MiniMao ustvarjalnica: PiktOgrami

MAO, 4. november 2019 ― Slikovne oblikovane podobe so že v prazgodovini uporabljali za sporazumevanje in si z njimi razlagali svet. Te so botrovale nastanku piktogramov in pozneje sodobnih pisav. Na razstavi bomo poiskali piktograme, ki predstavljajo predmete, pojme in dejavnosti ter z igro podob in besed narisali svoje.

Matevž Granda: Dediščina solin, »ki mogoče šele pride«

OUTSIDER, 3. november 2019 ― Leta 1986 je film Poletje v školjki (Tugo Štiglic) podrl vse rekorde gledanosti. Tistega leta naj bi si ga ogledalo več kot 116.000 ljudi. Če bi ga danes umestili na lestvico gledanosti slovenskih filmov (Poletje v školjki je bilo namreč posneto v Jugoslaviji), bi s šestega mesta izpodrinil film Outsider (Andrej Košak). Film Poletje v… The post Matevž Granda: Dediščina solin, »ki mogoče šele pride« appeared first on OUTSIDER.

BIO26. Odprto znanje: Smer K

MAO, 3. november 2019 ― Smer K bo med bienalom gostila nabor izobraževalnih dogodkov s prehransko tematiko z vodilom okoljskega ozaveščanja. Ključni del projekta je, da skupaj s študenti in gostujočimi strokovnjaki, pripravimo obrok, ki je skrbno izbran za vsak dogodek. Cilj projekta je uvajanje nove učne ergonomije ter povezovanja vseh deležnikov in izobraževalnih ustanov.

Sistem vhodnih vrat z edinstveno kakovostjo in opremo

OUTSIDER, 1. november 2019 ― Podjetje heroal s sistemom vhodnih vrat heroal D 72 ponuja enkratno raznolikost. Najboljši materiali, največja funkcionalnost, prefinjene izvedbe in maksimalna prilagodljivost tvorijo idealno osnovo za vedno individualno in ekskluzivno izdelane posamezne izdelke. Podjetje heroal s tem nudi monterjem, investitorjem, arhitektom in načrtovalcem kar največjo svobodo na področju zasebne gradnje in gradnje objektov. Sistem vhodnih vrat… The post Sistem vhodnih vrat z edinstveno kakovostjo in opremo appeared first on OUTSIDER.

Sodoben stavbni kompleks opremljen s sistemi heroal

OUTSIDER, 1. november 2019 ― AFI Vokovice odlikuje moderna arhitektura AFI Europe se kot nepremičninska in investicijska družba osredotoča na razvoj komercialnih projektov in stanovanjskih zgradb v osrednji in vzhodni Evropi. Sredi leta 2018 je bil v Pragi dokončan sodoben stavbni kompleks AFI Vokovice – stavba, ki je bila s sistemi heroal zgrajena za prihodnost. S stavbo smo nenazadnje na… The post Sodoben stavbni kompleks opremljen s sistemi heroal appeared first on OUTSIDER.

Competition: Salt-pan house

OUTSIDER, 31. oktober 2019 ― The goal of the competition is to stop further ruin of one of the remaining salt-pan houses at Sečovlje Salina Nature Park while using a new intervention to form a spatial model of cultural heritage preservation in the southern area of the salt-pans. Fifty years ago, when salt-making was abandoned, there were more than a… The post Competition: Salt-pan house appeared first on OUTSIDER.

Studio 1991: Pisarne T68

OUTSIDER, 31. oktober 2019 ― Prenova poslovnih prostorov v stavbi iz šestdesetih let je sledila enostavnemu principu: s čim manjšim in cenejšim posegom ustvariti čim boljši delovni prostor. Naročniki – 3 mlada IT podjetja – so zato izbrala arhitekturni biro, ki se je z njimi lahko poistovetil. Iz zaporedja manjših, zadušljivih pisarn in in temačnega hodnika je Studio 1991 ustvaril… The post Studio 1991: Pisarne T68 appeared first on OUTSIDER.

Vodstvo po lokacijah BIO 26. Odprto znanje

MAO, 31. oktober 2019 ― Šest sobot bodo potekala vodstva po projektih, ki so nastali v sodelovanju s šestimi partnerskimi institucijami znanja: NUK, MSUM, Univerza v Ljubljani, Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Dom starejših občanov Fužine in Delo. Vodstva omogočajo podrobnejšo predstavitev projektov multidisciplinarnih skupin in njihovih rešitev za probleme, s katerimi se soočajo institucije znanja.

Esad Babačić: Dobro jutro smetarji.

OUTSIDER, 30. oktober 2019 ― Med domišljijo in domišljavostjo ni več pravega prostora – samo še nepregleden smetnjak, v katerem mrgoli mrčesa človeških zablod. Smo vse bolj sterilna družba; uspešno recikliramo in pometamo z vsem, kar nas moti na naši poti do uspeha. A ravno ta sterilnost nas hkrati dela umazane v svojem bistvu. Vidimo namreč smeti drugih, z nonšalantno… The post Esad Babačić: Dobro jutro smetarji. appeared first on OUTSIDER.
še novic