Agata Tomažič: Neuvrščenost v razcvetu

OUTSIDER, 9. oktober 2019 ― Nekateri deli mestne vedute se ti usedejo v srce s svojo očitno grdoto in vsajeno klico razpada. Vsakič, ko sem se peljala mimo Murgle centra in sem vrgla pogled na monstruozno stavbo ob cesti, me je obšla slaba vest, kot da prodajam zijala na prizorišču prometne nesreče. Kot da se naslajam nad nekakšnim stvorom, ki… The post Agata Tomažič: Neuvrščenost v razcvetu appeared first on OUTSIDER.

Od-do arhitektura: Hiša TJ

OUTSIDER, 9. oktober 2019 ― Kakšna je tipična slovenska hiša? Je dvokapnica z vrtom. Ima dobrih 100 kvadratov, kavč in televizor, leseno pohištvo in parket. V nadstropju so spalnica in otroške sobe. In veliko omar, da lahko ob obisku gostov deluje pospravljeno. Zidovi te slovenske hiše so že stali, ko sta k projektu pristopila Matic Škarabot in Aleš Žmavc ter… The post Od-do arhitektura: Hiša TJ appeared first on OUTSIDER.

EDO festivalske beležke: Beneški sindrom

OUTSIDER, 9. oktober 2019 ― Pisalo se je leto 1999. V zraku je bilo čutiti prijetno vznemirjenje. Množica se je zbirala že od zgodnjih jutranjih ur in se nastavljala toplim majskim žarkom, ki so naznanjali, da se letos obeta še eno vroče poletje. Brenčanju množice se je pridružil mehak zvok drobnih valovov, ki so udarjali ob lesene pomole. Naenkrat je… The post EDO festivalske beležke: Beneški sindrom appeared first on OUTSIDER.

Vse krajine štejejo!

Inštitut za politike prostora, 7. oktober 2019 ― K večji kakovosti bivanja s krajinsko politiko Društvo krajinskih arhitektov Slovenije – DKAS ob zaključku projekta Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske poltike vabi na konferenco Vse krajine štejejo! Konferenca bo v... The post Vse krajine štejejo! appeared first on IPoP - Inštitut za politike prostora.

EDO 2: filmski festival o mestih, urbanosti in arhitekturi

OUTSIDER, 7. oktober 2019 ― Filmski festival EDO v Ljubljano oktobra prinaša štiri tuje dokumentarne filme o mestih. Projekcije so brezplačne in se vsak dan dogajajo na različnih lokacijah, med katerimi sta letos tudi ladjica pod Prulskim mostom in pritličje blagovnice Metalka. Vsaki projekciji sledi debata z domačimi strokovnjaki, ki bodo globalne urbane izzive postavili v lokalni kontekst. Projekcije so… The post EDO 2: filmski festival o mestih, urbanosti in arhitekturi appeared first on OUTSIDER.
Kaktoida

Kaktoida

Dnevnik, 6. oktober 2019 ― Atelje Galerija iz Ljubljane vabi na ogled razstave akademske slikarke Ive Tratnik z naslovom Kaktoida, ki bo odprta do 23. oktobra. Vsestranska umetnica se izraža skozi različne umetniške zvrsti – od tekstilnega kolaža in olja na platno do...
Oblikovanje in zdravstvo

Oblikovanje in zdravstvo

Dnevnik, 6. oktober 2019 ― Društvo industrijskih oblikovalcev Amerike (Industrial Designers Society of America) organizira simpozij NEXT – Medical Design Deep Dive 2019, ki bo raziskoval, kako naj se razvija vloga oblikovanja in industrijskega oblikovalca, da bo lahko sledila...
Divji v srcu

Divji v srcu

Dnevnik, 6. oktober 2019 ― V AS Galeriji v Ljubljani se neformalna skupina umetnikov Divji v srcu spet predstavlja po skoraj desetih letih. Na razstavi bodo na ogled njihova najnovejša dela. Aleksij Kobal, Silvester Plotajs Sicoe in Jurij Kalan so se prvič skupaj predstavili...
še novic