 5. september 2019 ― V revijah pogosto opisujemo uspešne prenove starih kmečkih kompleksov, ki so posodobljeni s premišljenim posredovanjem arhitektov. Tole ni tak primer. Gre za avtentično ljudsko gradnjo s cerkljanskega področja, ki je še vedno v rabi in kjer arhitekt – odkar uradno obstaja kot specializiran poklic – do današnjih časov ni posredoval. Zasnova in izvedba torej izhajata… The post Aleksander Vujović: Umetnost bivanja na strmem terenu appeared first on OUTSIDER.

Some Place Studio: Pisarne SML

OUTSIDER, 2. september 2019 ― Some Place Studio je arhitekturni biro s pisarnami na Dunaju in v New Yorku, katerega začetnika sta slovensko-avstrijski duo Bika Rebek in Daniel Prost. Med njunimi zadnjimi realiziranimi projekti je objekt pisarn inženirskega podjetja SML na severu Avstrije v mestu Redlham. Novi objekt je neposredno povezan s produkcijskim delom podjetja in ima razgiban volumen. Nad… The post Some Place Studio: Pisarne SML appeared first on OUTSIDER.
Zunaj

Zunaj

Dnevnik, 1. september 2019 ― Nemški arhitekturni studio J Mayer H se je lotil niza brutalističnih zgradb, da bi ustvaril hišo, ki jo sestavljajo betonski blok z zrcaljenimi stenami. Hiša, imenovana Casa Morgana, stoji na bujnem vrtu, ki ga je oblikovala umetnica in krajinska...
10 Corso Como

10 Corso Como

Dnevnik, 1. september 2019 ― Slavni milanski nakupovalni kraj 10 Corso Como ima odprto lokacijo tudi v zgodovinskem okrožju Seaport na spodnjem Manhattnu. S črno-belo notranjostjo je lani trgovina zavzela pritličje stavbe Fulton, nekdanje tržnice, ki so jo obširno prenovili kot...
Izmišljeni svet

Izmišljeni svet

Dnevnik, 1. september 2019 ― Jutri ob 20. uri bo v Galeriji Alkatraz v Ljubljani otvoritev pregledne razstave Damijana Kracine Ostanki. Vsestranski umetnik, akademski kipar in večmedijski ustvarjalec se je rodil v Kobaridu, končal ALUO in se izpopolnjeval v tujini. Je profesor...

Doživite edinstvene barvne harmonije z vhodnimi vrati heroal Les Couleurs® Le Corbusier

OUTSIDER, 1. september 2019 ― Vhodna vrata so vizitka vsake hiše: So osrednja točka vsakega vhodnega območja in hkrati element, ki omogoča dostop do vašega osebnega mesta, kamor se lahko umaknete – vašega doma. V času ekskluzivnega sodelovanja z znamko Les Couleurs® Le Corbusier je podjetje heroal zato razvilo vhodna vrata, ki vsakemu hišnemu vhodu prinesejo sodobno, naravno in arhitektonsko… The post Doživite edinstvene barvne harmonije z vhodnimi vrati heroal Les Couleurs® Le Corbusier appeared first on OUTSIDER.
še novic